26.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οπως στρώνεις, κοιμάσαι…

Χρειάζονται τέτοιες αγωνιστικές στο πρωτάθλημα. Με τόσα μαζεμένα συναρπαστικά παιχνίδια, με ανατροπές, με εκπλήξεις. Οχι ότι αλλάζουν την πραγματικότητα ενός εν πολλοίς προδιαγεγραμμένου πρωταθλήματος στην εξέλιξή του και την τελική του διεκδίκηση, στα προβλήματά του και τις συνθήκες που δεν παραπέμπουν πάντα σε επαγγελματική λίγκα, αλλά χρειάζονται. Να 'χουμε να ασχολούμαστε, ίσως να 'χουμε και ψευδαίσθηση ότι γίναμε... Ισπανία. Η ευρωπαϊκό... ΝΒΑ, όπως αλλιώς το έλεγε ένας πρώην με έμφυτη έπαρση.

Επί της ουσίας βέβαια και πέρα από ενθουσιασμούς, απογοητεύσεις και γενικά εν θερμώ συναισθήματα, δεν είναι και πολλά στη σφαίρα του ανεξήγητου. Ισως και τίποτα να μην είναι. Στις περισσότερες περιπτώσεις ισχύει χοντρικά το όπως στρώσεις, κοιμάσαι. Η το ό,τι πληρώνεις, παίρνεις. Η άλλα τέτοια γνωμικά τέλος πάντων, ήξεραν οι παλιοί τι έλεγαν.

Οχι, ο ΠΑΟΚ δεν έγινε καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό, απέχει πάρα πολύ ακόμα για να τον πλησιάσει. Ο ΠΑΟΚ όμως που νίκησε δίκαια και σχετικά εύκολα τον Ολυμπιακό, έγινε πολύ καλύτερη ομάδα από... τον ΠΑΟΚ. Οταν διάφοροι προδίκαζαν... συντέλεια, εκεί δούλευαν, παραδέχτηκαν τα λάθη τους, τα διόρθωσαν και προχωράνε. Εχοντας συν τοις άλλοις και ένα σημαντικό στοιχείο ελληνικής αναφοράς, που πάντα χρησιμεύει και θέλγει.

Στον Ολυμπιακό το ένα θέμα, των τραυματισμών, από την ώρα που οι ίδιοι το κρίνουν ως ελεγχόμενο και το αποδίδουν στη συγκυρία, προφανώς και δεν πέφτει λόγος σε τρίτους. Το άλλο, όμως, αυτή της ξεκάθαρης υποτίμησης του πρωταθλήματος έναντι της Ευρωλίγκας, χτυπάει άσχημα και σε δικούς του υποστηρικτές. Σε τελική ανάλυση, ομάδες τόσο υψηλού επιπέδου όπως είναι ο Ολυμπιακός δεν είναι πρέπον να συμμετέχουν κάπου σαν να κάνουν αγγαρεία.

Η ΑΕΚ ούτε τυχαία νίκησε σε ένα ματς τον Ολυμπιακό, ούτε τυχαία έχασε σε ένα ματς από τον Προμηθέα. Αυτό το... τυχαία, γενικά είναι που την τυρρανάει όμως. Δεν γίνεται να αναζητείται τόσον καιρό ένας σκόρερ, έτσι απλά χωρίς ιδιαίτερες απαιτήσεις, από ομάδα που πληρώνει καλά και να μην βρίσκεται. Ούτε γίνεται να βρίζουν τόσον καιρό τον Ελονού και να τον έχουν εκεί, τον Μπάρλοου τα ίδια και πάει λέγοντας. Σα να βγάζει μια απώλεια προσανατολισμού είναι η ΑΕΚ που παραμένει ικανή για όλα όπως έχει δείξει.

Οπως και η τετράδα με Λαύριο και Προμηθέα δεν είναι ανεξήγητη. Τους ξένους που έχουν πάρει αυτοί οι δύο, τους βλέπουν άλλοι και... τους τρέχουν τα σάλια. Πλήρωσαν, αγόρασαν. Και παίζουν και ωραίο μπάσκετ. Και βγάζουν γενικά μια υγεία. Και οι Πατρινοί, έκαναν και χειρισμούς στα δύσκολα. Στήριξη στην ομάδα, “καθάρισμα” σε απείθαρχους, μήνυμα ότι πάνω απ' όλα υπάρχουν αρχές, ρίσκο συνολικά για σερί ηττών, αλλά ήρθε το Σαββατιάτικο και χαμογέλασαν.

Και παρακάτω προχωρώντας, ανεξήγητα δεν υπάρχουν. Η Κύμη δεν νίκαγε ούτε σε... οικογενειακό διπλό. Και πήγε κι έσκασε 7-8 χιλιάρικα τον μήνα και πήρε τον ΜακΦάντεν και πυροβολεί. Εντόπισαν σωστά τι έλειπε, τα έχωσαν, τον ταίριαξαν, πάμε γι' άλλα.

Αντίθετα τα Τρίκαλα, πέραν του ότι ακούγεται ότι δεν τα φέρνουν πέρα και πολύ άνετα για να το πούμε κομψά, μάλλον πολλά στήριξαν στον Κώστα τον Βασιλειάδη. Λογικό όταν παίρνεις τέτοιον παίκτη, παράλογο όταν ξέρεις ότι αργά ή γρήγορα θα σου φύγει. Και δεν σταυρώνουν νίκη και δεν φαίνεται να υπάρχει και μεγάλη προθυμία για την διαδοχή του Μέξα και γενικά... σκοτάδι.

Οπως πίσσα σκοτάδι έχει και στον Πανιώνιο. Αλλά εκεί, όποιος είχε μάτι έβλεπε από νωρίς τι γινόταν. Το πρόβλημα είναι ότι δεν το έβλεπαν οι ίδιοι. Σπασμωδικές κινήσεις, χωρίς λογική. Από του Καλαφατάκη μέχρι του Μίχαλου τα διαζύγια, όλα χωρίς πλάνο. Ασε δε τις αλλαγές παικτών, που στην πλειοψηφία πρέπει να... προσπαθήσεις σε αλλαγή να φέρεις χειρότερους από τους προηγούμενους. Και με πολλούς να έχουν λόγο. Αλλά όχι να συμφωνούν. Και τώρα που ο γιατρός τους έκανε όλους πέρα, αφού αυτό ήθελε εξ αρχής, μοιάζει να είναι αργά. Ολα όσα έχουν προηγηθεί έχουν φέρει μια ομάδα που είναι κακή, αλλά θέλει να πιστεύει ότι είναι καλή επειδή της το λένε μερικοί αντίπαλοι μάλλον για να υπερτονίζουν δικές τους νίκες. Μεγάλο πρόβλημα αυτό. Πολύ μεγάλο και η κλεψύδρα αδειάζει.

Φουρτούνες έβγαλε και η Α2 αυτή την εβδομάδα. Με τον Αλεξανδρή να κλείνει έναν κύκλο με άσχημο τρόπο και τον Χατζηκυριακίδη να πηγαίναι στον Ηρακλή για να βάλει τους δικούς του όρους. Ο Μπούμπαλο λένε ήταν μόνο η αρχή, ο οποίος παρεμπιπτόντως είχε προταθεί και στην Λευκάδα και είχε απορριφθεί. Από τον... Χατζηκυιρακίδη. Λένε ότι ο νέος προπονητής έχει και άλλη μια σοβαρή ένσταση για το ρόστερ. Θα δείξει. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ