20.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Γιάννης και οι… άλλοι! (vids)

Η «μάχη» του ΝΒΑ δεν ξεκινάει μόνο για τις ομάδες, αλλά και για εκείνους που θα παλέψουν με στόχο την κατάκτηση του βραβείου του MVP. Το Basketa.gr παρουσιάζει τη σχετική λίστα.

Ανάμεσά τους δεν θα μπορούσε παρά να είναι και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο σούπερ σταρ των Μιλγουόκι Μπακς χρόνο με τον χρόνο ανεβάζει όλο και περισσότερο τα νούμερά του. Στις ΗΠΑ τον θεωρούν ήδη μεταξύ των κορυφαίων του πρωταθλήματος και όχι άδικα. Πιστεύουν πως δεν αργεί η στιγμή που θα είναι ο καλύτερος παίκτης του κόσμου. Φέτος, αν μπορέσει να βελτιώσει κι άλλο τους αριθμούς του, βοηθώντας παράλληλα τα «ελάφια» να πάρουν πλεονέκτημα έδρας στον πρώτο γύρο των πλέι οφ, δεν θα είναι απίθανο να γράψει ιστορία κατακτώντας το βραβείο.

Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ είναι το μεγάλο φαβορί για να κατακτήσει για δεύτερη διαδοχική φορά το συγκεκριμένο βραβείο. Πέρσι όμως το πέτυχε διότι ήταν μια ομάδα μόνος του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Φέτος είναι αρκετά διαφορετικά τα πράγματα, καθώς θα έχει δίπλα του τον Καρμέλο Άντονι και τον Πολ Τζορτζ. Τι θα συμβεί, θα φανεί αρκετά σύντομα.

Με κεκτημένη ταχύτητα θα μπει στον σχετικό... αγώνα ο Κέβιν Ντουράντ. Άλλωστε είναι ο άνθρωπος ο οποίος πριν μερικούς μήνες κατάφερε αν οδηγήσει ως «πρώτο βιολί» τους Ουόριορς στην κατάκτηση του πρωταθλήματος, κατακτώντας το βραβείο του πολυτιμότερου των τελικών... Αν θα παίξει το ίδιο καλά σε ολόκληρη την κανονική περίοδο πάντως αποτελεί μυστήριο...

Η εποχή της τριάδας των Πάρκερ, Τζινόμπιλι και Ντάνκαν πέρασε και ο νέος ηγέτης των Σαν Αντόνιο Σπερς δεν είναι άλλος από τον Καουάι Λέοναρντ. Πέρσι δεν ήταν λίγοι εκείνοι που πίστευαν ότι θα μπορούσε να αναδειχτεί MVP, με βάση την παρουσία του, αλλά ήταν αδύνατο το βραβείο να ξεγλιστρήσει από τα χέρια του Ουέστμπρουκ. Ίσως φέτος να έχει έρθει η δική του σειρά.

Έχοντας κατακτήσει τέσσερις φορές μέχρι τώρα στην καριέρα του το βραβείο του MVP, ο Λεμπρόν Τζέιμς δικαιούται να συμπεριλαμβάνεται μεταξύ των φαβορί για να τα καταφέρει. Η τελευταία βέβαια ήταν το 2013, αλλά αυτό δεν έχει ιδιαίτερη σημασία. Η προσωπική του απόδοση σε συνδυασμό με το ρεκόρ των Κλίβελαντ Καβαλίερς θα καθορίσουν εν πολλοίς πόσο ισχυρή θα είναι η υποψηφιότητά του...

Ο τελευταίος της λίστας είναι ο άνθρωπος ο οποίος αμφισβήτησε το περσινό βραβείο που κατέκτησε ο Ουέστμπρουκ. Ο λόγος για τον Τζέιμς Χάρντεν. Οι μέσοι όροι του ήταν εκθαμβωτικοί καθώς είχε σχεδόν διψήφια νούμερα και στις τρεις βασικές κατηγορίες. Τα πράγματα έχοντας στο πλευρό του τον Κρις Πολ μπορούν να αλλάξουν μόνο προς το καλύτερο... Αν βελτίωνε λίγο και την άμυνα που -δεν- παίζει όλα θα ήταν καλύτερα για τον ίδιο!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ