28.8 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι ξεχωριστές επιδόσεις του Champions League (vids+pics)

Ιδανικά ξεκίνησε το τρίτο Basketball Champions League, με αμφίρροπες αναμετρήσεις, παρατάσεις σε τρεις αναμετρήσεις και πλούσιο θέαμα. Νικηφόρα, από ελληνική πλευράς, μπήκε μόνο ο Προμηθέας Πατρών.

Η κάτοχος του τίτλου ΑΕΚ δεν τα κατάφερε απέναντι στη Χάποελ Ιερουσαλήμ στο ΟΑΚΑ, ενώ ο ΠΑΟΚ λύγισε στην Ιταλία από τη Βενέτσια, με το Γιανίκ Μορέιρα πάντως να ξεχωρίζει. Στη Ρωσία, τη Λιθουανία και την Ιταλία η Αβελίνο, η Λιετκαμπέλις και η Βίρτους Μπολόνια χρειάστηκαν τη βοήθεια της παράτασης για να πανηγυρίσουν την πρώτη φετινή νίκη τους κι έγραψαν ιστορία στο BCL, καθώς για πρώτη φορά τρία ματς της πρεμιέρας δεν κρίθηκαν στην κανονική περίοδο.

Η διοργανώτρια αρχή μάς παρουσιάζει διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία της 1ης αγωνιστικής, τα οποία μπορείτε να δείτε κι εσείς παρακάτω…

ΠΑΟΚ και η Λε Μαν ήταν οι μοναδικές ομάδες που είχαν μόλις έναν παίκτη με διψήφιο αριθμό πόντων: ο Γιανίκ Μορέιρα έβαλε 14π. κόντρα στη Βενέτσια και ο Κάμερον Κλαρκ 16π. απέναντι στη Μούρθια.
Στρασμπούρ ήταν η μοναδική ομάδα που είδε δύο παίκτες της να σκοράρουν περισσότερους από 20π.: ο Νίκολα Λαγκ είχε 21π. και ο Αλί Τραορέ 20π. κόντρα στην Ολίμπια Λιουμπλιάνα.

https://www.youtube.com/watch?v=D7xwfJn3Nlc

Χάποελ Χολόν είχε δεκαεφτά τρίποντα απέναντι στη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα. Μόνο οι Ισραηλινοί και η Τενερίφη είχαν ποσοστά ευστοχίας 50% στα τρίποντα στην πρεμιέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=nKPnSJGhRhI

Τενερίφη ήταν η μοναδική ομάδα που στην πρεμιέρα είχε ποσοστό ευστοχίας τουλάχιστον 50% τόσο στα δίποντα όσο και στα τρίποντα.
-Οι παίκτες της Βίρτους Μπολόνια είχαν δέκα κοψίματα κόντρα στη Νεπτούνας Κλαϊπέντα. Η ιταλική ομάδα έγινε η τρίτη, στην ιστορία του Basketball Champions League, με διψήφιο αριθμό κοψιμάτων σε έναν αγώνα.
-Αρνητική πρωτιά για τον ΠΑΟΚ, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα. Είχε 21 λάθη, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Η ΑΕΚ, από την πλευρά της, είχε 21π. από δεύτερες ευκαιρίες, κατακτώντας την πρώτη θέση στη σχετική κατηγορία.

Νόρις Κόουλ είχε 34π. απέναντι στη Νίζνι Νόβγκοροντ, τους περισσότερους στην πρεμιέρα του BCL 2018-2019. Η επίδοσή του είναι, παράλληλα, η δεύτερη καλύτερη στην ιστορία της διοργάνωσης, καθώς ο Τάιρον Μπράζελτον -τότε παίκτης της Ρόζα Ράντομ- είχε βάλει 36π. στην πρεμιέρα του BCL 2016-2017 κόντρα στον ΠΑΟΚ.

https://www.youtube.com/watch?v=PnmS430Vm20

Ταϊρίς Ράις είχε EFF 35 απέναντι στη Φουενλαμπράδα. Ήταν ο μοναδικός παίκτης που βαθμολογήθηκε με πάνω από 30 στην πρεμιέρα.

https://www.youtube.com/watch?v=FE7-fke6wNM

Γκάσπερ Βίντμαρ δεν κατάφερε να σκοράρει απέναντι στον ΠΑΟΚ. Έμεινε άποντος για πρώτη φορά ύστερα από 39 αγώνες του στο Basketball Champions League.
Καλίφ Ουάιτ ήταν ο μοναδικός παίκτης που έκανε double double σε πόντους και ασίστ στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής. Είχε, συγκεκριμένα, 21π. και έντεκα τελικές πάσες.
Τζεράι Γκραντ, με 21π. και δώδεκα ριμπάουντ, ήταν ο μοναδικός που είχε τουλάχιστον 20π. και τουλάχιστον δέκα ριμπάουντ στην πρεμιέρα του φετινού BCL.
Γιανίκ Μορέιρα είχε έξι επιθετικά ριμπάουντ, τα περισσότερα από κάθε άλλον παίκτη, όπως μπορείτε να δείτε και στον παρακάτω πίνακα…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ