Aa
TEXT SIZE

Ο Αμερικανός φόργουορντ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 63 ετών, σκορπώντας θλίψη στο χώρο του μπάσκετ. Την είδηση γνωστοποίησε η οικογένειά του, χωρίς όμως να δοθούν στη δημοσιότητα άλλες λεπτομέρειες.

Ο Κάρεϊ Σκάρι είχε επιλεγεί στο ντραφτ του ΝΒΑ το 1985 από τους Γιούτα Τζαζ και αγωνίστηκε στους «μορμόνους» έως το 1988 κι εν συνεχεία στους Νιου Γιορκ Νικς. Σε 180 παιχνίδια κανονικής περιόδου είχε κατά μέσο όρο 4,7π., 2,9 ριμπάουντ, 1,1 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 13.2’. Έπαιξε, επίσης, στην Ισπανία, τη Γαλλία, την Αργεντινή, τη Χιλή και τη Βραζιλία.

Η καριέρα του ολοκληρώθηκε πρόωρα έπειτα από σοβαρό τροχαίο ατύχημα που υπέστη στη Βαρκελώνη αφού αποκοιμήθηκε στο τιμόνι ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στον αυχένα.

Με τους Πειραιώτες συμμετείχε σε 19 αναμετρήσεις του ελληνικού πρωταθλήματος, πετυχαίνοντας συνολικά 400π. με ποσοστό ευστοχίας 58% στα δίποντα.

Η συλλυπητήρια ανακοίνωση των «ερυθρολεύκων»: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του Κάρεϊ Σκάρι, ενός αθλητή που άφησε το στίγμα του στο παιχνίδι. Τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους του».

To σχόλιο του Σταύρου Ελληνιάδη: «Δεν έχω λόγια. Ο “σκύλος” μας άφησε. Αναπαύσου εν ειρήνη, αδερφέ μου Κάρεϊ».