25.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ο Γιάννης μεγαλώνει, κυριολεκτικά (vids+pics)

Δεν αναφερόμαστε στην ηλικία του, αλλά στο σώμα του. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο, που στις ΗΠΑ τον χαρακτηρίζουν «Greek Freak» και «Έλληνα θεό», αναπτύσσει χρόνο με το χρόνο το σώμα του και φυσικά το παιχνίδι του.

Στις 6 Δεκεμβρίου έγινε 24 ετών και λίγο αργότερα αποκαλύφθηκε πως έχει πάρει 23 κιλά σε μυϊκή μάζα από όταν εντάχθηκε στους Μιλγουόκι Μπακς. Ο Έλληνας γκαρντ/φόργουορντ ζυγίζει πλέον 110 κιλά, ενώ όταν πρωτομετρήθηκε από τα «ελάφια» δεν ξεπερνούσε τα 88,9.

Στο ντραφτ, το 2003, είχε μετρηθεί στα 2,06μ., πλέον το ύψος του φθάνει τα 2,11μ. Για κάποια πράγματα, η… φύση έκανε τη δουλειά της. Για κάποια άλλα, ο ίδιος δούλεψε πολύ για να φθάσει έως εδώ.

Ο Έλληνας διεθνής βρέθηκε στις ΗΠΑ και το ΝΒΑ πριν από περίπου πέντε χρόνια χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα, χωρίς να έχει καν δίπλωμα οδήγησης για να μπορεί να πηγαίνει στο γήπεδο για τις προπονήσεις. Σε χρόνο ρεκόρ, τα έβαλε όλα σε… τάξη. Δούλεψε εντός κι εκτός παρκέ κι έφτιαξε τη ζωή του και την καριέρα του.

«Η νοοτροπία μου είναι να βελτιώνομαι καθημερινά και να κάνω ό,τι χρειάζεται για να γίνει καλύτερη η ομάδα μου. Κοιτάω κάθε ημέρα ξεχωριστά, αυτό δεν έχει αλλάξει. Προσπαθώ πάντα να ακούω τους προπονητές μου, τους συμπαίκτες μου, αυτό χρειάζεται μόνο», είχε δηλώσει στο παρελθόν, εξηγώντας πως δεν του αρέσει να προτρέχει. Η καθημερινή δουλειά είναι το… μυστικό, όλα αυτά τα χρόνια.

Μεγάλο ρόλο έπαιξε, φυσικά, και ο σωματότυπός του. Τα φυσικά χαρίσματά του είναι εξωπραγματικά, με το ESPN να εξηγεί σε παλαιότερη έρευνά του πως παρά τις αλλαγές στο σώμα του, στο πέρασμα των ετών, δεν έχασε τίποτα από την αρχική σταθερότητα και την ευελιξία του. 

Το άνοιγμα των χεριών του είναι κατά 10,1 εκατοστά μεγαλύτερο από το ύψος του, η έκταση του ισχίου του και οι δυνατοί απαγωγοί του τον βοηθούν στον τρόπο που κινείται μες στο παρκέ, ενώ το μήκος του χεριού του φθάνει τα 30,5 εκατοστά, τη στιγμή που ενός μέσου άνδρα είναι 18,8 εκατοστά. Σχεδόν διπλάσιος σε σχέση με το μέσο όρο είναι και ο αχίλλειος τένοντάς του (34,3 εκατοστά).

Η ζωή του, βέβαια, βρίσκεται σε απόλυτο έλεγχο όσον αφορά στην καθημερινότητά του και τη διατροφή του. Κάνει… παρασπονδίες, αλλά όχι και τόσο συχνά. Όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει, άλλωστε, η δίαιτα που ακολουθεί είναι συγκεκριμένη: περιλαμβάνει πλούσιο πρωινό με φρούτα και τοστ με αβγό, ύστερα από κάθε προπόνηση προτιμάει κάποιο θρεπτικό πρωτεϊνούχο ρόφημα μαζί με ζυμαρικά και κοτόπουλο, ενώ δεν παραλείπει κατά τη διάρκεια της ημέρας να πιει και σμούθι, με πολλά φρούτα.

 

Εκτός από τη γυμναστική, κατά καιρούς έχει δοκιμάσει και άλλους τρόπους εκγύμνασης, όπως η πυγμαχία. Αυτό που του αρέσει περισσότερο, όμως, είναι να γυμνάζεται μαζί με τα αδέρφια του. «Είναι πάντα πολύ ανταγωνιστικοί, μου αρέσει να παίζω μαζί τους», ήταν το σχετικό σχόλιό του σε ερώτηση που είχε γίνει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΝΒΑ.

Γυμνάζεται, φυσικά, ακόμα κι όταν δεν έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. «Η άσκηση και η διατροφή είναι δύο πολύ σημαντικά στοιχεία. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να μη σταματάω να δουλεύω και να βελτιώνονται ακόμα κι εκτός αγωνιστικής περιόδου. Όταν δεν είμαι στο γήπεδο, είμαι στο γυμναστήριο. Δεν υπάρχει ελεύθερος χρόνος», είχε προσθέσει. Κάπως έτσι, λοιπόν, ήρθε η θεαματική μεταμόρφωσή του. Μεγάλωσε, «έχτισε» το σώμα του, βελτίωσε το παιχνίδι του και πάει πλέον για τον τίτλο του MVP.

https://www.youtube.com/watch?v=emGDZHK1mRM

https://www.youtube.com/watch?v=_brNh6khJQw

https://www.youtube.com/watch?v=1MMoChNz1ss



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ