24.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

“Ξύπνησε” ο Λάρκιν, λύγισε η Ζάλγκιρις

Η Εφες είναι ομάδα... παντός καιρού και στην μέτρια βραδιά της απέναντι σε έναν παθιασμένο αντίπαλο δεν στραβοπάτησε. Το 96-91 επί της Ζάλγκιρις, που διεκδίκησε στα ίσια την νίκη μέσα στην Πόλη για 35 λεπτά, ήταν η 21η επιτυχία για την ομάδα του Αταμάν, ένατη σερί και 17η στα 18 τελευταία ματς και άφησε την Ζάλγκιρις στο 9-15, να μην κάνει μια υπέρβαση που θα της αναπτέρωνε τις ελπίδες πρόκρισης.

Το 0-8 της Ζάλγκιρις στα πρώτα 3'30'' του αγώνα ήταν σημάδι για την συνέχεια του πρώτου ημιχρόνου. Με δύο σαφείς άξονες οι Λιθουανοί, την άμυνα πάνω στον Λάρκιν και το τρίποντό τους, μπήκαν να χτυπήσουν το ματς και το 40-43 του ημιχρόνου έδειχνε ότι ήξεραν τι έκαναν. Ο Λάρκιν ήταν άποντος, αυτοί είχαν 10/13 τρίποντα, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Ρίβερς με 4/5.

Η Ζάλγκιρις κράτησε καθαρό μυαλό στην μεγαλύτερη διάρκεια της τρίτης περιόδου, έκανε ένα μικρό ξέσπασμα στο φινάλε και βρέθηκε στο 28' στο 56-65, ο Λάρκιν αφυπνίστηκε και μάζεψε την διαφορά στο 63-65 στο 30'. 

Η διαφορά ποιότητα, βάθους και λύσεων μεταξύ των δύο ομάδων φάνηκε στην τελευταία περίοδο. Η Εφες είχε πιο φρέσκους παίκτες, οι Λιθουανοί κουρασμένοι έκαναν αβίαστα λάθη, κάπως έτσι η πλάστιγγα έγειρε υπέρ των Τούρκων.

ΤΗΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΑΓΑΠΟΥΣΕ: Ο Βασίλιε Μίσιτς έκανε το ξέσπασμα της καριέρας του στην Ζάλγκιρις, πλέον παίζει στο ψηλότερο επίπεδο με την Εφες και παρότι τρέφει... αισθήματα για την ομάδα του Κάουνας, ήταν σήμερα ο πλέον καθοριστικός παράγοντας για την επικράτηση της Εφες.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Χωρίς πόντο έκλεισε το ημίχρονο Σέιν Λάρκιν, με προβάδισμα στο σκορ η Ζάλγκιρις. Με 25 πόντους τελείωσε το ματς ο Λάρκιν(!), νικήτρια η Εφες και με το... αχ μιας χαμένης ευκαιρίας οι Λιθουανοί.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ