27.8 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΝτεΜάρκους Κάζινς: Του Σακραμέντο ο μάγκας

Στην Νέα Ορλεάνη πανηγυρίζουν για την απόκτηση του ΝτεΜάρκους Κάζινς από τους Πέλικανς, το αυτό κάνουν και στο Σακραμέντο με την φυγή του από τους Κινγκς.

Αμερικανός ψηλός, εξαιρετικός παίκτης με πολύ αθλητικό κορμί και… ιδιόρρυθμο χαρακτήρα! Έξι γράμματα! Για τους λάτρεις του ΝΒΑ, η απάντηση είναι εύκολη. Κάζινς, ΝτεΜάρκους Κάζινς. Παίκτης που η φύση τον προίκισε με απίστευτα σωματικά προσόντα, μυς, έκρηξη, δύναμη και άλμα, όχι όμως και με μυαλό. Μπορεί να έχει κερδίσει ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο (στην Βραζιλία το 2016) και ένα παγκόσμιο (στην Ισπανία το 2014) αλλά το “Savoir vivre” και το βιβλίο με τους τρόπους καλής συμπεριφοράς, μάλλον δεν τα έχει καν ξεφυλλίσει. Ίσως στην Νέα Ορλεάνη το πράξει, όχι τίποτε άλλο, για να μην έχει προβλήματα με τον σταρ των Πέλικανς, Άντονι Ντέιβις και τους νέους του συμπαίκτες. Γιατί στο Σακραμέντο, όλο και κάποιος έχει να πει έναν κακό λόγο για την αφεντιά του.

Πρώτος απ' όλους, ο Βλάντε Ντίβατς. Η ατάκα του περί “ήταν η καλύτερη πρόταση που είχαμε για τον Κάζινς” και η “αγαπώ τον ΝτεΜάρκους αλλά έπρεπε να κάνω καλά την δουλειά μου” μπορεί κάλλιστα να μεταφραστεί και ως “ευτυχώς, έφυγε”. Ο Τζένεραλ Μάνατζερ των Κινγκς και μία θρυλική μορφή του ΝΒΑ, έχει ακούσει πάμπολλες φορές στο παρελθόν τον Κάζινς να τον κρίνει. Τελευταία δε, το έκανε όταν ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε επιλεγεί στο Νο13. Ο ίδιος ο Ντίβατς δεν απαντούσε στα (αρνητικά) σχόλια. Δεν το έκανε ούτε την στιγμή που ο Κάζινς τιμωρήθηκε από την ίδια του την ομάδα με μία αγωνιστική επειδή φώναζε και κουνούσε επιδεικτικά το χέρι του στον προπονητή του, Τζορτζ Καρλ. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Ο Ντίβατς είχε συνομιλία με τον 26χρονο φόργουορντ/σέντερ λέγοντας του πως “δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές στο μέλλον. Το παράκανες...” για να του γυρίσει την πλάτη ο Κάζινς και να αποχωρήσει.

Τα "καψόνια" στους πρωτάρηδες

Αυτά μόνο στον Ντίβατς. Άλλα τόσα περιστατικά, μπορούν να αναφέρουν οι συμπαίκτες του, μόνο για για φέτος. Για παράδειγμα, ανάγκασε τον rookie Σκαλ Λάμπισερ να του βγάλει τα παπούτσια, τραβώντας μάλιστα το σκηνικό με το κινητό του, ενώ λίγες ημέρες νωρίτερα, έβαλε τον Παπαγιάννη να του κουβαλάει τις παντόφλες. Η απάντηση του “Έτσι κάνω με τους πρωτάρηδες”.

"Μείνε μακριά από τον αδερφό μου"

Γενικά, ο χαρακτήρας του αποτελεί τροχοπέδη στην εξέλιξη του. Διότι δεν είναι πως δεν τα πηγαίνει καλά με τους προπονητές ή τους συμπαίκτες του. Είναι γενικό κακό από την στιγμή που την “έπεσε” μέχρι και σε δημοσιογράφο. Εξοργισμένος από άρθρο της εφημερίδας "Sacramento Bee” επειδή είχε αρνητικά σχόλια προς τον αδερφό του, Τζαλίλ, προπηλάκισε τον Άντι Φουρίλο και αφού πρώτα του έδειξε πόσο καλά χειρίζεται την… γαλλική γλώσσα, στην συνέχεια του είπε σε έντονο ύφος: “Μην αναφέρεις ξανά τον αδελφό μου. Λέγε ό,τι θέλεις για εμένα, αλλά μην αναφέρεις την οικογένειά μου”. Το περιστατικό καταγράφηκε και οι Κινγκς τον τιμώρησαν με πρόστιμο 50.000 δολαρίων. Θα μπορούσαν να τον άφηναν και εκτός ομάδας για μερικούς αγώνες αλλά έλα που την είχαν ανάγκη. Και στην περίπτωση που ακολουθεί, ταιριάζει γάντι το “στερνή μου γνώση να σε είχα πρώτα”.

Παικταράς μεν, αχάριστος δε

Στην αναμέτρηση με τους Μπλέιζερς στο Πόρτλαντ, ο Κάζινς είχε μεν 55 πόντους οδηγώντας τους Κινγκς στην νίκη, αλλά τα φώτα τα τράβηξε πάνω του με έναν διαφορετικό τρόπο, συνηθισμένο (μεν) για τον ίδιο. Στους πανηγυρισμούς του μετά από ένα καλάθι, έφτυσε με εμφανή τρόπο το μασελάκι του στον πάγκο των Μπλέιζερς προκαλώντας την οργή του Τέρι Στοτς. Οι διαιτητές τον χρέωσαν με την δεύτερη τεχνική ποινή η οποία και σήμανε το τέλος του από το ματς αλλά για κάποιο ανεξήγητο λόγο, ανακάλεσαν την απόφαση τους. Το “ευχαριστώ” του Κάζινς; Να “κράξει” τους διαιτητές αμέσως μετά το ματς. Μάλιστα, τα λόγια του ήταν τόσο... βαριά που ο σκηνοθέτης της μετάδοσης αναγκάστηκε να τον “κόψει” στον αέρα.

Θα μπορούσε να κάνει και άλλα πολλά, αλλά για καλή του τύχη (μάλλον) τιμωρήθηκε από την λίγκα επειδή δέχτηκε 16 τεχνικές ποινές από την αρχή της τρέχουσας αγωνιστικής σεζόν. Την δε 16η την “έφαγε” επειδή στην αναμέτρηση με τους Μπουλς, απώθησε τον βοηθό προπονητή των “Ταύρων” Τζιμ Μπόιλεν, την στιγμή που εκείνος προσπαθούσε να μαζέψει τους παίκτες του από έναν καβγά που ξεκίνησε ο Ταζ Γκίμπσον. Αυτό έβγαλε εκτός εαυτού τον Ραζόν Ρόντο, ο οποίος ωστόσο συγκράτησε τα νεύρα του.

https://www.youtube.com/watch?v=yF4ysvMWVtY https://www.youtube.com/watch?v=6gAEHtFPYp0



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ