22.9 C
Athens
Σάββατο, 5 Οκτωβρίου, 2024

«Ξέρανε» τον Λάκοβιτς ο Σάμπατ, άνετα η «Μπάρτσα» (vids)

Με ένα απίστευτο τρίποντο του Άλμπερτ Σάμπατ στα 2.1" πριν από το φινάλε, η Ομπραντόιρο κέρδισε την Μπιλμπάο, σε ένα σουτ που στο τέλος μπορεί να σημαίνει... υποβιβασμό για αυτήν στο ντεμπούτο του Γιάκα Λάκοβιτς στον πάγκο της, ενώ η Μπαρτσελόνα δε δυσκολεύτηκε να πάρει το «σκαλπ» της Ανδόρας.

«Μαύρο» ντεμπούτο περίμενε τον Γιάκα Λάκοβιτς στον πάγκο της Μπιλμπάου ως πρώτου προπονητή, με το τρίποντο του Άλμπερτ Σάμπατ στα 2.1" πριν από την εκπνοή της αναμέτρησης, να χαρίζει την νίκη στην Ομπραντόιρο. Κάπως έτσι, οι γηπεδούχοι έπιασαν το δικό τους... 13άρι, σε ένα παιχνίδι που ελεγχόταν μέχρι το ημίχρονο από τους Βάσκους απόλυτα (20-37), αλλά στη συνέχεια επανήλθαν με τον καιρό, για να φτάσουν σε αυτό το μεγάλο σουτ. Ο ήρωας της Ομπραντόιρο είχε 11 πόντους με 3/8 τρίποντα, ενώ την είχε «κουβαλήσει» μέχρι εκείνη τη σπουδαία στιγμή ο Ματ Τόμας, με 16 πόντους και 5/11 σουτ. Στην αντίπερα όχθη, το ρεκόρ του Άλεξ Μουμπρού, που έγινε 9ος σκόρερ όλων των εποχών στην ACB, δε συνδυάστηκε με νίκη, με τον Ντέβιν Τόμας να έχει 13 πόντους με έξι ριμπάουντ και την Μπιλμπάο πια... να τρέχει.

Η Μπαρτσελόνα, από τη δική της πλευρά, έκανε το καθήκον της στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», «συντρίβοντας» με 94-70 την Ανδόρα. Οι παίκτες του Σβέτισλαβ Πέσιτς πέρασαν προσωρινά στη δεύτερη θέση, με την Μπασκόνια να μην έχει αγωνιστεί ακόμη, καταφέρνοντας από το πρώτο δεκάλεπτο κιόλας να «καθαρίσουν», όταν και είχαν προηγηθεί με 31-12. Για το υπόλοιπο της αναμέτρησης δεν αξίζει ιδιαίτερος σχολιασμός, με την τριάδα των Άντε Τόμιτς (16 π., 10 ρ.), Αντριέν Μοερμάν (15 π., 11 ρ.) και Τομά Ερτέλ (15 π., 6/13 σουτ) να κάνει... ό,τι ήθελε για τους Καταλανούς, ενώ από τους ηττημένους ο Γιάκα Μπλάζιτς ήταν πρώτος σκόρερ με 13 πόντους και 5/12 σουτ.

Τα αποτελέσματα της 31ης αγωνιστικής:

Τετάρτη 25/4:

Μούρθια-Μπανταλόνα 75-92

Σάββατο 5/5:

Μπαρτσελόνα-Ανδόρα 94-70
Ομπραντόιρο-Μπιλμπάο 70-69

Κυριακή 6/5:

Ρεάλ Μαδρίτης-Χιπουθκόα
Φουενλαμπράδα-Βαλένθια
Ρεάλ Μπέτις-Μπασκόνια
Σαν Πάμπλο-Σαραγόσα
Γκραν Κανάρια-Μάλαγα
Εστουδιάντες-Τενερίφη



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ