26.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Ομπράντοβιτς: “Υπερβολικό να αποχωρείς από το πρωτάθλημα”

Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς βρίσκεται στη Μαδρίτη αυτές τις μέρες για τον αγώνα της Φενερμπαχτσέ με τη Ρεάλ, αλλά και για την ίδρυση της Ένωσης προπονητών, της οποίας εξελέγη πρόεδρος. Επι τη ευκαιρία παραχώρησε συνέντευξη στη εφημερίδα As, που έχει ενδιαφέρον. Κυρίως διότι διαφώνησε με την αποχώρηση από τα εθνικά πρωταθλήματα ως στρατηγική επιλογή των ομάδων, αλλά και με τον... Πεπ Γκουαρδιόλα!

Μίλησε ο Ζοτς:

Για το αν είναι φέτος η καλύτερη σεζόν της καριέρας του: "Είναι αλήθεια ότι παίζουμε πολύ καλά, παρά τις σημαντικές απουσίες που έχουμε κατά καιρούς. Τώρα τον Λοβέρν, πριν τους Βέσελι, Σλούκα, Ντατόμε. Είμαι χαρούμενος, αλλά μένουν ακόμα έξι παιχνίδια, με Ρεάλ, ΤΣΣΚΑ, Μιλάνο, Μπαρτσελόνα... Τις δυο τελευταίες Ευρωλίγκες κέρδισαν ομάδες που τερμάτισαν στην πέμπτη θέση της κανονικής περιόδου. Εμείς το 2017 και η Ρεάλ πέρυσι. Όλα μπορούν να συμβούν".

Επ' αυτού δέχθηκε νέα ερώτηση, στην οποία απάντησε: "Πάντα λέω ότι στη ζωή δεν πρέπει να σταματάς να μαθαίνεις. Κι εγώ μαθαίνω πολλά φέτος. Όταν συγκρίνω την πρώτη μου χρονιά (1992), που κέρδισα την Ευρωλίγκα, με τη φετινή, διαπιστώνω ότι δεν έχουν καμία σχέση. Συνειδητοποιώ ότι μπορώ να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Προσπαθώ να κάνω διαφορετικά πράγματα, ίσως γι' αυτό η ομάδα μου παίζει επίσης λίγο διαφορετικά τώρα. Διατηρώντας έναν κορμό στην ομάδα, βοηθά ώστε να μην κάνεις πολλές επαναλήψεις, προχωράς περισσότερο και πιο αυτοματοποιημένα".

Για το αν αισθάνεται ίλιγγο στην κορυφή των προπονητών: "Όχι, μου αρέσει να είμαι ψηλά, αλλά είναι ξεκάθαρο ότι πρέπει να είμαστε πολύ καλά προετοιμασμένοι για τα πλέι οφ και αν κερδίσουμε, και για το φάιναλ φορ".

Για το αν συγκρίνεται η Φενερμπαχτσέ μετά τις απώλειες των Ούντο, Μπογκντάνβιτς, με τη Ρεάλ μετά την απώλεια του Ντόντσιτς: "Ναι, μοιάζουμε. Επίσης βλέπω ότι η Ρεάλ κάνει κάποια ενδιαφέροντα καινούρια πράγματα με τους ίδιους παίκτες. Ποια; Δεν θα σας πω, αλλά στην ανάλυση που κάνω, εκτιμώ πολύ αυτές τις διαφορετικές λεπτομέρειες".

Για το πόσο θα μείνει ακόμα στη Φενερμπαχτσέ: "Έχω συμβόλαιο και για την επόμενη χρονιά. Πού θα δουλέψω μετά; Δεν έχω ιδέα, αλλά βρίσκομαι σε ένα φανταστικό κλαμπ, το οποίο αγαπώ".

Για τον Πεπ Γκουαρδιόλα, που είπε κάποτε ότι η Ρεάλ δεν είναι η κορυφαία ποδοσφαιρική ομάδα της δεκαετίας, επειδή δεν έχει κερδίσει πολλά πρωταθλήματα στην Ισπανία: "Είναι απλό και μιλάω για το μπάσκετ. Η Ευρωλίγκα είναι η καλύτερη διοργάνωση και δεν υπάρχει αμφιβολία γι' αυτό. Το να είσαι πρωταθλητής Ευρώπης έχει πολύ μεγάλη αξία, το να είσαι πρωταθλητής στη χώρα σου το ίδιο και δεν μπορεί να γίνει σύγκριση. Ο Γκουαρδιόλα είναι φανταστικός προπονητής και δεν ξέρω γιατί έχει αυτή την άποψη, αλλά είναι δικαίωμά του".

Για το αν πρέπει να υπάρχουν μεγαλύτερες περίοδοι ανάπαυσης των παικτών: "Πρέπει να καθήσουμε να μιλήσουμε. Η γνώμη των παικτών είναι θεμελιώδης προκειμένου να έχουν λιγότερους τραυματισμούς. Είναι καλό να γίνονται περισσότερα παιχνίδια μεταξύ των καλών ομάδων, αλλά αν οι παίκτες δεν μπορούν να ξεκουραστούν, αυτό θα είναι πολύ δύσκολο. Και πρέπει να αλλάξεις".

Για το αν στο μέλλον θα υπάρξουν ομάδες που θα εγκαταλείψουν τα εθνικά πρωταθλήματά τους: "Πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί. Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει, αλλά αν αυτό συμβεί, η ζωή συνεχίζεται. Το να απειλείς ότι θα φύγεις από το πρωτάθλημα μού φαίνεται υπερβολικό, αλλά όλοι έχουν τη γνώμη τους. Εγώ πάντα προσπαθώ να βλέπω τα λάθη μου και αυτά των παικτών μου, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Πρέπει να σεβόμαστε ο ένας τον άλλον".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ