26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τώρα απαιτείται διπλή ψυχραιμία

Οπως δεν ήρθε η συντέλεια του κόσμου στη συντριβή του Ολυμπιακού στη Βιτόρια την περασμένη Πέμπτη, έτσι και τώρα δεν είχαμε την εποχή της αναγέννησης επειδή φιλοδώρησε με μια τριαντάρα τη Μακάμπι.
Σε ένα μαραθώνιο 30 αγωνιστικών, χρειάζεται να αναλύεις κάθε παιχνίδι, απλά δεν έχεις την πολυτέλεια να μένεις πολύ σε αυτό ιδιαίτερα όταν πρόκειται για εμφατική νίκη ή όταν ακολουθεί καπάκι ένα ακόμα σε εβδομάδα με διπλά ματς.
Ακριβώς αυτό είπε και ο Γιάννης Σφαιρόπουλος χθες μετά τον αγώνα και ενώ στο μπλοκάκι του πλέον έμειναν μόλις δύο παίκτες για να τους σταυρώνει να μην του τραυματιστούν. Να τους περάσει...σκόρδα βρε αδελφέ...

Ο Παπανικολάου και ο Τόμσον είναι οι τυχεροί (και χωρίς να τους πέσει το φλουρί....) μετά τον τραυματισμό και του ΜακΛίν που πάντως θα παλέψει να δώσει το παρών αύριο. στη Μόσχα με τη Χίμκι. 

Κόντρα και πάλι σε μια καλοδουλεμένη ομάδα του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού Γιώργου Μπαρτζώκα που κυνηγάει και αυτή να μπει στην τετράδα, όχι την πρώτη αλλά τη δεύτερη καθώς μια πρόκριση στα πλέι οφ (έστω με μειονέκτημα έδρας) θα είναι ένας ακόμα άθλος για τον ικανότατο αυτό προπονητή που πριν δύο χρόνια είχε οδηγήσει τη Λοκομοτίβ Κουμπάν στο φάιναλ φορ του Βερολίνου.

Η Χίμκι (όπως και η Μακάμπι) είναι ένα σύνολο που βασίζεται περισσότερο σε προσωπικές ενέργειες των παικτών της και φυσικά είναι ομάδα ρυθμού που αν την αφήσεις να τον βρει μπορεί να σε "σκοτώσει". 

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν μπροστά τους μια μεγάλη πρόκληση καθώς να επιστρέψουν στις εκτός έδρας επιτυχίες τους θα έχουν κάνει μεγάλο βήμα για την κατάκτηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα της κανονικής περιόδου.

Το σημαντικότερο στην παρούσα φάση, είναι να ξαναμπούν οι ξένοι στην εξίσωση καθώς οι τραυματισμοί τους και η απουσία τους από κάποια παιχνίδια τους αποδιοργάνωσε και βρίσκονται και πάλι σε στάδιο επανένταξης. Αν δε σε αυτό το διάστημα ο Ολυμπιακός δεν υποστεί κάποια σημαντική βαθμολογική απώλεια τότε θα είναι ο καλύτερος του χωριού.

 

Photo Credit: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ