23.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οφείλει να ανοίξει το δώρο του αδελφού του…

Οσο και να φαίνεται οξύμωρο ο Ερυθρός Αστέρας φέρθηκε ως αληθινός αδελφός (τα δύο σωματεία είναι αδελφοποιημένα) στον Ολυμπιακό, διότι αυτή τη φορά η ήττα των Ερυθρολεύκων δεν ήταν όπως αυτές με τη Μπασκόνια και την Χίμκι με κάτω τα χέρια και τριαντάρες στην πλάτη...

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά αν οι Πειραιώτες πάρουν τα μηνύματα όπως πρέπει από την Χάλα Πιονίρ (ή "Ατσα Νίκολιτς" όπως έχει μετονομαστεί) , θα έχουν περισσότερες πιθανότητες να επιστρέψουν το Μαϊο στη γειτονική "Kombank Arena" όπου και θα διεξαχθεί το εφετινό φάιναλ φορ.  

Ο Ολυμπιακός είχε εικόνα για...συντριβή στο πρώτο μέρος και απλά η αδυναμία του Ερυθρού Αστέρα να το εκμεταλλευτεί κράτησε το σκορ τόσο χαμηλά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Από εκεί και πέρα στο τρίτο δεκάλεπτο οι Πειραιώτες έδειξαν εικόνες από το παρελθόν και δημιούργησαν (προσωρινά) αισιοδοξία στους φίλους τους για το συγκεκριμένο τουλάχιστον παιχνίδι αλλά η ανώμαλη προσγείωση στο φινάλε έδειξαν ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιο σύνθετο και ανησυχητικό στην παρούσα φάση, κάτι που ίσως δεν θα είχε φανεί τόσο έντονα σε μια ακόμα άνετη ήττα.

Πολύ απλά διότι δεν είναι μόνο ένα εποχιακό ντεφορμάρισμα, αλλά μια ξεκάθαρη απώλεια ταυτότητας όπως εύστοχα τόνισε ένας παίκτης που είναι μόλις πέντε μήνες στην ομάδα, ο Μπράιαν Ρόμπερτς και σας το είχαμε επισημάνει και στο basketa.gr από την περασμένη εβδομάδα.

Εκεί είναι ο κομβικός ρόλος του Γιάννη Σφαιρόπουλου στο να μπορέσει να γυρίσει το χαρτί και να μπει η ομάδα του και πάλι στις ράγες του πλεονεκτήματος έδρας, καθώς αυτή τη στιγμή έχει εκτός έδρας όλους τους ανταγωνιστές της τετράδας, πλην της Φενέρμπαχτσε την οποία υποδέχεται στο ΣΕΦ την Πέμπτη. Ο χρόνος πιέζει και ο κόουτς πρέπει να βρει αντίδοτο κεντρίζοντας και πάλι το κίνητρο των παικτών του οι περισσότεροι εκ των οποίων δείχνουν "άδειοι" πνευματικά και χρειάζονται άμεσα restart καθώς ακολουθεί ένας εξαιρετικά κρίσιμος μήνας με τελικό κυπέλλου και ντέρμπι στην Ευρωλίγκα.

Αυτή τη στιγμή ο Ολυμπιακός μοιάζει να βλέπει τα τρένα να περνούν (όπου τρένα βάλτε ομάδες) καθώς όταν ξεκινήσει ο αντίπαλός του να σκοράρει το σερί είναι μεγάλο, ακόμα και στην Ελλάδα (έστω και αν δεν στοίχισε με ήττα αυτό του Προμηθέα).  Είναι τα σημεία όπου οι Ερυθρόλευκοι αδυνατούν να αντιδράσουν και δείχνουν ανήμποροι όταν μέχρι πρότινος είχαν την καλύτερη άμυνα στην Ευρωλίγκα που "έπνιγε" κάθε αντίπαλο και είχε παίξει κομβικό ρόλο στο να χτίσει αυτή τη βαθμολογία ως τώρα. 

Αν το γυρίσουν, θα επιστρέψουν ενδεχομένως και στο Βελιγράδι, αυτή τη φορά για το φάιναλ φορ. Αλλιώς θα μείνουν σπίτι...

Photo Credit: Eurokinissi 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ