22.8 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Οι ελληνικές πρωτιές στο Champiοns League (vids+pics)

Με ανάμικτα συναισθήματα για τις ελληνικές ομάδες ολοκληρώθηκε η 8η αγωνιστική της κανονικής περιόδου του Basketball Champions League.

Η ΑΕΚ πανηγύρισε σπουδαία νίκη επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ στην «Pais Arena», ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Βενέτσια στο κλειστό της Πυλαίας, ο Προμηθέας Πατρών όμως ηττήθηκε στο «Δημήτρης Τόφαλος» από την Οστάνδη.

Συγκλονιστικές στιγμές διαδραματίστηκαν στο Στρασβούργο, μετά την τρομοκρατική επίθεση που σκόρπισε το θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά της πόλης, η Βίρτους Μπολόνια «κόλλησε» στην Κλαϊπέντα, γνωρίζοντας την πρώτη φετινή ήττα της στη διοργάνωση από τη Νεπτούνας, ενώ τη νίκη της αγωνιστικής σημείωσε η Ναντέρ, με 110-64 επί της Οπάβα.

https://www.youtube.com/watch?v=uDs0MDmY9kI

Η διοργανώτρια αρχή συγκέντρωσε και παρουσίασε διάφορα ενδιαφέροντα στοιχεία από τα ματς, τα οποία είναι τα εξής…
Ναντέρ κέρδισε με +46π. την Οπάβα και αυτή είναι η δεύτερη μεγαλύτερη διαφορά στην ιστορία του BCL μετά το +47 της Τενερίφης επί της Κάπο Ντ’ Ορλάντο, από τον Ιανουάριο του 2018. Οι 110π. που πέτυχαν οι Γάλλοι είναι, παράλληλα, οι περισσότεροι που έχουν επιτευχθεί από ομάδα της χώρας. Οι Τσέχοι, από την πλευρά τους, δέχθηκαν για δεύτερη φορά φέτος τουλάχιστον 110π., με τους βασικούς τους να σκοράρουν μόλις 15π., επίδοση που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ στο φετινό Basketball Champions League.

https://www.youtube.com/watch?v=Fo61o-j0Vts

Τενερίφη έχει ευστοχήσει σε εφτά παιχνίδια φέτος σε τουλάχιστον δέκα τρίποντα, κάτι που αποτελεί ρεκόρ σεζόν.
Χάποελ Χολόν είχε 25 ασίστ απέναντι στη Φρίμπουργκ Ολιμπίκ, φθάνοντας τα τρία παιχνίδια με τουλάχιστον είκοσι πέντε ασίστ. Μόνο η Τενερίφη (τέσσερα ματς) την ξεπερνάει φέτος.

-Οι παίκτες της Λιετκαμπέλις έκλεψαν μόλις μία φορά την μπάλα απέναντι στην Αντβέρπ. Το ίδιο είχε συμβεί και με την Μπάμπεργκ, κόντρα στην ίδια αντίπαλο.
ΑΕΚ είχε 38 αμυντικά ριμπάουντ, τα περισσότερα από κάθε άλλη ομάδα στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής. Είχε, επίσης, έξι κοψίματα και μαζί με τη Βενέτσια και τη Λούντβιγκσμπουργκ φιγουράρουν πρώτες στη σχετική λίστα με τα περισσότερα μπλοκ αναφορικά με τους αγώνες που έγιναν το διήμερο 11-12 Δεκεμβρίου. Αναλυτικά…

Τόνι Μέιερ είχε 36 βαθμούς στην αξιολόγηση. Μόνο ο Βινς Χάντερ (ΑΕΚ) και ο Τζέιμς Φελντέιν (Χάποελ Ιερουσαλήμ) έχουν συγκεντρώσει φέτος υψηλότερη βαθμολογία (39).
Τασόν Τόμας είχε πέντε κοψίματα απέναντι στην «Ένωση» κι έγινε ο πρώτος παίκτης με τουλάχιστον δέκα πόντους, ισάριθμα ριμπάουντ και πέντε τάπες φέτος στη διοργάνωση.

Τόμας Ντελινινκάιτις της Νεπτούνας Κλαϊπέντα σκόραρε 26π. κόντρα στη Βίρτους Μπολόνια, που είναι οι περισσότεροι για παίκτη που έμεινε φέτος στο παρκέ για λιγότερο από είκοσι λεπτά. Συγκεκριμένα, αγωνίστηκε για 19.35’. Παράλληλα, μαζί με τον Ταϊρίς Ράις (Μπάμπεργκ) που έβαλε 26π. στη Φουενλαμπράδα έγιναν οι μοναδικοί παίκτες φέτος που, αν και ξεκίνησαν από τον πάγκο, τελείωσαν με τουλάχιστον 25π.

Ντεμέτρις Νίκολς της Αβελίνο έγινε ο τέταρτος παίκτης στη φετινή διοργάνωση με τουλάχιστον είκοσι πέντε πόντους και δέκα ριμπάουντ σε ένα ματς. Κόντρα στη Νίζνι Νόβγκοροντ έβαλε 25π. και μάζεψε και έντεκα ριμπάουντ.
Μπαμπατσάρ Τουρέ της Φρίμπουργκ Ολιμπίκ έφθασε στα τέσσερα double double φέτος, με 18π. και δεκατρία ριμπάουντ.

Άαρον Τζόνσον της Βέντσπιλς είχε απέναντι στην Άνβιλ 14π. και έντεκα ασίστ. Έτσι, έγινε ο πρώτος παίκτης στο φετινό BCL με δύο double double με πόντους και ασίστ.
Τόνι Μέιερ ήταν ο πρώτος σκόρερ της 8ης αγωνιστικής, βάζοντας 33π. στην Οστάνδη, ενώ είχε και τα περισσότερα εύστοχα σουτ εντός παιδιάς (13). O 28άχρονος φόργουορντ του Προμηθέα Πατρών ήταν και πρώτος σε χρόνο συμμετοχής, μένοντας στο παρκέ του «Δημήτρης Τόφαλος» για 39.23’, όπως μπορείτε να δείτε κι εσείς στον πίνακα που ακολουθεί…



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ