14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ντατόμε: “Σκληρή, αλλά σωστή απόφαση”

Η Ένωση παικτών της Ευρωλίγκας είναι σύμφωνη με την απόφαση της διοργανώτριας να διακόψει οριστικά τη σεζόν και τη χαιρέτισε με δική της ανακοίνωση. Σε αυτή τονίζει πως η απόφαση να μη συνεχιστούν οι αγώνες εξασφαλίζει αφενός την υγεία όλων όσοι εμπλέκονται σε αυτούς και όχι μόνο των παικτών και αφετέρου το ότι υπάρχει πλέον πολύς χρόνος για να διεξαχθεί επαρκώς η προετοιμασία ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Ο πρόεδρος της Ένωσης, Τζίτζι Ντατόμε, δήλωσε: "Αυτό που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ατομικά, αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, ήταν κάτι μοναδικό και χωρίς προηγούμενο. Η ακύρωσης της σεζόν στην Ευρωλίγκα ήταν μια σκληρή, αλλά σωστή απόφαση και θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι την πήραν, επειδή έκαναν ένα δύσκολο βήμα. Η υγεία των παικτών και των άλλων συντελεστών μαζί με την ακεραιότητα της Ευρωλίγκας έχει τεθεί ως προτεραιότητα και αισθάνομαι υπερήφαος να είμαι μέρος ενός τέτοιου οργανισμού. Θα ήθελα να πω σε όλους τους συναδέλφους μου παίκτες ότι θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χρόνο προκειμένου να προετοιμαστούμε όσο γίνεται καλύτερα για την επόμενη σεζόν. Ας φέρουμε το ευρωπαϊκό μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο που έχει φτάσει ποτέ από άποψη ικανοτήτων, ανταγωνισμού και συμμετοχής. Το μέλλον είναι φωτεινό".

Και ο διευθυντής της Ένωσης, Μπόστιαν Νάχμπαρ, πρόσθεσε: "Θα θέλαμε νε ευχαριστήσουμε όλους τους συλλόγους και τη διοίκηση της Ευρωλίγκας για τις εποικοδομητικές συζητήσεις και τις λογικές θέσεις της αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Όλοι όσοι μετείχαμε σε αυτή τη διαδικασία δείξαμε απίστευτη επιθυμία να αναζητήσουμε τον πιο κατάλληλο τρόπο για να βγούμε από αυτή τη δύσκολη θέση και από κοινού να ψάξουμε για ευκαιρίες για ένα καλύτερο μέλλον του αθλήματος, που όλοι θαυμάζουμε. Είμαι περήφανος για τον τρόπο που οι παίκτες αντέδρασαν και θα ήθελα να τους ευχαριστήσω προσωπικά για τον χρόνο τους, την κατανόηση, την υποστήριξ και τις ιδέες τους, που οδήγησαν σε αυτό το αποτέλεσμα, το οποίο είναι ιδιαίτερα σημαντικό για όλους. Συνειδητοποιούμε ότι πρέπει να κάνουμε πολλή δουλειά ακόμα για να προετοιμαστούμε για την επόμενη σεζόν και θα συνεχίσουμε να είμαστε εποικοδομητικός εταίρος σε πολλές σπουδαίες αποφάσεις".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ