14.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι «γερόλυκοι» της γλίτωσαν το «κάζο»

Η ΑΕΚ εμφανίστηκε άκρως προβληματική απέναντι στον Ιωνικό, κόντεψε να υποστεί μια άσχημη εντός έδρας ήττα από μια πολύ καλά στημένη ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου, αλλά με τους «γερόλυκους» Λάνγκφορντ-Λοτζέσκι να παίρνουν κατά κύριο λόγο τις σημαντικές προσπάθειες στο τέλος, νίκησε με 81-74 και γλίτωσε το «κάζο» από τους Νικαιώτες, που θα οδηγούσε σε βαθμολογική «καταβαράθρωση» στην Basket League.

Το αρχικό 5-0 έφερνε θετικούς «οιωνούς» για τους γηπεδούχους, αλλά κάθε άλλο παρά κάτι τέτοιο θα επιβεβαιωνόταν στα επόμενα λεπτά, με την ομάδα της Νίκαιας να απαντά με ένα δικό της 0-6, που της έδωσε θάρρος. Μαυροκεφαλίδης και Χουγκάζ κυριάρχησαν στη ρακέτα κι έκαναν εκπληκτική δουλειά στις δύο πλευρές, με το παιχνίδι να χαρακτηρίζεται από τη στήριξη των ικανοτήτων τους, κάτι που αποτυπώθηκε σε ένα πρώτο «καμπανάκι» για την ΑΕΚ (14-18).

Ο Ιωνικός άρχισε να ευστοχεί και σε μακρινά σουτ, που δημιουργούσαν προϋποθέσεις για δημιουργία διαφοράς (21-26 στο 14'), αλλά η αντίδραση ήρθε από τους παίκτες του Παπαθεοδώρου στο επόμενο λεπτό, με ένα γρήγορο 6-0 από τη συνεργασία Λάνγκφορντ-Μορέιρα (27-26), που όμως αποδείχθηκε ως μια «έκλαμψη» της Ένωσης. Οι ξένοι του Αγγέλου, και δη ο Πρίτζετ, πρόσφεραν λύσεις και ο εξαιρετικά στημένος Ιωνικός πήγαινε στα αποδυτήρια με πίστη για απόδραση (33-37).

Παρά την άνοδο της απόδοσης του Μορέιρα στα πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν τις απαντήσεις, πότε με τη συνεργασία Τολιόπουλου-Μαυροκεφαλίδη και πότε με τους ξένους τους, με ένα τρίποντο του «Τολιό» να φέρνει για πρώτη φορά την απόσταση στο +6, δείχνοντας πως η βραδιά θα ήταν πολύ δύσκολη για τον «Δικέφαλο» (46-52). Κάπου εκεί, οι έμπειροι ξένοι της ΑΕΚ έδωσαν την απαραίτητη ανάσα, με τους Λοτζέσκι και Λάνγκφορντ να ευστοχούν και την ομάδα τους να πλησιάζει (53-56).

Η αντεπίθεση συνεχίστηκε για τους παίκτες του Παπαθεοδώρου, με τους δύο προαναφερθέντες να ανάβουν τη «σπίθα» και μια σειρά από τρίποντα από Ματσιούλις-Ρογκαβόπουλο να «εκτοξεύουν» σε... χρόνο μηδέν τη διαφορά, που έφτασε στο +11 στο τετράλεπτο για τη λήξη (72-61). Ο Ιωνικός, όμως, δεν τα παράτησε και προκάλεσε προβληματισμό, όταν με δικά του απανωτά μακρινά σουτ δια χειρός Χουγκάζ και Πρίτζετ μείωσε στο -4 στο δίλεπτο για τη λήξη και ανάγκασε σε τάιμ άουτ τον αντίπαλο πάγκο (74-70). Ο Μαυροκεφαλίδης αμέσως μετά μείωσε στο καλάθι με τις βολές του, αλλά βαδίζοντας προς το τελευταίο λεπτό ο Λάνγκφορντ πέτυχε ένα τεράστιο τρίποντο για το 77-72, διασφαλίζοντας τελικά το αποτέλεσμα με τη συνδρομή του Λοτζέσκι.

Δεκάλεπτα: 14-18, 33-37, 53-56, 81-74

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΠΩΣ ΝΑ ΝΙΚΑΣ: Η ΑΕΚ είναι μια ομάδα με «πλούσιο» ρόστερ και παίκτες, που ξέρουν να σε «ξελασπώνουν» τη δύσκολη ώρα. Ο Ματ Λοτζέσκι (21 π., 9/15 σουτ) και ο Κιθ Λάνγκφορντ (13 π., 8 ασ.) έδειξαν ακόμη και σε αυτό το ματς από τι «πάστα», γλιτώνοντας την ομάδα τους από μια δυνητικά δύσκολη κατάσταση. Σημαντική υπήρξε νωρίτερα και η συμβολή του Γιανίκ Μορέιρα, που είχε 16 πόντους με 10 ριμπάουντ, κρατώντας την Ένωση όρθια.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε ένα παιχνίδι, που έχει έρθει σε σημείο να κρίνεται στη λεπτομέρεια σε όλη του τη διάρκεια, οι έξι παραπάνω κατοχές για την υπερέχουσα σε ποιότητα ομάδα είναι εξαιρετικά κρίσιμες. Η ΑΕΚ μέτρησε οκτώ παραπάνω επιθετικά ριμπάουντ, αν και είχε δύο παραπάνω λάθη από τον Ιωνικό, με το τελικό άθροισμα όμως να μετρά στην οικονομία του αγώνα στο τέλος.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ