23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι κουρείς… του Ορλάντο (vids+pics)

Το Basketa.gr σας παρουσιάζει τους έξι κουρείς που διάλεξε το ΝΒΑ, που θα έχουν το δικό τους έργο να ασχοληθούν με... τις τρίχες των παικτών, εξηγώντας το πώς τους διάλεξαν, για να πάνε στο Ορλάντο, ποιοι θα είναι οι κανόνες κουρέματος και γιατί είναι τόσο σημαντικό το θέμα αυτό για τους αθλητές.

Όλοι θα έχετε έστω και ακουστά το διάσημο και διαχρονικό έργο «Ο Κουρέας της Σεβίλλης». Πρόκειται, εν τάχει, για μία όπερα μπούφα σε δύο πράξεις του Τζοακίνο Ροσσίνι, με ένα ιταλικό λιμπρέτο του Τσέζαρε Στερμπίνι, το οποίο είναι βασισμένο στην ομώνυμη γαλλική κωμωδία του Πιερ-Ωγκυστέν Καρόν ντε Μπωμαρσαί.

Το έργο αυτό αποτελεί μεταξύ άλλων μια ξεχωριστή περίπτωση, που μνημονεύεται και παίζεται μέχρι και σήμερα. Ξεχωριστοί πρέπει να νιώθουν, όμως, και οι κουρείς που επέλεξε το ΝΒΑ, για να ασχολούνται με την κώμη των παικτών, όσο καιρό θα συμβιώνουν οι 22 ομάδες στην Disneyland του Ορλάντο.

Πρόκειται για έξι κουρείς από όλη την χώρα. Είναι ο Ντάνιελ Τόμας και ο Ουίλι Μπρουκς από το Λος Άντζελες, ο Σέντρικ Σαλάινας από το Μπέι, ο Μάρκος «Ρέγκε» Σμιθ από την Νέα Υόρκη, ο Μο Ροντρίγκες από το Μαϊάμι και ο Τζόελ Παντίγια από τη διοργανώτρια πόλη, μαζί με άλλους τρεις στυλίστες και ισάριθμους μανικουρίστ για τις αντίστοιχες ανάγκες των αθλητών.

Ο τρόπος λειτουργίας και κουρέματος

Ο βασικός κανόνας για άπαντες είναι να βρίσκονται στον ειδικό χώρο στο Ορλάντο σε καραντίνα για 7 ημέρες (σ.σ. λογικά πρέπει να έχουν φτάσει), για να ανοίξουν ιδιωτικά κουρεία, που θα λειτουργούν από τις 15/7. Τα ξενοδοχεία, δε, έχουν προβλέψει ειδικούς χώρους… δράσης, μαζί με τον αντίστοιχο εξοπλισμό, που χρειάζονται. Μιλάμε, φυσικά, ακόμη και σε αυτό το κομμάτι για μια ειδική κατάσταση.

Αναφορικά με όσα θα γίνονται, επίσης, στα κουρεία που θα στηθούν, το NBA Bubble (σ.σ. έτσι φωνάζουν τη διαδικασία του Ορλάντο για την ανάδειξη πρωταθλητή, λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων), θα προσφέρει καρέκλες, εργαλεία κουρέματος και ξυρίσματος, κάπες, γάντια και μάσκες, με τα καταστήματα να στήνονται έτσι, ώστε να υπάρχει η κοινωνική απόσταση.

Οι ειδικοί… των τριχών θα δουλεύουν 3-4 ώρες ανά βάρδια και, όταν όλοι τελειώσουν, τότε επαγγελματίες καθαριστές θα απολυμαίνουν τον χώρο. Το ωράριο λειτουργίας θα είναι από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ καθημερινά, με τους παίκτες να οφείλουν να καλέσουν ή να στείλουν μήνυμα για τα ραντεβού. Αν τα κουρεία γεμίζουν στο απόλυτο, τότε το προσωπικό μπορεί να αυξηθεί, ενώ αντίστοιχα θα μειωθεί, μόλις οι ομάδες αρχίσουν να φεύγουν από τον χώρο.

Οι κουρείς θα πληρωθούν με ένα συγκεκριμένο ποσό από το ΝΒΑ και την Ένωση Παικτών, ενώ θα μπορέσουν να παίρνουν και… πουρμπουάρ. Ας σκεφτεί κανείς, ότι τα απλά κουρέματα μπορεί να κοστίζουν από 20 έως 50 δολάρια το καθένα, αλλά για παίκτη ΝΒΑ μπορεί να φτάσουν και πέντε φορές πιο πάνω, με τους κουρείς να φτάνουν ίσως τα 25-30 κουρέματα στη βάρδια τους. Πρόκειται, λοιπόν, για μια αρκετά καλή… μπίζνα για τους ίδιους.

Γιόρτασε… όλο το Μαϊάμι

Ένας από τους κουρείς, λοιπόν, είναι ο Μοχάσι Ροντρίγκες, ο οποίος έλαβε ένα σημαντικό τηλεφώνημα στις 2 Ιουλίου στο κουρείο του στο Μαϊάμι, με αρκετούς πελάτες να περιμένουν, έχοντας γεμίσει το κατάστημα μετά την αυστηρή καραντίνα. Το τηλεφώνημα ήρθε από τον Ουίλ Ρόντο, αδελφό του «αστέρα» των Λέικερς, Ραζόν, κάτι που τον έκανε να καταλάβει τι συνέβαινε.

Ο Μο, όπως τον φωνάζουν, συνήθως δε σηκώνει το τηλέφωνο εν ώρα εργασίας, αλλά σε αυτή την περίπτωση έκανε μια εξαίρεση. Συνέχισε να ξυρίζει τον πελάτη του, έβαλε το κινητό ανάμεσα στον ώμο και το αυτί του και άκουσε τα ευχάριστα. Ο Ροντρίγκες είχε επιλεγεί από το ΝΒΑ, ως ένας εκ των κουρέων για πάνω από 300 παίκτες από τις 22 ομάδες, που μία προς μία καταφθάνουν εκεί.

«Με πήραν στο ΝΒΑ Bubble», άρχισε να φωνάζει και οι γειτονικοί κουρείς πανηγύριζαν μαζί του, δίνοντας τα εύσημα στον Ροντρίγκες, ο οποίος χρειαζόταν αυτή τη δουλειά, ώστε να αποπληρώσει το στεγαστικό του δάνειο.

Στο ίδιο τηλεφώνημα, βέβαια, οι άνθρωποι του ΝΒΑ άρχισαν να του εξηγούν τη διαδικασία. «Πρέπει να φύγεις την Πέμπτη (9/7)», του είπαν, κάτι που σήμαινε πως είχε μόλις μία εβδομάδα, για να ετοιμάσει το ταξίδι που θα διαρκέσει κάποιους μήνες, έχοντας να αφήσει για λίγο τη σύζυγό του, αλλά και τα παιδιά του ηλικίας 19, 16 και 12 ετών. Ο ίδιος, βέβαια, είχε προετοιμάσει την οικογένειά του για την πιθανότητα να τον επιλέξουν, ενώ έχει λείψει ξανά σε μεγάλα ταξίδια για τη δουλειά του.

Μπορεί να του λείψουν η γυναίκα και τα σπλάχνα του, αλλά τη στιγμή που έμαθε τα ευχάριστα δεν είχε φυσικά κανέναν ενδοιασμό, παρά μόνο χαρά. «Βρίσκομαι στην τελική φάση σε κάτι μοναδικό, κάτι που θα μείνει στην ιστορία του ΝΒΑ. Ελπίζω, βέβαια, να είναι η μοναδική φορά που πάω σε τέτοια αποστολή, υπό την έννοια ότι εύχομαι να μην υπάρξει κάποιος λόγος σαν την πανδημία του κορωνοϊού. Είμαι, λοιπόν, χαρούμενος», επεσήμανε ο κουρέας.

«Νιώθω σαν αστροναύτης»

Οι άνθρωποι, που έχουν επιλεγεί για να κουρέψουν τους παίκτες όλο αυτό το διάστημα, δεν κρύβουν σε καμία περίπτωση την χαρά τους. Ο Μάρκος «Ρέγκε» Σμιθ, που προέρχεται από τη Δομινικανή Δημοκρατία, δεν παρέλειψε να πει πως «είναι ίσως το μεγαλύτερο προνόμιο που βίωσα στην καριέρα μου. Είμαι ευλογημένος, νιώθω σαν αστροναύτης».

Με αυτό τον τρόπο, λογικά, θα νιώθουν άπαντες, ενώ και οι παίκτες έχουν ήδη ενημερωθεί για το ζήτημα, ξεκινώντας τα πειράγματα μεταξύ τους. «Θα πω σε όλους τους ρούκι να πάνε πρώτα να κουρευτούν και, αν μου αρέσει αυτό που ο κουρέας τους κάνει, τότε θα παίρνω κι εγώ το ίδιο ρίσκο», δήλωσε ο Τζορτζ Νιανγκ, με τον φόργουορντ των Τζαζ να μοιάζει ενθουσιασμένος με αυτό το θέμα.

Ο άνθρωπος πίσω από την ιδέα

Όλα άρχισαν, σε αυτή την υπόθεση, από τον Ουίλ Ρόντο. Πριν από παραπάνω από μια δεκαετία, όταν ο αδελφός του, Ραζόν, επελέγη στο draft του ΝΒΑ, με τον ίδιο να φροντίζει τις ανάγκες του, για να επεκταθεί εν συνεχεία και σε άλλους τότε παίκτες των Σέλτικς, ανοίγοντας στο τέλος την τουριστική και ξενοδοχειακή εταιρεία Superior Global Travel & Concierge.

Όταν άκουσε, δε, ότι το ΝΒΑ θα ξανάρχιζε στο Ορλάντο, μίλησε με τη Μισέλ Ρόμπερτς, εκτελεστική διευθυντή της NBPA, για να ρωτήσει πώς μπορούσε να βοηθήσει, γνωρίζοντας πως μέσα σε όλες τις συνήθειες των παικτών είναι και το κούρεμα, θέλοντας να ικανοποιήσουν και την πιο ακραία επιθυμία για τα μαλλιά τους. «Μέρος του ΝΒΑ είναι και το στυλ», είπε ο Ρόντο, προσθέτοντας πως «όταν δείχνεις ωραίος, νιώθεις καλά και, τότε, παίζεις καλά. Αυτό ισχύει για τους παίκτες του ΝΒΑ και οι κουρείς είναι πολύ σημαντικό κομμάτι».

Ο ίδιος, κάπως έτσι, έπεισε την Ένωση Παικτών να δεχθεί την πρότασή του, για να προχωρήσει στη συνέχεια με μια λίστα 50 κουρέων, που είχαν κάποια σχέση με παίκτες του ΝΒΑ, έχοντας δεχθεί την εμπιστοσύνη τους σε κάποιο ταξίδι ή ακόμη και επίσκεψης στο σπίτι τους, πριν από ένα παιχνίδι που θα ήταν σε εθνική προβολή. Πολύ γρήγορα, όμως, το 1/3 εξ αυτών είπε πως δεν ήταν πρόθυμο να αφήσει την οικογένεια ή την επιχείρησή του.

Οι υπόλοιποι μπήκαν άμεσα στον… άτπο διαγωνισμό. Η αλήθεια είναι, βέβαια, ότι ορισμένοι είχαν τα πλεονεκτήματά του, καθώς ο Σμιθ, επί παραδείγματι, έχει στην πελατεία του, τους κορυφαιους καλλιτέχνες Usher, Miguel, DJ Khaled και Swizz Beatz, καθώς και τους Καρμέλο Άντονι, Κάιρι Ίρβινγκ, Σι Τζέι ΜακΚόλουμ, Ζάιον Ουίλιαμσον και Ράσελ Ουέστμπρουκ.

Οι παίκτες, η Ένωση και το ΝΒΑ πίεζαν για να βρεθούν στο Ορλάντο οι κουρείς των παικτών, με τον Ρόντο να παραδέχεται, ότι δεχόταν συχνά τηλεφωνήματα από παίκτες που ήθελαν να μάθουν αν ο κουρέας τους ήταν ακόμη στη λίστα. Η αγωνία τους ήταν υπαρκτή, καθώς αρκετοί είχαν δει τα μαλλιά τους να μεγαλώνουν αρκετά στην περίοδο της καραντίνας. «Δεν έχω κουρευτεί από τότε που όλο αυτό άρχισε», είπε ο Ντομάντας Σαμπόνις, αν και ο συμπαίκτης του, Άαρον Χόλιντεϊ, λέει να τα αφήσει.

Μετά, λοιπόν, από διάφορες κλήσεις και συνεντεύξεις σε Zoom και FaceTime, η λίστα κατέβηκε από τους 50 στους έξι κουρείς, με το κριτήριο πως καθένας είχε πάνω από 10 χρόνια εμπειρίας και τουλάχιστον πέντε παίκτες ΝΒΑ στην πελατεία του, ώστε να διασφαλίζεται τόσο η εμπειρία όσο και η οικειότητα με τους παίκτες. «Καταλαβαίνω, επειδή πολλοί παίκτες έχουν τώρα άσχημα μαλλιά και θέλουν να κουρευτούν. Είναι σημαντικό για αυτούς», επεσήμανε στο τέλος γελώντας ο Ουίλ Ρόντο.

https://www.youtube.com/watch?v=HL_K2xnOAlE

https://www.youtube.com/watch?v=o_6w5TZlLrg



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ