27.1 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Οι γκαρντ που θέλουν ΝΒΑ και η λύση του Summer League

Και ξαφνικά η Ευρώπη στέρεψε από "άσους". Λειψανδρία στους πόιντ γκαρντ, θέση για την οποία αναζητά παίκτη ο Ολυμπιακός.

Οι Πειραιώτες σκανάρουν την αγορά, που έτσι κι αλλιώς έχει περιορισμένες λύσεις. Το όνομα του Ρίκι Χίκμαν προστέθηκε σε αυτά που ακούγονται τον τελευταίο καιρό για τους "ερυθρόλευκους", χωρίς ωστόσο να εντυπωσιάζονται από την περίπτωση του 32χρονο Αμερικανού γκαρντ, που αγωνίστηκε φέτος στην Αρμάνι. Την ίδια στιγμή στην "Γηραιά Ήπειρο" παρατηρείται έλλειψη αξιόπιστων playmaker για τις ομάδες που έχουν ανάγκη.

Κάπου εδώ μπαίνει και το ΝΒΑ, το οποίο προσελκύει τους παίκτες. Ο Μίλος Τεόντοσιτς θα ταξιδέψει στο Λος Άντζελες για τους Κλίπερς, ο Τζέισον Γκρέιντζερ περιμένει την δική του ευκαιρία και ο Σέιν Λάρκιν κοιτάζει κι αυτός προς Αμερική μεριά, αν και η Μπαρτσελόνα ετοιμάζεται να τον κάνει κάτοικο Καταλονίας, προσφέροντάς του υψηλές αποδοχές. Ο Έρικ ΜακΚόλουμ παραμένει στο προσκήνιο, χωρίς να είναι ο παίκτης που τρελαίνει τον Γιάννη Σφαιρόπουλο, δεδομένων των αναγκών του Ολυμπιακού στην περιφέρεια ενώ ο Τζόρνταν Θίοντορ βρίσκεται κοντά στην Εφές. Τέλος ο Άαρον Τζάκσον, με τον οποίο ασχολήθηκαν όχι μόνο οι Πειραιώτες αλλά και αρκετές ευρωπαϊκές ομάδες, ακολουθεί τον "δρόμο του μεταξιού".

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος και ο Χρήστος Σταυρόπουλος θα μεταβούν αύριο (8/7) στο Λας Βέγκας για το Summer League, εκεί όπου θα αναλύσουν πιθανούς στόχους για τον Ολυμπιακό, εξετάζοντας τους παίκτες που δεν θα συνεχίσουν στο ΝΒΑ. Αν κι ένα βασικό κριτήριο για τον παίκτη που θα πλαισιώσει τους Μάντζαρη, Σπανούλη και Στρέλνιεκς αποτελεί η ευρωπαϊκή εμπειρία, οι υπάρχουσες συνθήκες υποχρεώνουν τους "ερυθρόλευκους" να ψάξουν το κομμάτι του παζλ των γκαρντ και στην Αμερική, με όποιο ρίσκο συνεπάγεται μια τέτοια επιλογή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ