21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντε Κολό: «Δεν ήταν σοκ η ήττα από τη Φινλανδία»

Είναι από τους κορυφαίους παίκτες της Εθνικής Γαλλίας. Για πολλούς ο κορυφαίος και ίσως και το βαρόμετρο της ομάδας, αφού λίγο έως πολύ μπορεί να επηρεάσει το παιχνίδι των τρικολόρ σε πολλά επίπεδα: Άμυνα, σουτ, σκοράρισμα, ασίστ, άμυνα. Ο Νάντο Ντε Κολό έχει την εμπειρία να μείνει ψύχραιμος μετά την ήττα της πρεμιέρας από τη Φινλανδία και αυτό ακριβώς έκανε και μιλώντας στην basketa.gr για τη συνέχεια. Για τον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας.

«Το θεωρώ δεδομένο πως θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι», είναι τα πρώτα του λόγια και συνεχίζει ξεκαθαρίζοντας πως γι’ αυτόν τον κλειδί θα είναι ένα και μοναδικό: «Η Ελλάδα έχει μια πολύ καλή ομάδα, είναι πολύ δυνατή και παίζει επιθετικά και στις δύο άκρες του γηπέδου. Αυτή λοιπόν την επιθετικότητα θα πρέπει εμείς να ματσάρουμε στο παρκέ και να παίξουμε μαζί, ως ομάδα για να φτάσουμε εκεί που θέλουμε.»

Η λέξη «σοκ» ακούστηκε ουκ ολίγες φορές και γράφτηκε ίσως περισσότερες σε συνδυασμό με την ήττα της Γαλλίας από τους οικοδεσπότες, στην πρεμιέρα του Ευρωμπάσκετ στο Ελσίνκι. Μην ξεχνάμε πως θεωρείται από τα φαβορί της διοργάνωσης. Για τον Γάλλο γκαρντ όμως τα πράγματα δεν είναι και ακριβώς έτσι. «Μπορεί να λένε ότι θέλουν, αλλά έκπληξη δεν ήταν. Όχι όπως παίζει η Φινλανδία που έχει μια πολύ καλή ομάδα, που ξέρει τι κάνει στο γήπεδο, παίζει με πολύ ενέργεια και επιπλέον ήταν η πρεμιέρα μιας μεγάλης διοργάνωσης. Ήταν έτοιμοι να παλέψουν και αυτό έκανε τη διαφορά.»

Μια νίκη επί της Ελλάδας θα ήταν ο ιδανικός τρόπος να πάρει το... ριμπάουντ η Γαλλία και να επιστρέψει δυναμικά στο προσκήνιο. Ο ίδιος δεν το βλέπει ακριβώς έτσι. Περίπου έτσι όμως, ναι: «Δεν ξέρω αν μια νίκη θα ήταν η δική μας «επιστροφή». Αυτή τη στιγμή δεν με νοιάζει αν είναι η Ελλάδα ή οποιοσδήποτε άλλος αντίπαλος. Προτεραιότητά μας είναι να εστιάσουμε στη δική μας ομάδα και να μείνουμε μαζί στο παρκέ.»

Όπως τα έφερε πάντως το πρόγραμμα η Ελλάδα είναι αυτή που σήμερα (16.30, ΕΡΤ) θα αντιμετωπίσουν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του. Και ο Νάντο ντε Κολό το γνωρίζει πάρα πολύ καλά. «Δεν μπορούμε να μιλάμε για ψηλούς και περιφερειακούς όταν μιλάμε για μια ομάδα όπως η ελληνική. Η Εθνική Ελλάδας είναι δυνατός αντίπαλο, έχει εξαιρετικούς γκαρντ και πάρα πολύ καλούς ψηλούς. Έχει παίκτες πρώτης γραμμής σε κάθε θέση. Οπότε εγώ θα επιμείνω: Πρέπει πρώτα εμείς να κάνουμε τη δική μας δουλειά, αρχικά στην άμυνα και μετά στην επίθεση.»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ