24 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι προβλέψεις για το φάιναλ φορ

Λίγα 24ωρα πριν από το τζάμπολ του φάιναλ φορ η επίσημη ιστοσελίδα του Basketball Champions League διοργάνωσε μια κουβέντα ανάμεσα στους Ιγκόρ Τσούρκοβιτς και Ντίκον Λόιντ-Σμιθ, οι οποίοι όλη τη σεζόν σχολίαζαν τους αγώνες της διοργάνωσης, και τέσσερις ρεπόρτερ που ειδικεύονται στα θέματα καθεμιάς από τις τέσσερις φιναλίστ. Μεταξύ αυτών και ο δικός μας, του basketa.gr δηλαδή, Δημήτρης Χρυσάνθης. Οι υπόλοιποι είναι από το Radio Marca Murcia (Φραν Σάεθ), από το γαλλικό Basket Le Mag (Γιαν Κασεβίλ) και από το Ludwigsburger Kreiszeitung (Αντρέας Στάιμαν).

Οι ερωτήσεις που τέθηκαν ήταν τρεις:

Γιατί είναι καλό που η καθεμιά εκ των τεσσάρων ομάδων προκρίθηκαν στο φάιναλ φορ;

Για την ΑΕΚ: Οι δύο σχολιαστές υποστήριξαν αφενός ότι πρόκειται για μια χρονιά γεμάτη τίτλους σε πολλά από τα τμήματα της ΑΕΚ (ποδόσφαιρο, χάντμπολ και μπάσκετ φυσικά), οπότε υπάρχει μομέντουμ, αλλά ταυτόχρονα και μεγάλη αυτοπεποίθηση από τις πολλές δυσκολίες που υπερπήδησε η ομάδα μπάσκετ για να φτάσει ως εδώ. Εμείς στο basketa.gr πιστεύουμε ότι το φάιναλ φορ αποτελεί την πανηγυρική επιστροφή της ΑΕΚ στην ελίτ μόλις τέσσερα χρόνια μετά την επιστροφή της από την Α2 Εθνική κατηγορία και συνδυάζεται άριστα με την επέτειο των 50 χρόνων από το Καλλιμάρμαρο.

Για τη Μούρθια: Οι δύο σχολιαστές υποστηρίζουν ότι η Μούρθια έχει ένα πολύ γεμάτο σύνολο, που διέπεται από ομαδικό πνεύμα και μεγάλη αυτοεποίθηση, ειδικά μετά από την πρόκριση σε βάρος ομάδων όπως η Τενερίφε και η Καρσίγιακα. Ο Σάεθ πιστεύει ότι το μεγάλο ατού της Μούρθια είναι ότι δεν έχει καθόλου πίεση.

Για τη Μονακό: Οι δύο σχολιαστές υποστηρίζουν πως πρόκειται για την ομάδα με το μεγαλύτερο βάθος και την πληρέστερη παρουσία και στις δύο πλευρές του παρκέ από τις τέσσερις φιναλίστ. Επίσης έχει έναν εξαιρετικό, αν και υποτιμημένο, προπονητή. Ο Κασεβίλ εκτιμά ότι η ομάδα έχει τεράστια αυτοπεποίθηση και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, όπως μαρτυρούν οι συνεχόμενες νίκες της εντός και εκτός συνόρων.

Για τη Λούντβιγκσμπουργκ: Οι δύο σχολιαστές υποστηρίζουν ότι είναι μια ομάδα με πλούσια αθλητικά προσόντα και σκληράδα, με την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να τα βγάλει πέρα. Επίσης έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να βγουν μπροστά στις δύσκολες στιγμές. Ο Στάιμαν στέκεται στην ομοιογένεια της ομάδας και τις αμυντικές αρετές της.

Πού θα οφείλεται ενδεχόμενη αποτυχία καθεμιάς εκ των φιναλίστ;

Για την ΑΕΚ: Οι δύο σχολιαστές πιστεύουν ότι η πίεση που θα δημιουργήσει το γεμάτο γήπεδο και η αδυναμία στα ριμπάουντ μπορεί να είναι λόγοι αποτυχίας. Εμείς στο basketa.gr συμφωνούμε στο θέμα της πίεσης και προσθέτουμε τον παράγοντα αστάθεια. Η ΑΕΚ δεν είναι σταθερή φέτος και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιο πρόσωπο θα εμφανίσει στο φάιναλ φορ.

Για τη Μούρθια: Οι δύο σχολιαστές πιστεύουν ότι η Μούρθια μπορεί να πληρώσει την απειρία της από τέτοιου είδους αγώνες και την τρομακτική πίεση που μπορεί να της βάλει το κατάμεστο γήπεδο στον ημιτελικό με την ΑΕΚ. Ο Σάεθ εκτιμά ότι η Μούρθια δεν έχει πολύ βαθύ ρόστερ, ενώ είχε και κάποια προβλήματα τραυματισμών τελευταία που μπορεί να την επηρεάσουν.

Για τη Μονακό: Οι δύο σχολιαστές δεν πιστεύουν ότι έχει πολλά τρωτά σημεία, ωστόσο αναρωτιούνται τι θα συμβεί αν η Λούντβιγκσμπουργκ στον ημιτελικό την πιέσει περισσότερο απ' όσο περιμένει. Ο Κασεβίλ πιστεύει πως πρόβλημα μπορεί να αποτελέσει αν οι παίκτες της Μονακό χάσουν το καθαρό μυαλό τους.

Για τη Λούντβιγκσμπουργκ: Οι δύο σχολιαστές πιστεύουν ότι δεν έχει τον παίκτη που θα μπορεί να τραβήξει το σκοράρισμα όταν θα χρειαστεί, ενώ αν η Μονακό καταφέρει να αντεπεξέλθει στην πίεσή της, τότε δεν έχει εναλλακτικό πλάνο. Και ως προς το δεύτερο συμφωνεί μαζί τους και ο Στάιμαν.

Ποιος θα είναι ο MVP σε περίπτωση νίκης;

Για την ΑΕΚ: Οι σχολιαστές προβλέπουν Κέβιν Πάντερ και Ντούσαν Σάκοτα, εμείς εδώ Μάνι Χάρις.

Για τη Μούρθια: Οι σχολιαστές προβλέπουν Όβι Σόκο και ο Σάεθ συμφωνεί μαζί τους και προσθέτει και τον Κλέβιν Χάνα.

Για τη Μονακό: Οι σχολιαστές προβλέπουν Τζέραλντ Ρόμπινσον και Ντι Τζέι Κούπερ και ο Κασεβίλ συμφωνεί με τον Ρόμπινσον.

Για τη Λούντβιγκσμπουργκ: Οι σχολιαστές προβλέπουν Τόμας Ουόκαπ και ο Στάιμαν συμφωνεί και προσθέτει και τον Ντουέιν Έβανς.

Διαβάστε όλη τη συζήτηση στα αγγλικά ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ