29.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Ο Γκριν είπε την τελευταία λέξη (vids)

Παρότι βρέθηκε σε ένα από τα χειρότερα βράδια του, ο Έρικ Γκριν χάρισε στη Βαλένθια μια σπουδαία νίκη μέσα στη Μάλαγα (85-83) με δύο βολές που πέτυχε 4,7'' πριν από τη λήξη του αγώνα! Της επέτρεψε με αυτό τον τρόπο να ολοκληρώσει μια πολύ μεγάλη ανατροπή από το -17, με το οποίο η Μάλαγα προηγήθηκε στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου, και να πάρει μια βαθιά βαθμολογική ανάσα. Αντίθετα η Μάλαγα διέκοψε το σερί των τεσσάρων νικών που έτρεχε στις ισάριθμες τελευταίες αγωνιστικές.

Μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο δεκάλεπτο, το οποίο έληξε ισόπαλο 19-19, η Μάλαγα έτρεξε ένα σερί 9-2 στα πρώτα 3,5 λεπτά της δεύτερης περιόδου και πήρε ένα προβάδισμα 7 πόντων (28-21), το οποίο διατήρησε και επαύξησε ελαφρώς ως το τέλος του ημιχρόνου. Και τούτο διότι ο Νέντοβιτς ήταν σταθερά συνδεδεμένος με το αντίπαλο καλάθι και δεν επέτρεψε στη Βαλένθια να πλησιάσει, παρόλο που κατάφερε να γίνει πιο απειλητική μέσα στη ρακέτα, όταν ο Βιδορέτα απέσυρε στον πάγκο τον Ντούμπλιεβιτς και πέρασε αντ' αυτού τον Πλάις. Ο Γερμανός μαζί με τον Ντόρνεκαμπ έδωσαν λύσεις στην επίθεση, πολύτιμες από τη στιγμή που ο Έρικ Γκριν ήταν σχεδόν αόρατος στο πρώτο μέρος, όμως στην άμυνα τα προβλήματα ήταν μεγάλα. 

Ακόμα κι όταν ο Νέντοβιτς αποσύρθηκε για να πάρει ανάσες, η Μάλαγα έβρισκε τρόπους για να σκοράρει είτε με κάποια καλά περιφερειακά σουτ είτε χάρη στη μεστή παρουσία του ΜακΚάλουμ, ο οποίος πήρε τη σκυτάλη από τον Σέρβο συμπαίκτη του και οδήγησε την ομάδα του. Έτσι, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα μεταξύ των δύο ημιχρόνων προηγούμενοι με 48-39.

To δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τη Βαλένθια να χρησιμοποιεί ένα πολύ ψηλό και βαρύ σχήμα, με τον Ντούμπλιεβιτς σε θέση σέντερ να μην μπορεί να βρει άκρη στην αντίπαλη άμυνα. Αυτό το σχήμα αποδείχθηκε βούτυρο στο ψωμί της Μάλαγα, που χάρη στα τρίποντα των Βατσίνσκι και Σαλίν έτρεξε ένα σερί 8-0 και προηγήθηκε με 56-39 στο 23'. Μετά το τάιμ άουτ που πήρε ο Βιδορέτα όμως, το σκηνικό άλλαξε. Η Βαλένθια βελτίωσε την άμυνά της, διόρθωσε το σχήμα της παίζοντας χωρίς τον Ντούμπλιεβιτς και στην επίθεση ο Βαν Ρόσομ πήρε φωτιά, με αποτέλεσμα στο 25' το σκορ να γίνει 58-51.

Ο Νέντοβιτς, με εξαίρεση ένα τρίποντο που πέτυχε στην εκπνοή του χρόνου επίθεσης, είχε σιγήσει στην τρίτη περίοδο, η Μάλαγα έχασε την πιο αξιόπιστη επιθετική λύση της και καθώς οι Μαρτίνεθ και Πλάις συνέχισαν να δίνουν σημαντική βοήθεια, η Βαλένθια πλησίασε κι άλλο, μειώνοντας στο 28' σε 64-61. Χάρη στον Μακ Κάλουμ, όμως, η Μάλαγα διατήρησε το προβάδισμά της στο τέλος της τρίτης περιόδου (69-65).

Όχι για πολύ ακόμα, όπως αποδείχθηκε. Με τον Βαν Ρόσομ να κάνει ό,τι θέλει και τον Πλάις να κερδίζει μάχες μέσα στις ρακέτες, η Βαλένθια έκανε την ολική ανατροπή, περνώντας μπροστά με 74-72 στο 33'. Λίγο αργότερα μάλιστα και καθώς η Μάλαγα συνέχισε να παραπαίει, έχοντας κακές και άστοχες επιλογές στην επίθεση, οι φιλοξενούμενοι με τρίποντο του Αμπάλδε διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους στο 35' (79-74). Όμως κι αυτοί στη συνέχεια κόλλησαν.

Στα επόμενα τέσσερα λεπτά δεν πέτυχαν ούτε πόντο, καθώς ο Γκριν συνέχιζε να είναι κακός, κι αυτό η Μάλαγα το εκμεταλλεύτηκε. Ο Νέντοβιτς πήρε και πάλι το όπλο του και μαζί με τον Μακ Κάλουμ οδήγησαν τη Μάλαγα σε μία ακόμα ανατροπή και της έδωσαν ξανά το προβάδισμα (83-79). Αλλά το τελευταίο ενάμισι λεπτό ανήκε στη Βαλένθια. 

Οι Αμπάλδε και Μαρτίνεθ ισοφάρισαν 83-83, καθώς οι γηπεδούχοι έπαθαν ξανά αφλογιστία, με αποκορύφωμα το άστοχο τρίποντο του Βατσίνσκι 5'' πριν από το φινάλε. Μετά από αυτό το σουτ η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Έρικ Γκριν, ο οποίος με μεγάλη ψυχραιμία και δείχνοντας πόσο έμπειρος είναι, πήρε φάουλ από τον Πολωνό της Μάλαγα, το οποίο τον έστειλε στη γραμμή των βολών. Έβαλε και τις δύο που σούταρε χαρίζοντας τη νίκη στη Βαλένθια, καθώς στην τελευταία επίθεση διάρκειας 4,7'' οι παίκτες της Μάλαγα μπερδεύτηκαν και ο Όγκουστιν έκανε ένα σουτ υπό κακές προϋποθέσεις, που ήταν άστοχο.

ΟΙ... ΠΡΟΦΗΤΕΣ: Ο Έρικ Γκριν χάρισε μεν τη νίκη στη Βαλένθια με τις δύο βολές του, όμως αν δεν υπήρχαν οι τέσσερις... προφήτες αυτής της νίκης, δεν θα γινόταν τίποτα. Ο Βαν Ρόσομ ήταν αυτός που από τη θέση του πλέι μέικερ πήρε φωτιά στο δεύτερο ημίχρονο και ήταν ο καταλύτης της άμεσης ανατροπής του -17. Ο Τίμπορ Πλάις κέρδισε πολλές μάχες μέσα στη ρακέτα και κάλυψε και με το παραπάνω την... ανυπαρξία του Ντούμπλιεβιτς. Οι Μαρτίνεθ και Αμπάλδε έβαλαν μεγάλα σουτ σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ήταν μάλιστα αυτοί που ισοφάρισαν 83-83.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Βαλένθια έχασε 14 αμυντικά ριμπάουντ από τη Μάλαγα, ενώ ο πρώτος σκόρερ της, ο Έρικ Γκριν, σκόραρε μόλις 6 πόντους με 1/10 σουτ! Παρ' όλα αυτά κέρδισε...

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ