23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Έσπερος αποχαιρετά τον δικό του Κώστα Μπατή (pics)

Η είδηση του θανάτου του Κώστα Μπατή σκόρπισε θλίψη στον χώρο του μπάσκετ, αλλά στην Καλλιθέα είχαν ένα λόγο παραπάνω να πενθήσουν.

Ο Έσπερος αποτέλεσε ουσιαστικά την τελευταία του ομάδα, πριν ασχοληθεί με την δημοσιογραφία, και στην Καλλιθέα ετοίμασαν ένα όμορφο για τον τιμήσουν.

Αναλυτικά :

«Μέρα πένθους για το ελληνικό μπάσκετ, την αθλητική δημοσιογραφία και τον ΕΣΠΕΡΟ. Έφυγε από τη ζωή ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ σε ηλικία 61 ετών.

Ο ΚΩΣΤΑΣ γεννήθηκε το 1959. Υπήρξε συνομήλικος του Παναγιώτη Γιαννάκη και του Λιβέρη Ανδρίτσου. Προερχόταν από τα τμήματα υποδομών του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ, ως αθλητής του οποίου κλήθηκε και αγωνίστηκε στις Εθνικές Ομάδες Παίδων και Εφήβων. Με προπονητή τον Κώστα Αναστασάτο και συμπαίκτες τους Γιαννάκη, Ανδρίτσο, Ιωάννου και άλλους, ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ ήταν μέλος της Εθνικής Παίδων που κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο (2η θέση) στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες της Αθήνας (γήπεδο Σπόρτιγκ) του 1975, χάνοντας στον τελικό από τη ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ με 61-64.

Από τα τμήματα υποδομής του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ προωθήθηκε στην ομάδα ανδρών, στην οποία αγωνίστηκε μέχρι το 1982, συμμετέχοντας στην κατάκτηση τεσσάρων Πρωταθλημάτων (1975, 1977, 1980, 1982) και δύο Κυπέλλων Ελλάδος (1979, 1982). Με την ομάδα του ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ αγωνίστηκε επίσης τρεις φορές μέχρι τους 8 του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης (1978, 1980, 1981).

Το 1982 ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ, μαζί με τους Ανδρέα Παπαντωνίου και Γιώργο Κατσίνη, μεταπήδησε από τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ στον ΕΣΠΕΡΟ στα πλαίσια της μεταγραφής του Λιβέρη Ανδρίτσου. Για έξι χρόνια, μέχρι το τέλος της περιόδου 1987-88 στην Α2′ Εθνική κατηγορία, ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ υπήρξε το βαρύ πυροβολικό, ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του ΕΣΠΕΡΟΥ.

Όταν αποσύρθηκε από τα παρκέ, ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΤΗΣ ασχολήθηκε με την αθλητική δημοσιογραφία. Πέρασε από αρκετά κανάλια της ιδιωτικής τηλεόρασης και υπήρξε ιδιαίτερα αγαπητός από το κοινό για τις γνώσεις του, την ευγένειά του και τον ιδιαίτερο τρόπο με τον οποίο περιέγραφε τους αγώνες. Ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Γιώργος Μαυρωτάς αποχαιρέτησε τον ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΗ με τα λόγια: «Έφυγε ένας τζέντλεμαν του παρκέ και του μικροφώνου».

Η οικογένεια του ΕΣΠΕΡΟΥ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στην οικογένεια του ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΤΗ για την απώλειά του».

1983—1984: Ο ΕΣΠΕΡΟΣ 2ος στη Β’ Εθνική (Νότος).
Όρθιοι: Παπαντωνίου, ΜΠΑΤΗΣ, Νικολόπουλος, Δημακόπουλος, Χρόνης, Κατσίνης.
Καθισμένοι: Νικητόπουλος, Μπακίρογλου, Δέδες, Νικολακόπουλος, Τσεμπέρης.
1985—1986: Ο ΕΣΠΕΡΟΣ 5ος στη Β’ Εθνική (Νότος). Αναδιάρθρωση. Ένταξη στην ενιαία Β’ Εθνική. Όρθιοι: Γρυφάκης, Νικολόπουλος, Σπανουδάκης, Δημακόπουλος, Νικητόπουλος, Τόλιας, ΜΠΑΤΗΣ, Ταυρόπουλος. Καθισμένοι: Παλάτος, Τσεμπέρης, Νικολακόπουλος, Καλογερόπουλος, Μουζακιώτης, Μαριάτος.
1986—1987: Ο ΕΣΠΕΡΟΣ Πρωταθλητής ενιαίας Β’ Εθνικής. Άνοδος στην Α2 Εθνική Κατηγορία.
Όρθιοι: Ταυρόπουλος (προπονητής), Γκότσης, Νικητόπουλος, Σπανουδάκης, Σωτηρίου, ΜΠΑΤΗΣ.
Καθισμένοι: Κάρναβος, Τόλιας, Τυροκόμος, Δεμέναγας, Μουζακιώτης.
1987—1988: Ο ΕΣΠΕΡΟΣ 7ος στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Όρθιοι: Ταυρόπουλος, ΜΠΑΤΗΣ, Σπανουδάκης, Παπαδάκης, Νικητόπουλος, Γκότσης, Γρυφάκης. Καθισμένοι: Δεμέναγας, Τόλιας, Τυροκόμος, Μουζακιώτης, Σωτηρίου.

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ