26.6 C
Athens
Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι πιο εύστοχες ομάδες της Euroleague και οι πιο “σφιχτές” άμυνες (pics)

Έπειτα από 25 στροφές στη φετινή Euroleague, η Αναντολού Εφες, βρίσκεται στην πρώτη θέση με ρεκόρ 22-3 και έχει εξασφαλίσει εδώ και λίγο καιρό την παρουσία της στα πλει οφ της διοργάνωσης. Το εν λόγω ρεκόρ δεν ήρθε τυχαία, μιας και η ομάδα του Αταμάν είναι αυτή που εκμεταλλεύεται σε μεγαλύτερο βαθμό κάθε κατοχή μπάλας που έχει, αποκομμίζοντας 1.10 πόντους ανά κατοχή. 

Η δεύτερη Ρεάλ Μαδρίτης (19-6) είναι επίσης δεύτερη σε πόντους ανά κατοχή με 1.03, όσους ακριβώς σκοράρει και ο Παναθηναϊκός, παρότι βρίσκεται στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με ρεκόρ 14-11, αλλά όντας η πιο επιθετική ομάδα μέχρι στιγμής, με μέσο όρο 88.7 πόντους σε κάθε αναμέτρηση.  

Από κοντά ακολουθεί η Χίμκι με 1.02 πόντους ανά κατοχή, παρότι 8η στην καταταξη με 11 νίκες και 14 ήττες, ενώ την πεντάδα συμπληρώνει η Μπαρτσελόνα, που παίρνει ακιρβώς 1.00 πόντο ανα κατοχή, μετά από 19 νίκες και 6 ήττες. 

Στον αντίποδα, κοιτώντας τον χάρτη των ομάδων που δέχονται τους λιγότερους πόντους ανά κατοχή, το σκηνικό αλλάζει αρκετά, καθώς εκεί, τον πρώτο λόγο έχει η Μακάμπι Τελ Αβίβ, επιτρέποντας 0.92 πόντους. Μόλις δυο ομάδες βρίσκονται παράλληλα και στις δύο πίνακες, η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδίτης, δεχόμενες αμφότερες 0.94 πόντους ανα κατοχή. Τόσους δέχεται και ο Ερυθρός Αστέρας, αν και βρίσκεται εκτός της οχτάδας που οδηγεί στα πλει οφς της διοργάνωσης, μετρώντας μόλις 10 νίκες και 15 ήττες. Καλή δουλειά στην άμυνα κάνει και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που δέχεται 0.93 πόντους σε κάθε κατοχή. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ