20.3 C
Athens
Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου, 2024

Ο Ζοτς για τον Σάρας και ο Σάρας για τον Ζοτς

Είναι και λίγο... καρμική η νέα συνάντηση των δύο. Βίωσαν το προπονητής – παίκτης, ο σεβασμός ήταν αμφίδρομος και τότε και συνεχίζει ίσως και σε υψηλότερο βαθμό τώρα που είναι πλέον συνάδελφοι. Η πορεία τους στην Ευρωλίγκα φέρνει αντιμέτωπους τους Ζέλικο Ομπράντοβιτς και Σαρούνας Γιασικεβίτσιους στην κρίσιμη φάση των play off της Ευρωλίγκας μέσα από την σειρά αγώνων της Φενέρμαχτσε με την Ζαλγκίρις Κάουνας.

Ο Ομπράντοβιτς δήλωσε τον σεβασμό του προς την Ζαλγκίρις τονίζοντας πως αξίζει να βρίσκεται στα play off. "Δουλέψαμε όλη τη χρονιά για να βρεθούμε εκεί που είμαστε. Έχουμε το πλεονέκτημα της έδρας. Πιστεύουμε πως οι φίλοι θα έρθουν να στηρίξουν την ομάδα μας, να μας βοηθήσουν και θέλω να δείξουν φιλόξενοι προς την Ζαλγκίρις . Ελπίζω να γίνει ένα καλό μπασκετικά παιχνίδι. Σέβομαι την Ζαλγκίρις πάρα πολύ και ιδιαίτερα το πως έπαιξε στην τελκή ευθεία της κανονικής περιόδου, παλεύοντας με όλους. Αξίζουν να βρίσκονται εδώ. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά έχουμε έναν ξεκάθαρο στόχο μπροστά μας".

Τον ανάλογο σεβασμό έδειξε και ο Γιασικεβίτσιους μιλώντας για την σειρά των τελικών με την Φενέρμπαχτσε: "Είναι ουσιαστικά η ίδια ομάδα που ήταν εδώ και δύο χρόνια. Έχουν τον ίδιο προπονηνητή, παίζουν πολύ όμορφα από την στιγμή που κατάλαβαν το σύστημα και έχουν μια πολύ καλή αίσθηση ο ένας παίκτης του άλλου στο παρκέ. Είναι ένας παράγοντας που ανησυχεί τους πάντες. Το να παίζεις στα πλέι οφ είναι ένα τελείως διαφορετικό κεφάλαιο, η σημασία κάθε μπάλας που διεκδικείται, κάθε λεπτομέρειας είναι πολύ μεγαλύτερα τώρα. Είναι πολύ πειθαρχημένοι, πολύ έμπειροι. Δεν μπορούμε να κάνουμε "δώρα", όπως κακά φάουλ, εύκολους πόνοτυς, γιατί ξέρουμε πως δεν θα το κάνουν εύκολο για εμάς. Η ομάδα είναι χτισμένη γι' αυτή τη φάση της σεζόν. Και είναι σημαντικό να καταλάβουμε τη σημασία της κάθε λεπτομέρειας".

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ