21.5 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντατόμε: “Γελάω με τους αμφισβητίες μου”!

Με 4/7 τρίποντα ο Τζίτζι Ντατόμε ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της επιβλητικής νίκης που πέτυχε η Ιταλία στην πρεμιέρα της στο Ευρωμπάσκετ επί του Ισραήλ. Ταυτόχρονα έδωσε και μια απάντηση σε αυτούς που γκρίνιαζαν τελευταία ότι δεν μπορεί να πετύχει... πουλί βαλσαμωμένο έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Διότι, μη νομίζετε, και στην Ιταλία ευδοκιμεί το είδος του... ξερόλα αμφισβητία.

"Γελάω με όσους αμφισβήτησαν την ποιότητα του σουτ μου επειδή σε 3-4 παιχνίδια ήμουν άστοχος. Το πιο σημαντικό είναι ότι εγώ διατηρώ την αυτοπεποίθησή μου. Αυτό που μετρούσε κόντρα στο Ισραήλ ήταν να νικήσουμε, όλα τα υπόλοιπα ήταν δευτερεύοντα", δήλωσε.

Νίκησε η Ιταλία, λοιπόν, η Ιταλία και μάλιστα με τρόπο εντυπωσιακό τους οικοδεσπότες Ισραηλινούς. Όμως ο Ντατόμε δεν το κάνει και μεγάλο θέμα. Όχι ακόμα τουλάχιστον: "Πιστεύω ότι το να κάνεις ταμείο μετά από μόλις ένα παιχνίδι, δεν έχει νόημα. Υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα μπροστά μας, είναι τετριμμένο και βλακώδες να λες ότι είναι καλύτερα που ξεκινήσαμε με αυτό τον τρόπο, αλλά είναι η αλήθεια. Μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε ότι παίζοντας έτσι, έχουμε τη δυνατότητα να γίνουμε μια επικίνδυνη ομάδα. Είναι αυτό το κλασικό θετικό δείγμα γραφής".

 

Ο Ιταλός φόργουορντ της Φενερμπαχτσέ δεν θέλει να σηκώσει ψηλά τους τόνους, παρότι η νίκη αυτή της σκουάντρα ατζούρα σκόρπισε ενθουσιασμό: "Δεν νομίζω ότι υπάρχουν μόνο δύο καλύτερες ομάδες από εμάς, επομένως τα μετάλλια είναι κάτι στο οποίο δεν μπορούμε να στοχεύσουμε, τουλάχιστον όχι τώρα που αρχίζει το Ευρωμπάσκετ. Πρέπει να σκεφτόμαστε πώς θα πάμε στην Κωνσταντινούπολη κι από εκεί και πέρα, αν είμαστε και λίγο τυχεροί στο χιαστί, να φτάσουμε όσο πιο μακριά γίνεται παίζοντας με θάρρος και φιλοδοξία".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ