25.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Οι πρωτιές Προμηθέα και ΑΕΚ (vids+pics)

Ολοκληρώθηκε και η 3η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League, με γλυκόπικρα συναισθήματα για τις ελληνικές ομάδες.

Η ΑΕΚ επιβλήθηκε της Μπάμπεργκ στο ΟΑΚΑ, ο Προμηθέας Πατρών πήρε σπουδαίο «διπλό» στο «Oberfrankenhalle» απέναντι στην Μπαϊρόιτ, ο ΠΑΟΚ όμως «κόλλησε» και στην «Toto Arena», γνωρίζοντας την ήττα από τη Χάποελ Χολόν, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει στο 0-3. Την εκπληκτική απόδοση των παικτών του Μάκη Γιατρά επί γερμανικού εδάφους το Basketa.gr σάς την επισήμανε ήδη. Την παρατήρησε και η διοργανώτρια αρχή, που έδωσε στη δημοσιότητα διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία μετά την ολοκλήρωση των αγώνων της τρίτης «στροφής» της διοργάνωσης…

Αναλυτικά…
Προμηθέας Πατρών είχε δεκαέξι κλεψίματα και ανάγκασε την Μπαϊρόιτ σε 23 λάθη. Καμία άλλη ομάδα, φέτος στο Basketball Champions League, δεν πλησίασε αυτά τα νούμερα σε αμφότερες τις στατιστικές κατηγορίες.
Αβελίνο σκόραρε 100π. για δεύτερη φορά φέτος, στο BCL, κάτι που δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να πετύχει καμία άλλη ομάδα.

https://www.youtube.com/watch?v=r4DEGkj_nds

Τενερίφη είχε 33 ασίστ απέναντι στη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, που αποτελούν φετινό ρεκόρ στη διοργάνωση.
Βέντσπιλς σκόραρε 32 βολές κόντρα στην Μπάνβιτ, τις περισσότερες από κάθε άλλη ομάδα φέτος.
Νίζνι Νόβγκοροντ έκανε αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητας απέναντι στη Μούρθια, σκοράροντας μόλις 51π.

-Διπλή πρωτιά για την ΑΕΚ, όπως και για την Οστάνδη. Αμφότερες είχαν από 28 επιτυχημένες προσπάθειες δύο πόντων και συνολικά 46π. από το «ζωγραφιστό», τους περισσότερες στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής, όπως μπορείτε να δείτε στον πίνακα που ακολουθεί…

Νόρις Κόουλ σκόραρε τουλάχιστον 30π. για δεύτερη φορά φέτος κι έγινε ο πρώτος παίκτης, της φετινής διοργάνωσης, που καταφέρνει κάτι παρόμοιο.
Ματ Κοστέλο πήρε εννέα επιθετικά ριμπάουντ απέναντι στην Άνβιλ, που αποτελούν φετινό ρεκόρ στο BCL.

https://www.youtube.com/watch?v=VR5yhYzoZhE

Καμίλ Λατζίνσκι είχε τουλάχιστον δέκα ασίστ για δεύτερο παιχνίδι φέτος. Κανείς άλλος παίκτης δεν έχει, στα τρία ματς που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής, διψήφιο αριθμό ασίστ σε περισσότερα από ένα ματς.
Φεράν Μπάσας μοίρασε δέκα ασίστ, αλλά έμεινε άποντος κόντρα στη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, κάτι που έχει συμβεί μόλις μία φορά ακόμα στην ιστορία του Basketball Champion s League (0π., δώδεκα ασίστ ο Ντούσαν Τζόρτζεβιτς το 2016-2017).

Γιουτζίν Λόρενς ξεπέρασε για πρώτη φορά τους 20π. στα 33 παιχνίδια που έχει δώσει, στην καριέρα του, στο BCL. Είχε, επίσης, έξι κλεψίματα κόντρα στη Λιετκαμπέλις, που αποτελούν φετινό ρεκόρ.
-Κανένας παίκτης της ΑΕΚ, του ΠΑΟΚ και του Προμηθέα Πατρών δεν πρώτευσε σε κάποια από τις στατιστικές κατηγορίες, στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής του BCL. Δείτε, στον παρακάτω πίνακα, ποιοι ξεχώρισαν το διήμερο 23-24/10…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ