21.5 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ζούρος στο δρόμο της Εθνικής (vid)

 Η Γεωργία του Ηλία Ζούρου στάθηκε στο ύψος της και στο πιο κρίσιμο παιχνίδι γι' αυτήν, που έγινε στο Κίεβο, νίκησε καθαρά με 98-73 την Αυστρία και τσέκαρε το εισιτήριό της για την επόμενη φάση των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκεί όπου θα βρει απέναντί της τη δική μας Εθνική, ευρισκόμενη πάντως σε μειονεκτική θέση, καθώς θα ξεκινήσει με μόλις δύο νίκες στο ενεργητικό της.

Ο Τόρνικε Σενγκέλια έκανε τα πάντα (24π., 12ρ., 6ασ.) και οδήγησε τη Γεωργία, που πήρε επίσης βοήθειες από τους Σανάτζε και Μπιτάτζε (από 15π. έκαστος). Ο Ογκουσίπε ήταν πρώτος σκόρερ για την Αυστρία (18π.)

Στο Βελιγράδι έγινε ένα φοβερό παιχνίδι, το οποίο κέρδισε τελικά η καταπληκτική Γερμανία. Και με το 88-81 σε βάρος της Σερβίας τερμάτισε αήττητη στον Ζ' όμιλο, πράγμα που σημαίνει ότι θα αρχίσει κι αυτή, όπως η Εθνική μας, αήττητη στον νέο όμιλο της β' φάσης. Αντίθετα η Σερβία θα κουβαλήσει τις δυο ήττες από τη Γερμανία και θα πρέπει να προσέξει πολύ.

Οι Σέρβοι με πρωταγωνιστή τον Μαριάνοβιτς (22π., 11ρ.) και πολύ καλό και τον Μιλουτίνοφ (16π.) είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και στο 38' προηγήθηκαν με 81-75. Αλλά έκτοτε δεν σκόραραν ξανά! Οι Γερμανοί με πρωταγωνιστές τους Σρέντερ (21π.) και Κλέμπερ (16π.) πέτυχαν 13 πόντους στο τελευταίο δίλεπτο και πανηγύρισαν τη θριαμβευτική νίκη τους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Γερμανία 6-0
  2. Σερβία 4-2
  3. Γεωργία 2-4
  4. Αυστρία 0-6



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ