29.7 C
Athens
Παρασκευή, 21 Ιουνίου, 2024

Ο Βασιλιάς και τα ρεκόρ του! (vids)

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς συνεχίζει να παίζει σαν... Βασιλιάς. Και οι Καβαλίερς μπήκαν ξανά σε τροχιά νικώντας στο Κλίβελαντ με 129-123 τους Νετς. Όμως το πιο σημαντικό είναι ότι αν και βαδίζει πια στα 34 χρόνια του, ο ΛεΜπρόν εξακολουθεί να αφήνει με ανοικτό το στόμα τους φίλους του μπάσκετ με τις επιδόσεις του. 

Απέναντι στους Νετς είχε 31 πόντους, 12 ριμπάουντ και 11 ασίστ, σημειώνοντας το 12ο τριπλ νταμπλ γι' αυτή τη σεζόν και 67ο στην καριέρα του. Για πρώτη φορά σε αυτή την καριέρα τελείωσε έναν μήνα με τριπλ νταμπλ στους μέσους όρους του. Και το ακόμα πιο εντυπωσιακό; Έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία ολόκληρου του ΝΒΑ που συμπληρώνει 30.000 πόντους, 8.000 ριμπάουντ και 8.000 ασίστ! 

"Το σκοράρισμα ήταν πάντα το τελευταίο που κοιτούσα. Δεν θεωρώ ότι είμαι σκόρερ. Βλέποντας όμως την ιστορία του αθλήματος και δίπλα σε παίκτες όπως ο Όσκαρ Ρόμπερτσον, ο Τζέισον Κιντ, ο Μάτζικ Τζόνσον κι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ, που έκαναν και κάνουν τακτικά τριπλ νταμπλ, μπορείτε να βάλετε και το δικό μου όνομα", σχολίασε.

O Nτ' Άντζελο Ράσελ είχε 25 πόντους και 6 ασίστ για τους Νετς, αλλά δεν ήταν αρκετοί.

Στο Πόρτλαντ οι Μπλέιζερς "καθάρισαν" εύκολα το Σακραμέντο με 116-99 και με την τέταρτη σερί νίκη τους πατούν στην πέμπτη θέση της Δύσης, μόλις μία νίκη πίσω από τους τέταρτους Σπερς. "Νομίζω ότι είναι η καλύτερη θέση που έχουμε εδώ και πολλά χρόνια", δήλωσε ο Ντάμιαν Λίλαρντ, που είχε 26 πόντους και 12 ασίστ και έγινε ο παίκτης που σημείωσε την καλύτερη επίδοση στο σκοράρισμα για έναν μήνα σε όλη την ιστορία των Μπλέιζερς, με μέσο όρο 31,4 πόντους για τον Φεβρουάριο. Οι Κινγκς έχασαν πέμπτο σερί παιχνίδι και βυθίστηκαν κι άλλο στον πάτο της κατάταξης της Δύσης. Ο Ζακ Ράντολφ πέτυχε 20 πόντους, ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς 14, ενώ δεν έπαιξε καθόλου ο Κώστας Κουφός.

Στο Μαϊάμι εμφανίστηκε ένας Ντουέιν Ουέιντ από τα παλιά και οδήγησε τους Χιτ στη νίκη με 102-101 επί των Σίξερς. O Ουέιντ σκόραρε 27 πόντους συνολικά, τους 15 από τους 17 τελευταίους των Χιτ και το νικητήριο καλάθι 6'' πριν από το φινάλε, που έκανε τους φίλους της ομάδας του Μαϊάμι να παραληρούν. Ο Γκόραν Ντράγκιτς σκόραρε 21 πόντους, αλλά την παράσταση την έκλεψε ο Ουέιντ. Οι Σίξερς πήραν 23 πόντους από τον Εμπίιντ, 21 από τον Ντάριο Σάριτς, ενώ ο Τζέι Τζέι Ρέντικ είχε την ευκαιρία να πάρει και το παιχνίδι στο φινάλε, όμως το τρίποντο που επιχείρησε με την εκπνοή ήταν άστοχο.

Στο Ντένβερ οι Κλίπερς έκαναν μυθική ανατροπή και τελικά νίκησαν με 122-120 τους Νάγκετς, που για πρώτη φορά φέτος έχασαν δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι στην έδρα τους. Με πρωταγωνιστές του Λου Ουίλιαμς, που σκόραρε 25 πόντους, και Μπόμπαν Μαριάνοβιτς, που πρόσθεσε άλλους 18, οι Κλίπερς επεστρεψαν από το -19 της τρίτης περιόδου και κέρδισαν, αφήνοντας... σύξυλους τους Νάγκετς. Οι τελευταίοι πήραν 23 πόντους από τον Γκάρι Χάρις.

Στο Σικάγο ο Ντουάιτ Χάουαρντ έχασε σχεδόν όλο το πρώτο ημίχρονο, καθώς χτύπησε στη μέση, αλλά επέστρεψε στο δεύτερο, σκόραρε 16 πόντους στην τρίτη περίοδο και 24 συνολικά και οδήγησε τους Χόρνετς σε νίκη επί των Μπουλς με 118-103. Ο Κέμπα Ουόκερ σκόραρε 31 πόντους κι ήταν κι αυτός εξαιρετικός για τους Χόρνετς, που πέτυχαν την πέμπτη σερί νίκη τους. O Zακ Λαβίν σκόραρε 21 πόντους, αλλά δεν κατάφερε να αποτρέψει την πέμπτη σερί ήττα των Μπουλς.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ