24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξύπνησε και… περιμένει Παναθηναϊκό το Περιστέρι

Το Περιστέρι έμοιαζε να «πνέει τα λοίσθια» για 30 λεπτά από έναν εξαιρετικά στημένο, χωρίς Μπρέιζελτον και Έβανς, Ήφαιστο Λήμνου, αλλά με την «αγία τριάδα» των Καράμπελα, Μπεντίλ και Ντάνιελ, σε συνδυασμό με μία άμυνα που «μπλόκαρε» πλήρως τους νησιώτες, επέβαλε την τάξη στην τελευταία περίοδο, τελείωσε τη σειρά με 74-64 και περιμένει στο «Ανδρέας Παπανδρέου» τον Παναθηναϊκό για τα ημιτελικά της Basket League.

Το παιχνίδι

Ο Κάλαχαν ήταν εκείνος που έδειξε περισσότερη διάθεση εκτελεστικά, σε ένα ματς που χαρακτηριζόταν από... κλωτσοπατινάδα και από τις δύο πλευρές στην άμυνά τους, κάτι που είχε αποτέλεσμα το +7 στο πρώτο επτάλεπτο (15-8). Η συνεργασία των Σταμάτη και Χαριτόπουλου έφερε ανατροπή με σερί 0-8 για τους νησιώτες, προτού ο Μπεντίλ με λέι απ σημειώσει το 17-16 της πρώτης περιόδου.

Η σειρά του Γκρέι ήταν αυτή την φορά, για να πάρει φόρα το Περιστέρι, επιχειρώντας να ξεφύγει από τη «ζώνη» του Μανωλόπουλου με προσωπικές ενέργειες, για να επανέλθει η απόσταση στους επτά πόντους και να μοιάζει να έχει η ομάδα του τον έλεγχο (25-18). Παρότι η απουσία του Μπρέιζελτον ήταν φανερή για τον Ήφαιστο, πάντως, βρέθηκαν λύσεις με τον Χαριτόπουλο από κοντά και με τα μακρινά σουτ του Φρειμάνις ήρθε η απόλυτη ισορροπία στο ημίχρονο (31-31).

Αυτή την φορά, ο Ήφαιστος ήταν που θα έμπαινε... φουριόζος στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον Διαμαντάκο να κερδίζει «μάχες» και τον Γκότσερ να σκοράρει για να προηγηθεί η ομάδα της Λήμνου και στα πρώτα 7 λεπτά να πάρει τον πλήρη έλεγχο με διαφορά οκτώ πόντων (40-48), την ώρα που το ποσοστό των τριπόντων ήταν στο τραγικό 1/14 για το Περιστέρι. Ένα βροντερό κάρφωμα του Ντάνιελ έδωσε «ένεση» ηθικού στους γηπεδούχους, που με «παράγοντα Χ» τον Καράμπελα μείωσαν σε απόσταση καλαθιού και όλα θα κρίνονταν στην τελευταία περίοδο (47-49).

Οι δύο προαναφερθέντες παίκτες μαζί με τον Μπεντίλ έδωσαν και το προβάδισμα στην ομάδα της Δυτικής Αττικής, με αποτέλεσμα μέσα σε τέσσερα λεπτά ένα σερί 13-0 να δώσει ξεκάθαρα τον πρώτο λόγο (60-49). Πέντε συνεχόμενοι πόντοι του Σμιθ ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να κλανει μετά ο Ήφαιστος, με την κυριαρχία του Μπεντίλ χαμηλά να τελειώνει επί της ουσίας το παιχνίδι, αφού στις ειδικές καταστάσεις του τελευταίου οι φιλοξενούμενοι πάλεψαν, χωρίς ουσιώδες αποτέλεσμα.

Δεκάλεπτα: 17-16, 31-31, 47-49, 74-64

ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ ΠΡΟΚΡΙΣΗΣ: Ο Ζώης Καράμπελας (11 π., 6 ρ., 4 ασ.), ο Μπεν Μπεντίλ (16 π., 10 ρ.) και ο Έντουαρντ Ντάνιελ (10 π.) ανέτρεψαν την αρνητική για 30 λεπτά κατάσταση για το Περιστέρι κι έφεραν την πρόκριση. Ο ταλαντούχος Έλληνας γκαρντ οργάνωσε και τελείωσε φάσεις, δίνοντας το έναυσμα και οι άλλοι δύο κυριάρχησαν στους «αιθέρες», αποτελώντας την τριάδα, όπου στηρίχθηκε ο Αργύρης Πεδουλάκης για την νίκη.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Όταν έχεις 7 κατοχές περισσότερες κι ένα σημείο, όπου υπερτερείς ξεκάθαρα, όπως οι 42 πόντοι στο «ζωγραφιστό» έναντι των 22 του αντιπάλου σου, τότε μπορείς να πάρεις ένα ματς, που σε άλλους τομείς, όπως τα τρίποντα (3/23) δεν πηγαίνει όπως θέλεις. Με αυτά τα δύο στοιχεία, το Περιστέρι πήρε την πρόκριση.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ