14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Νυχτερίδες» ήπιαν το αίμα της Φενέρμπαχτσε (vids)

H Βαλένθια συνέχισε την εντυπωσιάκη της πορεία στην Euroleague, αφού πέρασε με 90-86 από την έδρα της Φενέρμπαχτσε στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και βελτίωσε το ρεκόρ της σε 7-3. Στον αντίποδα, η ομάδα του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, υποχώρησε στο 4-7, μετρώντας τέσσερις συναπτές ήττες στη διοργάνωση. 

Ο Σαμ Βαν Ρόσομ ήταν ο πρώτος σκόρερ με 20 πόντους και 5 ασίστ. Ακολούθησαν Ντέρικ Ουίλιαμς και Κλέμεν Πρέπελιτς με 13 πόντους έκαστος. 

Το πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης ήταν κάπως αναγνωριστικό και δεν έκρυβε ιδιαίτερες συγκινήσεις, με τη Φενέρ, που παρατάχθηκε χωρίς τον τραυματία Νάντο Ντε Κολό, τον άτυχο νεοαποκτηθέντα Άλεξ Πέρεζ και τον Μελί Μαχμούτογλου, ο οποίος συμμετέχει στους αγώνες της Εθνικής Τουρκίας, να κλείνει την περίοδο προηγούμενη με βραχεία κεφαλή, 17-16. 

Στη δεύτερη περίοδο, οι γηπεδούχοι άρχισαν να δείχνουν μεγαλύτερη αμυντική προσήλωση, δυσκολεύοντας το έργο της Βαλένθιας, η οποία πήγε στα αποδυτήρια της «Ulker Sports Arena» στο -10, 43-33. 

Η ομάδα του Χάουμε Πονσαρνάου, που δεν είχε στη διάθεσή της τους Μαρίνκοβιτς, Λαμπεϊρί και Σάστρε, έτρεξε ένα σερί 10-0 μετά την ανάπαυλα και επανήλθε πλήρως στο παιχνίδι, με τη Φενέρ να χρειάζεται σχεδόν 4 λεπτά για να πετύχει τους πρώτους της πόντους στο δεύτερο ημίχρονο. Τελικά η τουρκική ομάδα έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με δύο εύστοχα τρίποντα από Ντανίλο Μπαρτέλ και Τζάρελ Έντι, μπαίνοντας και πάλι σε θέση οδηγού με 64-59. 

Oι «νυχτερίδες» κατάφεραν να βρεθούν και πάλι μπροστά στο σκορ, έχοντας τρομερή ευστοχία στο κρίσιμο τελευταίο δεκάλεπτο και παίρνοντας πολύτιμες βοήθειες από τα μακρινά σουτ του Κλέμεν Πρέπελιτς. Με το σκορ να έχει φτάσει στο 88-83 υπέρ της Βαλένθια 18" πριν το φινάλε, το καλύτερο που μπόρεσαν να κάνουν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν σε 88-86 με τρίποντο του Ντεσόν Πιερ. Τα εναπομείναντα 2 δευτερόλεπτα όμως δεν αρκούσαν για να διεκδικήσουν κάτι περισσότερο. 

OΙ ΑΡΙΘΜΟΙ: Το χαμολό ποσοσό της Φενέρμπαχτσε στα σουτ δύο πόντων (16/36, 44.4%) ήταν η ειδοποιός διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων, αφού η Βαλένθια είχα αντίστοιχα 66.7% με 20/30 δίποντα.  

ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ: Έξι παίκτες της Φενέρμπαχτσε τελείωσαν το παιχνίδι με διψήφιο αριθμό πόντων (Πιέρ 18, Μουχάμεντ Άλι 16, Μπράουν 15, Μπαρτέλ 14, Βέσελι 10) και πρακτικά ήταν οι μόνοι που σκόραραν, με εξαίρεση τους 2 πόντους που πέτυχε ο Λίο Βέστερμαν

Τα δεκάλεπτα: 17-16, 43-33, 64-59, 86-90

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ