19.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Ομπράντοβιτς Vs Αταμάν: The sequel

Ένα ακόμη ντέρμπι Φενέρμπαχτσε-Αναντόλου Έφες βρίσκεται προ των πυλών στην Τουρκία και στην Ευρωλίγκα. Ένα ντέρμπι που εδώ και καιρό εστιάζει και στα πρόσωπα που βρίσκονται στην άκρη των δύο πάγκων. Ζέλικο Ομπράντοβιτς εναντίον Εργκίν Αταμάν. Οι κόντρες τους παρουσιάζουν το δικό τους ενδιαφέρον, τα παράπονα είναι στην ημερήσια διάταξη και από τις δύο πλευρές και βέβαια ο φετινός τελικός κυπέλλου τουρκίας ήρθε να αναζωπυρώσει αυτή την κόντρα με τον Αταμάν να φτάνει να δηλώσει πως "ίσως θα έπρεπε να κάνουμε ότι και ο Ολυμπιακός". Κι αυτό γιατί θεωρεί πως αδικείται σταθερά από τη διαιτησία στους αγώνες με την Φενέρ.

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς παραραδέχθηκε πως "οι αγώνες με την Έφες είναι πάντα ιδιαίτεροι για εμάς" για να σπεύσει να προσθέσει: "Τους σεβόμαστε πολύ. Είναι ένας αγώνας της  Ευρωλίγκας, το οποίο σημαίνει πως θα είναι υψηλού επιπέδου. Θα είναι ένας αγώνας με το δικό του ενδιαφέρον για τους φιλάθλους μας και ελπίζω να μας στηρίξουν, αλλά και να δείξουν, όπως πάντα, τον απαιτούμενο σεβασμό προς όλους τους ανθρώπους της Έφες".

Ο λέξη "σεβασμός" βρήκε τη θέση της και στις δηλώσεις του προπονητή της Αναντόλου Έφες: "Θα αντιμετωπίσουμε μια από τις δυσκολότερες ομάδες της Ευρωλίγκας, μια ομάδα που δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας φέτος. Σεβόμαστε το τεχνικό επιτελείο τους και το μπάσκετ που παίζουν, αλλά όπως πάντα θα προσεγγίσουμε και αυτό το παιχνίδι ως τελικό. Γι' αυτό θα προσπαθήσουμε να πάρουμε τη  νίκη, παίζοντας καλό μπάσκετ. Και πάλι δεν μπορέσαμε να έχουμε καλή προετοιμασία με τους τραυματισμούς των Μίτσιτς και Μπαλμπάι, έχοντας και τρεις παίκτες στην Εθνική Τουρκίας. Θα είμαστε όμως όλοι εκεί, θα παίξουμε το δικό μας παιχνίδι και θα παλέψουμε ως το τέλος για τη νίκη".

Δύο... ξένοι στην ίδια πόλη, οι Σέρβοι Κάλινιτς και Μίτσιτς ήταν που μίλησαν εκ μέρους των παικτών. "Είναι ένα ακόμη παιχνίδι απέναντι στην Έφες, μια ομάδα που γνωρίζουμε πολύ καλά από τα προηγούμενα χρόνια και τις αναμετρήσεις μεταξύ μας που προηγήθηκαν ήδη φέτος", τόνισε ο Νίκολα Κάλινιτς. "Θα είναι πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι, απέναντι στον μεγάλο μας αντίπαλο. Τους σεβόμαστε πολύ, ιδιαίτερα φέτος που έχουν φτιάει μια πολύ καλή ομάδα. Περιμένω μια μεγάλη μάχη, ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να νικήσει. Θέλουμε να μείνουμε εστιασμένοι στους στόχους μας: Είμαστε στα πλέι οφ, αλλά θέλουμε και το πλεονέκτημα της έδρας. Και να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε το  παιχνίδι μας. Αυτός είναι ο στόχος μας".

Ο Βασίλιε Μίτσιτς, από τους παίκτες που κλέβουν την παράσταση φέτος στην περιφέρεια της Αναντόλου Έφες έκανε λόγο για ένα "σκληρό παιχνίδι" και συνέχισε: "Θα είναι το πέμπτο μεταξύ μας παιχνίδι μέχρι στιγμής! Οι δυο ομάδες γνωρίζονται πάρα πού καλά. Τα πάντα θα κριθούν από το πως θα μπούμε στο παιχνίδι και πως θα παίξουμε. Πρέπει να έχουμε υψηλό βαθμό συγκέντρωσης για 40 λεπτά".

Κάπου εδώ να υπενθυμίσουμε πως η Έφες είχε "χαρίσει" στην Φενέρμπαχτσε την πρώτη της φετινή ήττα στην διοργάνωση, όταν επικράτησε στο μεταξύ τους παιχνίδι στον πρώτο γύρο 89-83. Η Έφες βρίσκεται στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 15-8 και η Φενέρμπαχτσε στην κορυφή με ρεκόρ 20-3.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ