20.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Οι αριθμοί βγάζουν νοκ άουτ τον Πολ!

Οι Αμερικανοί έχουν μεγάλη τρέλα με τη στατιστική. Ειδικά στον αθλητισμό, χρησιμοποιούν τος αριθμούς για να δώσουν απαντήσεις στα πάντα. Ακόμα και στο αν θα προλάβει ο Κρις Πολ να παίξει στο Game 6 της σειράς των τελικών της Δύσης με τους Ουόριορς!

Θυμίζουμε ότι οι Ρόκετς προηγούνται με 3-2 και χρειάζονται μία νίκη στους επόμενους δύο αγώνες για να προκριθούν στους τελικούς για πρώτη φορά μετά από 23 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο ένα λεπτό πριν από τη λήξη του Game 5 ο Κρις Πολ αποχώρησε με πόνους στον οπίσθιο μηριαίο. Και ακριβώς επειδή ο χρόνος μέχρι το επόμενο παιχνίδι είναι πολύ περιορισμένος, μόλις 48 ώρες, οι αμφιβολίες για το αν θα το προλάβει είναι μεγάλες.

"Θα είμαι έτοιμος το Σάββατο. Θα παίξω", δήλωσε με αυτοπεποίθηση σε ρεπόρτερ του ESPN, που τον περίμενε έξω από τα αποδυτήρια ο Πολ. Το ιατρικό επιτελείο των Ρόκετς, ωστόσο, είναι επιφυλακτικό. Και οι αριθμοί είναι εδώ για να δώσουν μια απάντηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ESPN Sports & Information, στα 13 χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ ο Κρις Πολ έχει τραυματιστεί τέσσερις φορές στον οπίσθιο μηριαίο. Το συντομότερο διάστημα απουσίας του μετά από έναν τέτοιο τραυματισμό ήταν δύο παιχνίδια. Το 2015, όταν ήταν παίκτης των Κλίπερς, έχασε δύο αγώνες της σειράς των ημιτελικών της Δύσης απέναντι στην τωρινή ομάδα του, τους Ρόκετς.

Έχει απουσιάσει επίσης από πέντε συνεχόμενα παιχνίδια τον Γενάρη του 2012, από επτά συνεχόμενα τον Δεκέμβρη του 2016 και τον Γενάρη του 2017 και από τρία συνεχόμενα τον περασμένο Μάρτιο.

Τι σημαίνουν όλα αυτά; Ότι βάσει στατιστικής ο Κρις Πολ δεν θα προλάβει να παίξει το Σάββατο στο έκτο παιχνίδι με τους Ουόριορς. Αλλά αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό για τους Ρόκετς.

Διότι σύμφωνα με κάποιους άλλους αριθμούς, οι Ρόκετς φέτος χωρίς τον Πολ στη σύνθεσή τους (αλλά με τους Χάρντεν και Καπέλα μέσα, όπως συμβαίνει στη σειρά με το Γκόλντεν Στέιτ) έχουν εξαιρετικό ρεκόρ. Μετρούν 15 νίκες και μόλις 6 ήττες.

Και κάτι ακόμα: Στα πέντε παιχνίδια της σειράς ως τώρα οι Ρόκετς έχουν παίξει συνολικά 47 λεπτά χωρίς τον Πολ στην πεντάδα, αλλά με τον Χάρντεν σε αυτήν. Σε αυτά τα 47 λεπτά έχουν σκοράρει 11 πόντους παραπάνω από τους Ουόριορς!

Συνεπώς, οι Ρόκετς δεν χρειάζεται να ανησυχούν. Άλλωστε ο Μάικ Ντ' Αντόνι το είπε: "Είναι η σειρά κάποιων άλλων παικτών να βγουν μπροστά"...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ