24.5 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Ξεχωρίζει το «κλάσικο» της Θεσσαλίας, μεγάλη μάχη στην Λευκάδα

Συνεχίζεται το πρωτάθλημα της Α2 Ανδρών, με την 6η του αγωνιστική, η οποία θα έχει ένα παιχνίδι λιγότερο, με την αναμέτρηση του Αμύντα με τον Ηρακλή να διεξάγεται στις 13 Δεκεμβρίου, λόγω της συμμετοχής του Αντριάνο Τοπάλι στην Εθνική Αλβανίας.

Το παιχνίδι που ξεχωρίζει είναι αυτό στην Λευκάδα ανάμεσα στην Δόξα και το αήττητο Περιστέρι, ενώ και το Θεσσαλικό «κλάσικο», ανάμεσα σε Καρδίτσα και Ερμή Αγιάς αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

ΔΑΚ Καστοριάς 15:45 Καστοριά-Μαρούσι Τζαφλέρης-Φακίτσας-Τζίμα (Κηπουρίδης)

Το παιχνίδι της Καστοριάς ανοίγει το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής, με τις δυο νεοφώτιστες ομάδες να παρουσιάζονται αρκετά δυνατές στο ξεκίνημα τους. Η Καστοριά θέλει να φτάσει στην τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας ως στόχο να εκμεταλλευτεί την έδρα της, στην οποία μετράει ρεκόρ 1-1. Το Μαρούσι βρίσκεται στο 3-1, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο (θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Πατρών στις 22/11), και αν καταφέρει να φύγει με το διπλό θα καταφέρει να πετύχει μια από αυτές τις νίκες, που μπορούν να αλλάξουν στόχους σε μια ομάδα.

Περιβόλας 17:00 Απόλλων Πάτρας-ΑΕ Λάρισας Μπίκας-Τσαχάκης-Καλογερόπουλος Φ. (Κωστής)

Όπως και το Μαρούσι, έτσι και ο Απόλλωνας έχει να δώσει επίσημο παιχνίδι από τις 29/10, με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο να πραγματοποιεί μια μίνι προετοιμασία στο διάστημα των 20 ημερών, θέλοντας να εντάξει στην λειτουργία της ομάδας τον Άλεξ Άκερ. Η ομάδα της Πάτρας αποτελεί το φαβορί της συνάντησης, απέναντι στην «σοκαρισμένη» ΑΕΛ, η οποία προέρχεται από βαριά ήττα στην έδρα της από τον Παπάγου.

Ψυχικού 17:00 Ψυχικό-Χολαργός Καλδίρης-Ζακεστίδης-Μηλαπίδης (Ντάβαρης)  

Το Ψυχικό εμφανίζεται αρκετά δυνατό και την φετινή σεζόν, έχοντας θετικό πρόσημο (3-2) στις πρώτες πέντε αγωνιστικές, και διατηρώντας το αήττητο στην έδρα της, όπου επικράτησε του Αμύντα και της Δόξας Λευκάδας αντίστοιχα. Απέναντι της θα βρει τον πολύ δυνατό Χολαργό, ο οποίος αποτελεί ομάδα της πρώτης ταχύτητας, με τον Νικόλα Παπανικοκάου να επιστρέφει ως αντίπαλος στο Ψυχικό, μετά από τέσσερα χρόνια.

Π. Σαλπέας 17:00 Εθνικός-Δούκας Καραβίτης-Γιακείμη-Ορφανός Ι. (Παλάτος)

Παιχνίδι που κρύβει παγίδες αυτό στο «Π.Σαλπέας» ανάμεσα σε Εθνικό και Δούκα, με τον νικητή της συνάντησης να νιώθει πολύ άνετα. Συγκεκριμένα, ο Εθνικός προέρχεται από δυο συνεχόμενες ήττες, και θέλει να εκμεταλλευτεί την δυναμική που του δίνει η έδρα του, ώστε να φτάσει στο 3-3, και να αισθάνεται άνετα βαθμολογικά. Στον αντίποδα, η ομάδα του Γιάννη Γιαννόπουλου έχει μόλις μια νίκη στο πρωτάθλημα, και αυτή εκτός έδρας στον Υμηττό, και ψάχνει την δεύτερη, που θα τις δώσει πολλαπλά οφέλη, και θα μπερδέψει για τα καλά τον βαθμολογικό πίνακα.

ΔΑΚ Λευκάδας 17:00 Δόξα Λευκάδας-Περιστέρι Παναγιώτου-Βαρδάλος-Δημόπουλος (Κανελλόπουλος)

Σπουδαίο παιχνίδι περιμένουμε στην Λευκάδα, με την Δόξα να υποδέχεται το Περιστέρι, και να είναι ικανό να απειλήσει το αήττητο του. Η ομάδα του Λευτέρη Χατζηκυριακίδη επέστρεψε στις νίκες την προηγούμενη αγωνιστική, μετά από δυο ήττες, και έχει πλέον την ηρεμία να καταστρώσει τα πλάνα της για το σημερινό (18/11) παιχνίδι. Απών για τους «νησιώτες» θα είναι ο Νίκος Αγγελόπουλος. Για το Περιστέρι, το οποίο βρίσκεται στο 5/5, έχοντας κάνει εντυπωσιακό ξεκίνημα, θέλει να συνεχίσει το απόλυτο, με τον Μιχάλη Πολυτάρχου να επιστρέφει στην δράση για τον Νίκο Καραγιάννη.

ΕΑΚ Παπάγου 17:00 Παπάγου-Αρκαδικός Τσούνας-Παγώνης-Ξέρας (Τεφτίκης)

Περίεργο παιχνίδι στο «Σαλούν», με τις δυο ομάδες να αναζητούν ουσιαστικά το ίδιο πράγμα. Ο Παπάγου την πρώτη του νίκη στην έδρα του, μετά από δυο ήττες σε αυτό, και τον Αρκαδικό το πρώτο του διπλό, ενώ και οι δυο προέρχονται από σπουδαίες νίκες. Ο Κώστας Σορώτος είδε την ομάδα του να περνάει αέρας από το κλειστό της Νεάπολης, κερδίζοντας την ΑΕΛ, ενώ νίκη απέναντι σε Θεσσαλική ομάδα πέτυχε και ο Αρκαδικός, ο οποίος όντας πλήρες μετά από καιρό, επικράτησε στην Τρίπολη της Καρδίτσας.

Καρδίτσας 17:00 Καρδίτσα-Ερμής Αγιάς Πουρσανίδης Κ.-Συμεωνίδης-Λόρτος (Τέγα)

Αποτελεί το μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, με την συγκεκριμένη συνάντηση να έχει την δική της διαχρονική ιστορία, από όταν οι δυο ομάδες αγωνίζονταν στην τοπική κατηγορία, ανεβαίνοντας μαζί τις βαθμίδες ως και την Α2 Ανδρών. Φυσικά, την τρέχουσα περίοδο δεν έχουν στόχο τον πρωταθλητισμό, αλλά η μοίρα της φέρνει να έχουν την ίδια κατεύθυνση, που δεν είναι άλλη από την σωτηρία, στην πρώτη τους ιστορικά σεζόν στην κατηγορία. Η Καρδίτσα, θέλει να φτάσει στην δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα, σε ένα αποτέλεσμα που μοιάζει αυτοσκοπός, ενώ ο Ερμής, έχοντας μια νίκη περισσότερη, με τυχόν διπλό θα κάνει τεράστιο βήμα προς τον στόχο του. Το κλειστό της Καρδίτσας αναμένεται κατάμεστο ,κάτι που πάντα δίνει δύναμη στην γηπεδούχο ομάδα.

Tετάρτη 13 Δεκεμβρίου

Υμηττού 18:30 Αμύντας-Ηρακλής Παντελίδης-Κατραχούρας-Αναστόπουλος Α. (Ορφανός)

Η Βαθμολογία (σε 5 αγώνες) :

1.Περιστέρι 10 (5-0)
----------------------------------
2.Ηρακλής 9 (4-1)
3.Χολαργός 9 (4-1)
4.Ψυχικό 8 (3-2)
5.Δόξα Λευκάδας 8 (3-2)
----------------------------------
6.Παπάγου 7 (2-3)
7.Εθνικός Πειραιά 7 (2-3)
8.ΑΕ Λάρισας 7 (2-3)
9.Μαρούσι* 7 (3-1)
10.Ερμής Αγιάς 7 (2-3)
----------------------------------
11.Αμύντας 7 (2-3)
12.Καστοριά 7 (2-3)
13.Απόλλωνας Πατρών 6 (2-2)
14.Αρκαδικός 5 (1-4)
----------------------------------
15.Καρδίτσα 5 (1-4)
16.Δούκας 5 (1-4)

*Έχουν ένα παιχνίδι λιγότερο



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ