24 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ολυμπιακός-Φενέρ στο Χ για τον Σλούκα (vids)

Η Φενέρμπαχτσε ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Ολυμπιακό στην Κωνσταντινούπολη για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας και κοινός παρονομαστής για τις δύο ομάδες δεν είναι άλλος από τον Κώστα Σλούκα. Από την Πέμπτη μάλιστα θα έχει και ακριβώς μοιρασμένα τα...κουκιά στο ερυθρόλευκο και στο κυανοκίτρινο.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

@kos_slou16 made 103 appearances for @olympiacosbc... In Round 20 he will make his 103rd appearance for @fbbasketbol vs Olympiacos. #GameON

A post shared by Turkish Airlines EuroLeague (@euroleague) on

Ο Έλληνας γκαρντ που πήγε στον Ολυμπιακό το 2008 με τη μεταγραφή να κλείνει εν μέσω του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Εφήβων στον Πύργο, χωρίς ο ίδιος να είναι και απόλυτα σίγουρος για το γεγονός τις πρώτες μέρες είναι η αλήθεια, έφτασε να μετρήσει 103 συμμετοχές με τα ερυθρόλευκα και δύο κούπες στην Ευρωλίγκα. Πατώντας το παρκέ για το παιχνίδι της 20ης αγωνιστικής της διοργάνωσης, θα συμπληρώσει 103 συμμετοχές και με την Φενέρμπαχτσε, στην οποία ανήκει ήδη τέσσερα χρόνια, έχοντας κατακτήσει άλλη μία Ευρωλίγκα.

Από τον Πύργο στον Πειραιά

Ο Σλούκας εμφανίστηκε στην Ευρωλίγκα την περίοδο 2009-10. Έπαιξε σε έναν και μοναδικό αγώνα, απέναντι στην γαλλική Ορλεανέζ, στον οποίο σημείωσε και τον πρώτο του πόντο με ½ βολές. Την επόμενη χρονιά πήγε δανεικός στον Άρη την περίοδο 2010-11 για να πάρει χρόνο, αλλά και γιατί είναι η αλήθεια πως δεν είχε κερδίσει την εμπιστοσύνη του Ντούσαν Ίβκοβιτς, που προτιμούσε τον Δημήτρη Κατσίβελη. Ίσως γιατί τον έπειθε περισσότερο ο σωματότυπος.

Ο Σλούκας όμως επέστρεψε την περίοδο 2011-12, έχοντας κερδίσει εμπειρίες και τις εντυπώσεις. Πρόσθεσε άλλες 15 συμμετοχές στην Ευρωλίγκα, είχε καθοριστική παρουσία στον τελικό του Final Four στην Πόλη και πανηγύρισε την πρώτη του ευρωπαϊκή κούπα σε συλλογικό επίπεδο. Ανάλογο φινάλε είχε και η σεζόν 2012-13 με τον ίδιο πια να μετράει 30 συμμετοχές και μία ακόμη κούπα. Ενδεικτικό της βελτίωσης; Στον τελικό απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης είχε 11 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3 ασίστ σε 15’46’’. Ακολούθησαν οι 28 συμμετοχές την περίοδο 2013-14 και οι 29 την αμέσως επόμενη που ήταν και η τελευταία του στον Ολυμπιακό.

Η μεγάλη απόφαση

Μετά από ένα «επεισοδιακό» καλοκαίρι και το ταξίδι του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Αθήνα για να του μιλήσει, ο Κώστας Σλούκας αποφάσισε να αλλάξει φανέλα, προκαλώντας «ρήγματα» στις σχέσεις του με τους «ερυθρόλευκους». Η αλήθεια είναι πως παρά την εμπιστοσύνη που του έδειξε ο Ζοτς, όπως κάνει σε κάθε προσωπική του επιλογή, κυρίως όταν πρόκειται για παίκτες που δουλεύουν πολύ και έχουν στόχο, όπως ήταν και είναι ο Σλούκας, δεν έβρισκε αυτό που ήθελε, καθώς οι τραυματισμοί ήρθαν να τον ταλαιπωρήσουν και να τον φέρουν πίσω, όπως έγινε και την επόμενη σεζόν.

Όχι πως πτοήθηκαν παίκτης και προπονητής. Οι 21 συμμετοχές του 2015-16 έγιναν 29 το 2016-17 και το σπουδαιότερο; Με μία ακόμη κούπα στη συλλογή και των δύο. Ο Σλούκας γινόταν κάθε χρόνο και καλύτερος με την εμπειρία και την δουλειά. Πέρυσι έκλεισε τη σεζόν με 35 συμμετοχές και φέτος βρίσκεται στις 17 και συνεχίζει...

Ίσως αυτές οι 206 συμμετοχές να μην λένε και πολλά από μόνες τους... Και με δύο λεπτά στο παρκέ, συμμετοχές μαζεύεις. Το θέμα είναι πως συνοδεύτηκαν από τρεις κατακτήσεις της Ευρωλίγκας και πως κάθε χρόνο η συνολική γραμμή της στατιστικής του γίνεται όλο και καλύτερη. Οι ανασφάλειες που τον βασάνισαν αρκετό καιρό δείχνουν να έχουν πάει περίπατο και ο ίδιος αναλαμβάνει όλο και μεγαλύτερες ευθύνες, σουτάρει όλο και περισσότερο με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και βλέπει γήπεδο καλύτερα. Το πιτσιρίκι με τα κόκκινα μάγουλα είναι επιλογή των μάνατζερ των ομάδων της Ευρωλίγκας για τους καλύτερους clutch players και τους καλύτερες ηγέτες! Γίνεται στρατηγός και είναι το μονοπάτι στο οποίο θα πρέπει να συνεχίσει να βαδίζει, γιατί στα 29 του έχει δρόμο ακόμη μπροστά του...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ