23.2 C
Athens
Κυριακή, 27 Οκτωβρίου, 2024

Ο Βόγκελ και το ταλέντο των Λέικερς

Ο Φρανκ Βόγκελ είναι κι επίσημα ο νέος προπονητής των Λος Άντζελες Λέικερς, με την πρόσληψή του να ανακοινώνεται από το τζένεραλ μάνατζερ, Ρομπ Πελίνκα.

O 45άχρονος τεχνικός και οι «λιμνάνθρωποι» κατέληξαν σε συμφωνία για πολυετές συμβόλαιο, χωρίς να γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες. Οι πληροφορίες, πάντως, κάνουν λόγο για συνεργασία τριών ετών, με τον Τζέισον Κιντ να είναι ο επόμενος που θα ανακοινωθεί από τους Καλιφορνέζους, ως άμεσος συνεργάτης του.

Ο Φρανκ Βόγκελ έχει κοουτσάρει στο παρελθόν ως πρώτος προπονητής τους Ιντιάνα Πέισερς και τους Ορλάντο Μάτζικ και ως βοηθός τους Μπόστον Σέλτικς και τους Φιλαδέλφεια Σίξερς. Το 2014 βρέθηκε στο All Star Game του ΝΒΑ και, μάλιστα, ψηφίστηκε ως ο καλύτερος προπονητής. Σε 595 αγώνες, στο «μαγικό κόσμο», έχει απολογισμό 304 νίκες και 291 ήττες. «Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Φρανκ Βόγκελ είναι ο νέος προπονητής μας. Έχει αποδεδειγμένο ιστορικό επιτυχίας και αντανακλά τις βασικές ιδιότητες που ψάχναμε», ανέφερε σχετικά ο Ρομπ Πελίνκα.

Ο ίδιος, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Είμαι πολύ ενθουσιασμένος για την ευκαιρία που μου δίνεται, να ενταχθώ στους Λος Άντζελες Λέικερς, έναν οργανισμό με κύρος, που θαυμάζω εδώ και πολύ καιρό. Ανυπομονώ να προπονήσω αυτούς τους πολύ ταλαντούχους παίκτες και να φέρω το στρατηγικό όραμά μου στην ομάδα». Ο Φρανκ Βόγκελ γίνεται ο 27ος τεχνικός στην ιστορία των «λιμνανθρώπων», παίρνοντας τη… σκυτάλη από τον αποχωρήσαντα Λουκ Ουόλτον.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ