19.8 C
Athens
Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο… βελγικός πονοκέφαλος των Ισπανών (vids+pics)

Απόλυτα ισορροπημένη είναι η παράδοση στις αναμετρήσεις ανάμεσα σε ισπανικές και βελγικές ομάδες στην ιστορία του Basketball Champions League.

Η «Σταχτοπούτα» της φετινής διοργάνωσης Αντβέρπ, που ξεκίνησε την προσπάθειά της από τα προκριματικά, θα αντιμετωπίσει την κάτοχο του τίτλου εν έτει 2017, Τενερίφη, στο δεύτερο ημιτελικό του φετινού Φάιναλ Φορ. Η αναμέτρηση θα λάβει χώρα την Παρασκευή (03/05, 22.15) στο «Sportpaleis» της Αμβέρσας, που είναι πλησίον της φυσικής έδρας των Βέλγων. Πρόκειται για την έβδομη φορά στην ιστορία του BCL που θα συναντηθούν ισπανική και βελγική ομάδα, με τους Ίβηρες να έχουν κερδίσει τα τρία ματς στην έδρα τους και τους Βέλγους τα άλλα τρία που έχουν γίνει στη χώρα τους.

Η Τενερίφη έχει παίξει δύο φορές στην ιστορία της στη διοργάνωση κόντρα σε βελγικές ομάδες, με απολογισμό μία νίκη και μία ήττα από την Οστάνδη, ενώ η Αντβέρπ έχει αγωνιστεί τέσσερις φορές κόντρα σε ισπανικό συγκρότημα, έχοντας 2-2 (με Φουενλαμπράδα και Μούρθια). Απομένει πλέον να δούμε εάν θα τηρηθεί ή… παράδοση ή το συγκρότημα των Καναρίων Νήσων θα γίνει το πρώτο, από τη χώρα, που θα μπορέσει να κερδίσει επί βελγικού εδάφους.

Τενερίφη έχασε στα τελευταία δύο εκτός έδρας παιχνίδια της στο BCL, αλλά είχε κερδίσει στα προηγούμενα δεκατέσσερα, που είναι το μεγαλύτερο σερί στην ιστορία της διοργάνωσης.

https://www.youtube.com/watch?v=u1sfWe_ZqEo&t=22s

-Οι παίκτες του Τσους Βιδορέτα έχουν κερδίσει τα 32 από τα 33 παιχνίδια τους στο Basketball Champions League στα οποία έχουν σκοράρει τουλάχιστον 75π. Έχουν δεχθεί κατά μέσο φέτος 67,2π., που είναι η καλύτερη απόδοση από τις ομάδες που συμμετέχουν στο Φάιναλ Φορ, ενώ αναγκάζουν τους αντιπάλους τους σε ποσοστό ευστοχίας μόλις 39.3% στα σουτ εντός παιδιάς.

-Οι Βέλγοι κέρδισαν στα τελευταία δύο ματς τους στο BCL, αλλά ποτέ στο παρελθόν δεν κατάφεραν να επικρατήσουν σε τρία διαδοχικά παιχνίδια.

https://www.youtube.com/watch?v=vAeJVPbfn5I

-Το συγκρότημα του Ρολ Μουρς κατάφερε να πάρει τη νίκη στους εφτά από τους οκτώ αγώνες του, φέτος, που δέχθηκε λιγότερους από 75π.

Τιμ Αμπρομάιτις σκόραρε τουλάχιστον 13π. στις τελευταίες τρεις αναμετρήσεις του στο BCL, αλλά δεν έχει καταφέρει να πετύχει διψήφιο αριθμό πόντων σε τέσσερα διαδοχικά ματς στην καριέρα του στη διοργάνωση. Έχει, επίσης, το απόλυτο στις βολές με 15/15.
Ισμαέλ Μπάκο είναι δεύτερος στα κοψίματα φέτος στη διοργάνωση, με 24π. Έχει, επίσης, βάλει τουλάχιστον 12π. στα εννέα από τα τελευταία δέκα παιχνίδια του στο φετινό Basketball Champions League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ