Η πρόκριση επί του ΠΑΟΚ οδήγησε τον Άρη για τρίτη συνεχόμενη χρονιά και έβδομη στα τελευταία 12 χρόνια στα ημιτελικά των πλέι οφ της Basket League.
Στα χρόνια του επαγγελματικού Πρωταθλήματος και του ΕΣΑΚΕ, όταν καθιερώθηκαν δηλαδή οι σειρές πλέι οφ ο Άρης είχε ένα αρκετά μεγάλο «νεκρό» διάστημα αφού είχε μόνο μία παρουσία στα ημιτελικά από το 1993 μέχρι το 2005 ωστόσο αυτές πλήθυναν από το 2006 και μετά, με αποτέλεσμα οι «κίτρινοι» να ετοιμάζονται για την 8η συμμετοχή τους σε μια ημιτελική σειρά πλέι οφ.
Η παράδοση τους σε αυτές δεν είναι καθόλου καλή δεδομένου ότι έχασαν και τις επτά προηγούμενες κάτι που βέβαια εξηγείται από τη γιγάντωση Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού που έβρισκαν απέναντι τους και εν μέρει από το μειονέκτημα της έδρας που είχαν κατά κανόνα. Μοναδική εξαίρεση ήταν τα ημιτελικά του 2007 όταν ο Άρης αντιμετώπισε με πλεονέκτημα έδρας τον Ολυμπιακό.
Εκείνη η σειρά αποτελεί την εξαίρεση δύο κανόνων των πλέι οφ. Ήταν μία από τις επτά σε σύνολο 48 σειρών στις οποίες την πρόκριση πήρε η ομάδα που είχε το μειονέκτημα έδρας. Η δεύτερη εξαίρεση αφορούσε στο πρώτο βήμα που το είχε κάνει μεν ο Άρης (είχε νικήσει με 78-76 στην παράταση με 21 πόντους του Καστλ και 15 του Σεραπίνας) αλλά δεν το εκμεταλλεύτηκε στο τέλος χάνοντας τη σειρά με 2-3. Έτσι ο Άρης του 2007 είναι μία από τις μόλις τρεις σε σύνολο 48 σειρών ομάδα που παρότι έκανε το 1-0, έχασε τη σειρά (οι άλλες δύο εξαιρέσεις του κανόνα που θέλεις τις ομάδες που παίρνουν το πρώτο ματς να παίρνουν και τις σειρές ήταν ο Ολυμπιακός του 1998 κόντρα στον ΠΑΟΚ και το Περιστέρι του 2003 κόντρα στον Παναθηναϊκό).
Με εξαίρεση λοιπόν το 2007, οι υπόλοιπες έξι ημιτελικές σειρές στις οποίες συμμετείχε βρήκαν τον Άρη με μειονέκτημα έδρας. Έχασε τρεις φορές με 3-0 (από τον Παναθηναϊκό το 2006 και το 2009 καθώς ακόμη και από τον Ολυμπιακό το 2011), μία φορά με 3-1 (το 2015 από τον Ολυμπιακό), μία φορά με 3-2 (πέρσι από τον Παναθηναϊκό) και μία με 2-1 (το 1999 από τον Ολυμπιακό).
Photocredits: Eurokinissi