26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Ήφαιστος νικητής στο «θρίλερ» της Λάρισας δια χειρός Σμιθ

Ο Ήφαιστος Λήμνου πήρε μεγάλη νίκη στη Λάρισα επί της τοπικής ομάδας με 63-58 και συνέχισε τις υψηλές πτήσεις στη Baskte League αφήνοντας τους Λαρισαίους στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. 

Σε ένα κλειστό πρώτο ημίχρονο που κυριάρχησαν τα λάθη, η νευρικότητα και η αστοχία καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ, το οποίο έμεινε σε πολύ χαμηλά επίπεδα (25-31). Ένα «ξέσπασμα» του Ηφαίστου στην τρίτη περίοδο, με τον Σμιθ και τον Έβανς μπροστάρηδες, έφερε του φιλοξενούμενους στο +10 (45-35), προβάδισμα που με βάση την εικόνα του ματς έμοιαζε πολύ μεγάλο για να ανατραπεί. 

Με αντεπίθεση διαρκείας όμως η Λάρισα έφερε το ματς στον πόντο (57-56) με λίγα δευτερόλεπτα για το τέλος αλλά εκεί ο Έβανς που πέτυχε ένα πολύ μεγάλο καλάθι έφερε την ηρεμία στον Ήφαιστο, ο οποίος αποδείχτηκε πιο ψύχραιμος στη ρουλέτα των βολών στο τέλος και πήρε τη νίκη.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το πολύ μεγάλο καλάθι του Έβανς που διαμόρφωσε το 59-56 με 43'' να απομένουν για το τέλος ήταν αυτό που σταμάτησε την αντεπίθεση της Λάρισας και έδωσε ηρεμία και ασφάλεια στον Ήφαιστο για να σφραγίσει τη νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η φοβερή αστοχία από την περιφέρεια ξεχώρισε στους αριθμούς του ματς αφού αθροιστικά οι δύο ομάδες είχαν 12/61 (!) εύστοχα τρίποντα με την Λάρισα να έχει 7/40... και τον Ήφαιστο 5/21 με τα ριμπάουντ που μαζεύτηκαν συνολικά να είναι 85 (!). Για να γίνει ακόμα πιο σαφής η τραγική αστοχία, κυρίως των γηπεδούχων, αξίζει να σημειωθεί ότι μάζεψαν 15 επιθετικά ριμπάουντ έναντι 7 των αντιπάλων τους αλλά οι πόντοι που πήραν από αυτά ήταν ελάχιστοι. 

Διαβάστε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ