29.6 C
Athens
Τετάρτη, 3 Ιουλίου, 2024

Οι ρωσικές ομάδες την…αναζωογονούν

Φύλλο και φτερό έκανε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας η Μπαρτσελόνα (85-72) που έδειξε μια εβδομάδα μετά το μεγάλο διπλό επί της Χίμκι ότι έχει παλμό και αν συνεχίσει όπως τον τελευταίο καιρό θα είναι μεγάλη έκπληξη αν δεν μπει τελικά στα πλέι οφ.

Από την άλλη πλευρά η ρωσική ομάδα στη χειρότερη εμφάνισή της στη σεζόν γνώρισε την 4η (και πιο εύκολη) ήττα της με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να έχει την ευκαιρία να την πιάσει στην κορυφή αν νικήσει την Αρμάνι Μιλάνο στο ΣΕΦ.

Οι Καταλανοί που έκλεισαν γενικότερα το 2017 με 20 ήττες σε 30 αγώνες στην Ευρωλίγκα (!) όπου πέρυσι δεν μπήκαν καν στα πλέι οφ, είχαν τρομερό πάθος από την πρώτη στιγμή πηγαίνοντας πρώτοι σε κάθε διεκδικούμενη μπάλα, σε κάθε ριμπάουντ και επικράτησαν κατά κράτος. Ξεκινώντας έτσι με τον καλύτερο τρόπο το 2018 και δείχνοντας να θέλουν να ρίξουν μαύρη πέτρα πίσω τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά από το ξεκίνημα του αγώνα, έχοντας την ψυχολογία στα ύψη από το μεγάλο διπλό στη Μόσχα επί της Χίμκι με τον κόσμο να είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Με τον Χάνγκα σε ρόλο οργανωτή και εκτελεστή (δημιουργώντας εξαιρετικές συνεργασίες ιδιαίτερα με τον Τόμιτς) η Μπαρτσελόνα έφτασε γρήγορα σε διψήφιες διαφορές (19-9 στο 6').

Με τον Ερτέλ να μπαίνει για τα καλά στην εξίσωση κυρίως στο δεύτερο δεκάλεπτο (τελείωσε με 8 πόντους και 5 ασίστ το ημίχρονο) η ομάδα του Σίτο Αλόνσο έφτασε ακόμα και στο +15 (46-31 στο 18') κόντρα στην "υπνωτισμένη" ΤΣΣΚΑ Μόσχας που είχε περιοριστεί στο ρόλο θεατή, δεχόμενη αρκετούς αιφνιδιασμούς και με την άμυνά της σε κανένα σημείο να μην μπορεί να αντιδράσει. Ομως οι Ισπανοί θεώρησαν πως είχε τελειώσει το πρώτο μέρος, Ο Χάινς και ο Φριτζόν την ίδια στιγμή ενεργοποιήθηκαν περισσότερο και έτσι το ημίχρονο τελείωσε στο 47-42 για τους γηπεδούχους, σκορ όμως ιδιαίτερα κολακευτικό για τους φιλοξενούμενους με βάση την απόδοσή τους, καθώς ουσιαστικά...εμφανίστηκαν μόλις στο τελευταίο δίλεπτο το πρώτου μέρους όπου και είχαν επιμέρους σερί 11-1.

Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη με τον Ντε Κολό να έχει ανεβάσει την απόδοσή του πλησίασε ακόμα και στους τρεις πόντους με τρίποντο του Γάλλου (53-50 στο 25') αλλά αποδείχθηκε πως αυτό ήταν απλά μια αναλαμπή σε μια καθαρά καταλανική βραδιά, ίσως στο καλύτερο εφετινό παιχνίδι της Μπαρτσελόνα.

Δύο γρήγορα τρίποντα του Χουάν Κάρλος Ναβάρο έδωσε και πάλι αέρα στην Μπαρτσελόνα, που ξαναπήρε μπρος, κράτησε τον αντίπαλό της μόλις στους πέντε πόντους στα επόμενα οκτώ λεπτά και εκτόξευσε τη διαφορά στους 20 πόντους (75-55 στο 33') μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία το υπόλοιπο παιχνίδι προσφέροντας και υψηλού επιπέδου μπάσκετ κατά διαστήματα και χωρίς μάλιστα ο Αλόνσο να χρησιμοποιήσει ούτε λεπτό τον Σεραφέν που δεν ήταν στο 100%. 

"Το ομαδικό πνεύμα που έδειξαν οι παίκτες μου  και η άμυνά μας ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά. Μπορεί να μην έχουμε τους παίκτες - μεγάλους αστέρες αλλά όταν βγαίνουν οι συνεργασίες μας είμαστε εξαιρετική ομάδα" τόνισε ο τεχνικός της Μπάρτσα, Σίτο Αλόνσο που μετά τις δύο συνεχόμενες μεγάλες νίκες νιώθει και αυτός πιο άνετα.

Ο Χρηστος Χριστοδούλου ήταν ο πρώτος διαιτητής σε αυτό το μεγάλο παιχνίδι που είχαν την ευκαιρία μεταξύ άλλων να το παρακολουθήσουν και τα μέλη της εφηβικής ομάδας του Προμηθέα Πάτρας η οποία βρίσκεται στη Βαρκελώνη για το Adidas Next Generation της EuroLeague και ο ισχυρός άντρας των Πατρινών κ.Λιόλιος.

Ανθρωπος του αγώνα: Η Μπαρτσελόνα είχε...γαλλικό κλειδί που ξεκλείδωσε την άμυνα της ΤΣΣΚΑ και έκανε τα πράγματα πιο εύκολα. Ο Τόμας Ερτέλ με 12 πόντους, 8 ασίστ και 3 ριμπάουντ ήταν ο παίκτης που άλλαξε το ρυθμό των Καταλανών και τους έδωσε την ώθηση να φτάσουν στη μεγάλη νίκη.

Με τη γλώσσα των αριθμών: Τα 14 επιθετικά (από τα 39 συνολικά) ριμπάουντ που πήρε η Μπαρτσελόνα και οι 24 ασίστ που μοίρασε ουσιαστικά της επέτρεψαν να μην πληρώσει στο ελάχιστο τις 10 χαμένες βολές που είχε. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ: 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ