23.1 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Οι Ουόριορς κρατούσαν… μια «ηχηρή» απάντηση (vids)

Με τον Κέβιν Ντουράντ να «οργιάζει» και τον Στεφ Κάρι να «πυροβολεί» για το ρεκόρ, την ίδια ώρα που ο Άντονι Ντέιβις... εξαφανιζόταν από την τρομερή τους άμυνα, οι Ουόριορς έκαναν «μπρέικ» στην Νέα Ορλεάνη με 118-92 και το 3-1 στη σειρά με τους Πέλικανς, ρίχνοντάς τους «χαστούκι» μετά το θρίαμβό τους τα ξημερώματα του Σαββάτου (5/5), που είχε δημιουργήσει προσδοκίες.

Ο θρίαμβος των Νιου Όρλινς Πέλικανς στο Game 3 τους είχε κάνει να πιστέψουν στην υπέρβαση, αλλά πολύ γρήγορα οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς θα τους... προσγείωναν στην πραγματικότητα. Οι πρωταθλητές πέρασαν «αέρας» αυτή την φορά από την έδρα των «Πελεκάνων», με το τελικό 118-92 να εξαφανίζει κάθε πιθανή αμφιβολία για το ποιος ήταν το αφεντικό στη σειρά, η οποία μετρά πλέον σκορ 3-1 υπέρ των παικτών του Στιβ Κερ.

Όλα αυτά, χάρη σε έναν ευρισκόμενο σε «δαιμονιώδη» κατάσταση Κέβιν Ντουράντ, που είχε 38 πόντους, με 15/27 σουτ, εννέα ριμπάουντ και πέντε ασίστ, ενώ ο Στεφ Κάρι πρόσθεσε 23 πόντους με 4/9 τρίποντα, χάρη στα οποία ξεπέρασε τον Μανού Τζινόμπιλι στη λίστα των κορυφαίων «μπόμπερ» στην ιστορία των playoffs του ΝΒΑ και είναι πια στην τρίτη θέση. Σημαντικό νούμερο οι 12 πόντοι με 5/8 σουτ του ρολίστα Κουίν Κουκ. Στην αντίπερα όχθη, ο Άντονι Ντέιβις μπορεί να είχε 22 πόντους με 12 ριμπάουντ, αλλά μέτρησε 8/22 σουτ απέναντι στην εξαίρετη άμυνα των «Πολεμιστών», με τον Έτον Μουρ να σημειώνει 20 πόντους με 8/14 σουτ και τον Τζρου Χόλιντει να τελειώνει με 19 πόντους, επτά ριμπάουντ και τρεις ασίστ.

Το παιχνίδι

Οι Ουόριορς έδειξαν από νωρίς... τις ορέξεις τους, με τους Τόμπσον-Ντουράντ να ξεκινούν καλά και πριν καν φτάσουμε στη συμπλήρωση 11 λεπτών, η διαφορά βρισκόταν ήδη στο +18 (15-33), με τον Ντέιβις να τη μειώνει κατά τι μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου από τη γραμμή των βολών (22-37). Κάπου εκεί, ο Ρόντο ανέλαβε δράση και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες του, βοήθησε σε μία πολύ καλύτερη λειτουργία για τους Πέλικανς, με τους Μουρ και Χόλιντει να βρίσκουν εκείνοι τις λύσεις λόγω της... απουσίας του Ντέιβις από το σκοράρισμα, για να μειωθεί η απόσταση στο -4 και οι φιλοξενούμενοι να νιώσουν «καυτή» την ανάσα τους (51-55 στο 23'). Κάρι και Ντουράντ, κατάφεραν στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου να κρατήσουν όρθια τη δική τους ομάδα (54-61).

Στην τρίτη περίοδο, το γήπεδο άρχισε... να γέρνει και πάλι, με το γρήγορο 2-10 των Ουόριορς να τους δίνει «αέρα» 15 πόντων μόλις σε δύο λεπτά (56-71). Σε εκείνο το σημείο, δεν ήταν διατεθειμένοι σε καμία περίπτωση να διαπραγματευτούν ξανά την ανωτερότητά τους, με τον «σεληνιασμένο» Κέβιν Ντουράντ να οδηγεί την ομάδα του στο εντυπωσιακό +21 του δωδεκαλέπτου (73-94). Εκεί, επί της ουσίας, τελείωσε και το παιχνίδι, με τους Ντουράντ-Κάρι να συνεχίζουν το «σόου» τους και τους Ουόριορς να δίνουν την απάντησή τους στους Πέλικανς... με έμφαση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ