24.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο κορονοϊός θέλει μεγαλύτερα ρόστερ

Η πανδημία του κορονοϊού ταλαιπωρεί παίκτες και ομάδες παγκοσμίως. Το ΝΒΑ δεν αποτελεί εξαίρεση.

Δεκάδες κρούσματα βρέθηκαν στο ξεκίνημα της προετοιμασίας των τριάντα ομάδων στην άλλη άκρη του Ατλαντικού και με το δεδομένο πως οι αγώνες της σεζόν 2020-2021 δεν θα γίνουν σε «φούσκα», αλλά στις έδρες των ομάδων, με συνεχείς μετακινήσεις και ταξίδια, επικρατεί προβληματισμός. Η επιτροπή ανταγωνισμού του ΝΒΑ πρότεινε στη λίγκα και τους ιδιοκτήτες να αυξηθεί ο αριθμός των ρόστερ, ώστε να μπορέσουν οι ομάδες να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του καινούριου πρωταθλήματος, το οποίο θα ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου και θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 22 Ιουλίου.

Στο ρόστερ των ομάδων επιτρέπονται, αυτήν τη στιγμή, δεκατρείς παίκτες. Από την επιτροπή ανταγωνισμού πρότειναν οι ομάδες να παρατάσσονται στα παιχνίδια τους με δεκαπέντε παίκτες, ώστε ο αριθμός των διαθέσιμων να είναι ανά πάσα στιγμή ο μεγαλύτερος δυνατός. Έτσι, θεωρείται πως θα υπάρχει λιγότερη επιβάρυνση, θα αποφεύγεται η επιπλέον κούραση και το ενδεχόμενο τραυματισμών -σε μια δύσκολη και με πολλές ιδιαιτερότητες χρονιά- θα μειωθεί.

Ωστόσο, η πρόταση για να εγκριθεί θα πρέπει να ψηφιστεί από το συμβούλιο των ιδιοκτητών, κάτι που με τα υπάρχοντα δεδομένα δεν φαντάζει πιθανό, σύμφωνα με τα αμερικανικά ΜΜΕ. Από την άλλη, βάσει κανονισμών κάθε ομάδα μπορεί να έχει στις τάξεις της μέχρι δεκαπέντε παίκτες με συμβόλαιο, συν δύο παίκτες με συμβόλαιο διπλής κατεύθυνσης. Οι δεκατέσσερις παίκτες στο ρόστερ είναι απαραίτητη προϋπόθεση και μπορούν να «πέσουν» στους δεκατρείς κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου, όχι όμως για διάστημα μεγαλύτερο των δύο εβδομάδων.

Αρκετές, πάντως, είναι οι ομάδες που δεν «εξαντλούν» τις θέσεις, για διάφορους λόγους, κάτι που επίσης έχει τεθεί προς συζήτηση και δεν αποκλείεται να επανέλθει στο προσκήνιο όταν η πρόταση της επιτροπής ανταγωνισμού του ΝΒΑ για αύξηση στον αριθμό των παικτών των αποστολών των αγώνων αξιολογηθεί και τεθεί προς ψήφιση από τους ιδιοκτήτες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ