21.3 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Το Eurocup… ορέγεται τους φιναλίστ του Champions League!

Πιστός στο μοντέλο που έχει καταρτίσει και προσπαθεί να εφαρμόσει, ο Τζόρντι Μπερτομέου έπεισε το συμβούλιο των μετόχων του Eurocup και αυτοί ενέκριναν τη συμμετοχή στη διοργάνωση της επόμενης σεζόν των δύο φιναλίστ του Basketball Champions League! Δηλαδή οι ομάδες που θα παίξουν στον τελικό του φάιναλ φορ της Αθήνας θα έχουν το δικαίωμα να παίξουν του χρόνου στο Eurocup. Θέλει έτσι να υλοποιήσει την διασύνδεση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που έχει στο μυαλό και στα πλάνα του ο Μπερτομέου, αλλά κυρίως να κάνει επικοινωνιακό παιχνίδι, δείχνοντας με μια επίσημη ανακοίνωσξ ότι θεωρεί τις δικές του διοργανώσεις τις καλύτερες. Στην κορυφή η Ευρωλίγκα, η οποία θα επικοινωνεί απευθείας μόνο με το Eurocup (ο κάτοχός του ή οι τέσσερις πρώτες ομάδες κάποια στιγμή στο μέλλον θα προβιβάζονται στην Ευρωλίγκα) και το Eurocup στη μέση, στο οποίο θα προβιβάζονται ομάδες από το BCL, που θα βρίσκεται στην τελευταία θέση αυτής της "ιεραρχίας".

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά το τέλος της συνεδρίασης των μετόχων του Eurocup, που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη, "η συμμετοχή των δύο φιναλίστ του BCL στο Eurocup έρχεται ως συνέχεια του συστήματος που ίσχυσε την περίοδο 2008-12, όταν οι φιναλίστ του Eurochallenge προβιβάζονταν στο Eurocup της επόμενης περιόδου".

Κατόπιν τούτου, αν η ΑΕΚ κερδίσει τη Μούρθια και προκριθεί στον τελικό του BCL, θα αποκτήσει το δικαίωμα συμμετοχής του χρόνου στο Eurocup μαζί με μία ακόμα ελληνική ομάδα, καθώς προβλέπεται και μία θέση για την Ελλάδα. Την οποία, βέβαια, αν η ΑΕΚ αποκτήσει το δικαίωμα μέσω BCL, θα πάρει άλλη ομάδα.

Όλα αυτά, φυσικά, εντάσσονται μέσα στο πολεμικό κλίμα που διέπει τις σχέσεις Ευρωλίγκας και FIBA και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα ισχύσουν. Δεν είναι δηλαδή καθόλου βέβαιο, αντιθέτως μάλλον δεν πρόκειται να συμβεί, το Basketball Champions League να συναινέσει ώστε οι δύο καλύτερες ομάδες του να παίξουν του χρόνου στο Eurocup.

Πάντως οι θέσεις που προβλέπονται για το Eurocup της επόμενης σεζόν ανά χώρα είναι οι εξής:

Αδριατική Λίγκα 2
Γαλλία 2
Γερμανία 2
Ελλάδα 1
Ιταλία 2
Λιθουανία 1
Πολωνία 1
Ρωσία 3
Ισπανία 2
Τουρκία 2
BCL 2
Wild Cards 2



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ