25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξανθόπουλος: “Να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο”

Ο Βασίλης Ξανθόπουλος ξέρει πολύ καλά την Μπάμπεργκ, όχι μόνο επειδή παρακολούθησε προσεκτικά το βίντεο που έδειξε στην ομάδα της ΑΕΚ ο Λούκα Μπάνκι, αλλά και διότι ο ίδιος βλέπει πολύ μπάσκετ. Μιλώντας, λοιπόν, στην κάμερα της NOVA, εξήγησε πόσο κομβικός παίκτης είναι γι' αυτήν ο Ταϊρίς Ράις, αλλά και πόσο σημαντική απουσία είναι αυτή του Νίκου Ζήση, ενώ εξέφρασε την ελπίδα να παραμείνει η ΑΕΚ στο σωστό δρόμο που μπήκε μετά τη νίκη επί της Νίμπουρκ:

«Είναι μια πολύ καλή ομάδα, μια ομάδα που βασίζεται στην επίθεση και έχει ταλέντο. Έχουν κάποιες απουσίες, ο Νίκος Ζήσης είναι πολύ σημαντικός παίκτης γι' αυτή την ομάδα. Παρ' όλα αυτά ο Ράις έχει πολύ ταλέντο και θα πάρει ακόμα περισσότερες μπάλες από αυτές που παίρνει. Είναι δύσκολο παιχνίδι. Κι εμείς έχουμε μια ήττα στην έδρα μας, από την Χάποελ, που ήταν κατά κάποιον τρόπο εκτός προγράμματος. Πρέπει να είμαστε σοβαροί και να πάρουμε μια νίκη που θα μας βάλει στο σωστό δρόμο. Μπήκαμε στο σωστο δρόμο στον αγώνα με τη Νίμπουρκ, ας ελπίσουμε ότι θα παραμείνουμε».

Για το μαρκάρισμα του Ράις σχολίασε: «Για να σταματήσεις τον Ράις δεν είναι μόνο θέμα ενός παίκτη, αλλά ομαδικής δουλειάς. Θα δουλέψουμε πάνω σε αυτό. Παίρνει πολλές μπάλες και με βάση τα στατιστικά του έχει και καλά ποσοστά ως τώρα. Το καλό για την Μπάμπεργκ και το κακό για τους αντιπάλους της είναι πως δημιουργεί κιόλας.

Με 26,5 πόντους και 7-8 ασίστ ανά αγώνα, συνεισφέρει περίπου τους μισούς πόντους της ομάδας του. Θα είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα το να σταματήσουμε αυτόν τον παίκτη. Η Μπάμπεργκ, όμως, έχει και πολύ καλούς ψηλούς. Έχει σε αυτές τις θέσεις τέσσερις παίκτες που μπορούν να κάνουν τη ζημιά. Ελπίζω να παρουσιαστούμε έτοιμοι για να πάρουμε τη νίκη».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ