26.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο… δωδεκάλογος του τελικού (pics)

Το δεύτερο Φάιναλ Φορ στην ιστορία του Basketball Champions League ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία στο ΟΑΚΑ και θριαμβεύτρια την ΑΕΚ.

Οι «κιτρινόμαυροι» επιβλήθηκαν της Μονακό στο μεγάλο τελικό και διαδέχθηκαν την περσινή νικήτρια, Τενερίφη, στην κορυφή της διοργάνωσης. Το BCL παρουσίασε τα δώδεκα στοιχεία που χαρακτήρισαν τον κυριακάτικο (06/05) τελικό στο κατάμεστο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, τα οποία είναι τα εξής…

ΑΕΚ έγινε η δεύτερη ομάδα που κατάφερε να κερδίσει το Basketball Champions League. Όπως και η Τενερίφη, πέρυσι, το πέτυχε φιλοξενώντας το Φάιναλ Φορ στην έδρα της.

Μονακό κατέκτησε φέτος το δεύτερο μετάλλιό της στη διοργάνωση. Πέρυσι ήταν τρίτη και φέτος πλασαρίστηκε δεύτερη. Πρόκειται για τη μοναδική ομάδα που αγωνίστηκε και στο περσινό και στο φετινό Φάιναλ Φορ.

ΑΕΚ κέρδισε έναν αγώνα με τουλάχιστον 100π. για δεύτερη φορά στα 38 παιχνίδια που έχει δώσει στην ιστορία της στο BCL. Επίσης, για πρώτη φορά στον τελικό της διοργάνωσης σημειώθηκαν εκατό πόντοι.

Μονακό δέχθηκε 100π. για πρώτη φορά στην ιστορία της στη διοργάνωση. Έχει δώσει συνολικά 40 ματς, πέρυσι και φέτος, και σε κανένα μέχρι και τον τελικό του ΟΑΚΑ απέναντι στην «Ένωση» δεν είχε δεχθεί περισσότερους από 87π.

-Για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Basketball Champions League, στον κυριακάτικο (06/05) τελικό, οι Μονεγάσκοι βρέθηκαν να χάνουν σε ολόκληρο τον αγώνα χωρίς να μπορέσουν να προηγηθούν έστω και για μία φορά στο σκορ.

ΑΕΚ είχε 9/17 τρίποντα (ποσοστό ευστοχίας 52.9%) στον τελικό με τη Μονακό. Για πρώτη φορά φέτος οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα σούταραν από την περιφέρεια με ποσοστό ευστοχίας μεγαλύτερο του 50%.

ΑΕΚ είχε έξι κοψίματα στον τελικό του ΟΑΚΑ, τα περισσότερα που κατάφερε να κάνει οποιαδήποτε ομάδα φέτος στο BCL απέναντι στη Μονακό.

Μονακό τελείωσε με 38 ριμπάουντ, ενώ οι «κιτρινόμαυροι» είχαν 34. Για πρώτη φορά φέτος, δηλαδή, το συγκρότημα του Ζβέζνταν Μίτροβιτς κυριάρχησε στα ριμπάουντ αλλά έχασε.

Μάικ Γκριν με τους 19π. του στον τελικό της ΑΕΚ με τη Μονακό έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία των τελικών της διοργάνωσης. Αυτή ήταν η τρίτη φορά φέτος μες στη σεζόν που ο Αμερικανός γκαρντ είχε τουλάχιστον 19π. στο BCL.

Ντούσαν Σάκοτα «σταμάτησε» στους 16π. με 3/3 τρίποντα. Ήταν η πρώτη φορά φέτος, στα ευρωπαϊκά παρκέ, που τελείωσε μία αναμέτρηση χωρίς να αστοχήσει από τα 6,75μ.

Ντι Τζέι Κούπερ μοίρασε εννέα ασίστ απέναντι στην ΑΕΚ, που είναι οι περισσότερες που έχουν δοθεί σε τελικό. Φέτος, μάλιστα, είχε τουλάχιστον εννέα ασίστ στα δεκαοκτώ παιχνίδια που έπαιξε στο BCL.

Σεργκέι Γκλαντίρ, αν και αναπληρωματικός, σκόραρε 18π. στον τελικό. Είναι οι περισσότεροι για παίκτη που μπήκε ως αλλαγή σε τελικό του Basketball Champions League, αλλά και οι περισσότεροι που έβαλε φέτος στη διοργάνωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ