26.1 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο θρίαμβος του μονόφθαλμου!

Η ΑΕΚ πήρε σχετικά εύκολα τον πρώτο από τους τελικούς της... αγγαρείας στα πλέι οφ της Α1 επικρατώντας του Αρη με 90-74, σε ένα παιχνίδι που έγινε ανάμεσα σε δύο ομάδες τσακισμένες από την κούραση, τα προβλήματα τραυματισμών και την έλλειψη κινήτρου. Σε ένα παιχνίδι που δεν αντικατοπτρίζει τον πραγματικό συσχετισμό δυνάμεων μεταξύ των ομάδων, αφού οι απουσίες τους ήταν πολλές και κομβικές.

Πιο... λειψός ήταν ο Άρης, ο οποίος παρατάχθηκε με μόλις δέκα παίκτες, αφού στην απουσία του Τζάστιν Τζάκσον, ο οποίος είχε μείνει στη Θεσσαλονίκη, προστέθηκαν και αυτές των Ντραγκίσεβιτς και Κάμινγκς, που τραυματίστηκαν στον αγώνα της Πέμπτης με τον Ολυμπιακό και είναι αμφίβολο αν θα μπορέσουν να παίξουν και στο δεύτερο παιχνίδι αυτής της σειράς, την Τετάρτη στο Αλεξάνδρειο. Είναι χαρακτηριστικό ότι στη δεκάδα του ο Άρης είχε μόνο έναν ξένο, τον Σάνον Σκοτ!

Αλλά και η ΑΕΚ έπαιζε χωρίς πλέι μέικερ, αφού τόσο ο Ρόκο Λένι Ούκιτς όσο και ο Ντόνι Μακ Γκραθ δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τους τραυματισμούς τους και ο Σωτήρης Μανωλόπουλος τούς άφησε εκτός 12άδας και εμπιστεύτηκε σε αυτή τη θέση τον Μάικλ Ντίξον και τον νεαρό Δημήτρη Μωραΐτη.

Υπό αυτές τις συνθήκες στο πρώτο ημίχρονο έγινε ντέρμπι με την ΑΕΚ να έχει εξ αρχής ένα μικρό προβάδισμα και να το διατηρεί, καθότι ο Μάικλ Ντίξον, αν και δεν είναι πλέι μέικερ, τα πήγε αρκετά καλά ως τέτοιος, οπότε η επίθεση λειτουργούσε αρκετά καλά, όμως στην άμυνα οι Καββαδάς και Τσαϊρέλης δημιουργούσαν πολλά προβλήματα.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Καββαδάς αποβλήθηκε με ντισκαλιφιέ σε μια διεκδίηση επιθετικού ριμπάουντ με τον Μαυροειδή (είχαν προηγούμενα οι δυο τους από το πρώτο ημίχρονο όταν ο Μαυροειδής χτύπησε με αγκωνιά πάνω στη φάση τον Καββαδά στο πρόσωπο) και αυτή η εξέλιξη έγειρε οριστικά την πλάστιγγα υπέρ της ΑΕΚ. Ο Άρης έμεινε μόνο με τον Γιάνκοβιτς να προσπαθεί στην επίθεση, η Ένωση αντίθετα βρήκε λύσεις ακόμα και από παίκτες όπως ο Βασιλειάδης, που δεν έπαιζαν πολύ στα προηγούμενα παιχνίδια και η τελευταία περίοδος εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο.

Η ΑΕΚ έφτασε να προηγηθεί ακόμα και με διαφορά 22 πόντων (81-59 στο 34') και επικράτησε σχετικά εύκολα.

Το εργαλείο: Ο Μίλαν Μιλόσεβιτς ήταν και πάλι ένας αθόρυβος πλην αποτελεσματικός εργάτης για την ΑΕΚ. Τελείωσε τον αγώνα με νταμπλ νταμπλ (16.-12ρ.), έκανε ένα σωρό δουλειές σε άμυνα και επίθεση και κερδίζει τον τίτλο του κορυφαίου από τον Μάικλ Ντίξον. Ο Αμερικανός είχε 11 πόντους και μοίρασε 9 ασίστ διαπρέποντας και στο οργανωτικό κομμάτι του παιχνιδιού, παρόλο που αυτό δεν είναι η ειδικότητά του.

Η γλώσσα των αριθμών: Επτά παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων είχε να παρουσιάσει η ΑΕΚ σε αυτό το παιχνίδι! Και οι δύο από αυτούς έκαναν νταμπλ νταμπλ με πόντους και ριμπάουντ (Μιλόσεβιτς και Ελονού).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ