19.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οίακας Ναυπλίου : Η «εκτόξευση» του Βύρλα

Ο Οίακας Ναυπλίου ολοκληρώνει την πορεία του στο πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών την τρέχουσα εβδομάδα, έχοντας να αντιμετωπίσει αύριο (19/5) εντός το Μαρούσι και το Σάββατο (22/5) τον Αμύντα στον Υμηττό.

Ωστόσο, αυτός που δείχνει να κερδίζει το στοίχημα της τρέχουσας σεζόν είναι ο Παναγιώτης Βύρλας, ο οποίος έχει απογειώσει τα νούμερα του, έχοντας μπει στο στόχαστρο αρκετών ομάδων. Ο ύψους 2.06, 22χρονος ψηλός, αποτελεί ακόμη έναν παίκτη που έμαθε τα βασικά του αθλήματος στις ακαδημίες του Προμηθέα Πατρών, κατακτώντας μάλιστα την 6η θέση σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων, και δυο τέταρτες θέσεις σε αντίστοιχα Εφήβων ενώ συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα της διοργάνωσης τόσο με τους Παίδες το 2015 όσο και με τους Εφήβους το 2017.

Όντας διεθνής με τις μικρές Εθνικές ομάδες, αγωνίστηκε για δυο σεζόν με τον Έσπερο Πατρών στην Γ' Εθνική, και πέρυσι αποκτήθηκε απο τον Οίακα, δοκιμάζοντας στο επίπεδο της Α2 Ανδρών. Με καταγωγή από τη Δήμαινα Αργολίδας αποτέλεσε παίκτη με τοπικό στοιχείο και την πρώτη σου σεζόν είχε 1,1 πόντους και 1,5 ριμπάουντ κατά μέσο. 

Στο παιχνίδι με το Ψυχικό πραγματοποίησε ρεκόρ καριέρας, έχοντας 17 πόντους με 1/1 βολές, 8/10 δίποντα, 11 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 27 στην αξιολόγηση, ενώ έχει ανεβάσει τα νούμερα του σε 9,5 πόντους ανά αγώνα και 7,5 ριμπάουντ, δείχνοντας ότι έχει μέλλον μπροστά του, και δουλεύοντας αρμονικά αυτές τις δυο σεζόν με τον Χάρη Κουλουριώτη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ