21.9 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέρμπι με μνήμες αλλά και στόχο την Α1 στο Ιβανώφειο

Συνεχίζεται η 12η αγωνιστική της Α2 Ανδρών, η οποία έκανε τζάμπολ χθες (6/1) με τον Χολαργό να κερδίζει στην έδρα του το Μαρούσι με 76-66, βάζοντας πίεση στις ομάδες που έχουν τους ίδιους στόχους με αυτό.

Το μεγάλο παιχνίδι της ημέρας γίνεται στο Ιβανώφειο, όπου σε μια μονομαχία βγαλμένη από την παλιότερη Α1, ο Ηρακλής υποδέχεται το αήττητο Περιστέρι, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η μάχη στην Καστοριά, ανάμεσα στην τοπική ομάδα και τον Απόλλωνα Πατρών.

Αναλυτικά τα παιχνίδια:

Δαϊς 17.00 Δούκας-ΑΕ Λάρισας Κατραχούρας-Κοτσιμπος-Κωνσταντινίδου (Ορφανός)

Δεν υπάρχουν και πολλά να σχολιάσει κάποιος για το συγκεκριμένο παιχνίδι με τους δυο τελευταίους του βαθμολογικού πίνακα να δίνουν την δική του μάχη επιβίωσης, σε ένα ουσιαστικά ξεκαθάρισμα, ειδικά να φύγει με το διπλό η ΑΕΛ. Ο Δούκας από την πλευρά του έχει την τελευταία του ευκαιρία να κερδίσει για να μπορεί βάσιμα να ελπίζει ότι θα αποφύγει τις δυο τελευταίες θέσεις που οδηγούν απευθείας στην Β' Εθνική, ενώ αναζητεί και την πρώτη νίκη στην έδρα του.

Ιβανώφειο 18.00 Ηρακλής-Περιστέρι Διαμαντής-Σταματόπουλος-Πιτσίλκας (Σιμητόπουλος)

Το ματς!!!Κάπως έτσι μπορούμε να μεταφέρουμε το ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο παιχνίδι, με τον Ηρακλή να υποδέχεται στο κατάμεστο Ιβανώφειο το αήττητο Περιστέρι, και να θέλει τη νίκη ώστε να μπορεί να κάνει όνειρα πρωταθλητισμού. Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής είδε την ομάδα του αντιδράει άριστα μετά την εντός έδρας ήττα από την Δόξα Λευκάδας, θέλοντας να επισφραγίσει την αγωνιστική ανάκαμψη της ομάδας του με μια μεγάλη νίκη. Το Περιστέρι από την πλευρά του παραμένει αήττητο, και να νικήσει και στην Θεσσαλονίκη θα πρέπει να του γίνει πρόωρη απονομή του πρωταθλήματος!

Λευκάδας 17.00 Δόξα Λευκάδας-Αρκαδιμός Παφίλης-Παπαδόπουλος Θ.-Ευφραιμίδης (Κανελλόπουλος)

Περίεργο παιχνίδι! Η Δόξα προέρχεται από τρεις συνεχόμενες νίκες από την ημέρα που ανέλαβε τα ηνία ο Κώστας Κατωπόδης, και καλείται να διευρύνει το σερί της, στοχεύοντας στα πλέι οφς ανόδου. Ο Λευκαδίτης τεχνικός αντιμετωπίζει ωστόσο προβλήματα με την περιφερειακή του γραμμή, με τους Λιακόπουλο και Κελεσίδη να είναι αμφίβολοι, και τον Τζόλο να έχει μπει αργά στις προπονήσεις. Απέναντι του βρίσκεται ο «διψασμένος» Αρκαδικός, ο οποίος έδειξε σημάδια ανάκαμψης με τον Μάριο Δεσποτάκη στον πάγκο, και αναζητεί το πρώτο του διπλό, στην μάχη της σωτηρίας. Με την ομάδα της Τρίπολης έχουν συμφωνήσει την περίοδο τον εορτών, Μούκας και Μπιζούκας.

Π.Σαλπέας 17.00 Εθνικός-Ερμής Αγιάς Μαλαμάς-Δημόπουλος-Λιότσος (Μπεσκάκη)

Κομβικό παιχνίδι για τον Εθνικό, ο οποίος ξέρει να κερδίζει στο μικρό «Π.Σαλπέας» και αυτό θα επιδιώξει απέναντι στον ιδιαίτερα δυνατό και αξιόπιστο, Ερμής Αγιάς. Η ομάδα του Μιχάλη Κουταλιανού βλέπει το συγκεκριμένο παιχνίδι ως μια πρώτη ευκαιρία να ξεφύγει από την στενωπό των πλέι άουτ, και θα προσπαθήσει για τη νίκη. Οι Θεσσαλοί βρίσκονται στον Πειραιά χωρίς άγχος, έτοιμοι για να κάνουν μια ακόμη «ζημιά».

Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Καρδίτσα Αναστόπουλος Α.-Χαλαμπαλάκης-Κυριακόπουλος (Σταύρου)

Στο Ψυχικό επιστρέφει ως πρώτος προπονητής ο Λευτέρης Καλογήρου, ο οποίος πριν από μερικά χρόνια είχε θητεύσει στο πλευρό του προπονητή των γηπεδούχων, Γιώργο Ρεμεντέλα, και αναζητεί την δεύτερη εκτός έδρας νίκη, ώστε η Καρδίτσα να ανασάνει βαθμολογικά, έχοντας μείνει αρκετά πίσω. Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους διαθέτουν ισχυρή έδρα, έχοντας σε 5 παιχνίδια τέσσερις νίκες, και θέλοντας να φτάσουν σε μια ακόμη.

Υμηττού 17.00 Αμύντας-Παπάγου Ανδρικόπουλος-Κωνσταντινόπουλος-Θεοδωρόπουλος (Μουζάκης Στ.)

Ζευγάρι με την δική του ιστορία, και εκατέρωθεν διπλά την εποχή που και οι δυο ομάδες αγωνίζονταν στην Β' Εθνική. Ο Αμύντας δείχνει να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, έχοντας επτά νίκες σε έντεκα αγωνιστικές, με τον Αλέξανδρο Ζαβό και τους συνεργάτες του να κρατάνε χαμηλά το κεφάλι, πηγαίνοντας παιχνίδι με παιχνίδι. Στον αντίποδα η ομάδα του Σάββα Κατσούνη αγωνίζεται στο «Σαλούν», έχοντας μείνει χαμηλά και στις 3 νίκες στο πρωτάθλημα, και τον Έλληνα τεχνικό να αναζητεί την πρώτη του νίκη στον πάγκο των «Στρατηγών».

Δ. Διαμαντίδης 16.00 Καστοριά-Απόλλων Π. Πουρσανίδης Κ.-Ξενικάκης-Τζίμα (Βόντζας)

Στην Καστοριά γίνεται το πρώτο τζάμπολ της σημερινής (7/1) 12ης αγωνιστικής, με την τοπική ομάδα να υποδέχεται τον πολύ δυνατό Απόλλωνα Πατρών, σε ένα ζευγάρι που δίνει την μάχη του για να παραμείνει στην τετράδα των πλεί οφς. Οι γηπεδούχοι έχοντας ρεκόρ 4-1 στην έδρα τους, θέλουν για ένα ακόμα παιχνίδι να εκμεταλλευτούν την δύναμη της, ενώ οι Αχαϊοι ταξίδεψαν στα Βόρεια έχοντας να σχεδιάσουν το παιχνίδι και με την Γιώργο Τσιάρα εκτός.

Η Βαθμολογία (σε 12 αγώνες) 

1.Περιστέρι 22 (11-0)
------------------------------------
2.Χολαργός* 21 (9-3)
3.Ηρακλής 20 (9-2)
4.Απόλλωνας Πατρών 19 (8-3)
5.ΑΣ Καστοριάς 18 (7-4)
------------------------------------
6.Αμύντας 18 (7-4)
7.Δόξα Λευκάδας 18 (7-4)
8.Ψυχικό 17 (6-5)
9.Ερμής Αγιάς 17 (6-5)
10.Μαρούσι* 17 (5-7)
------------------------------------
11.Εθνικός 15 (4-7)
12.ΑΣ Παπάγου 14 (3-8)
13.ΑΣ Καρδίτσας 13 (2-9)
14.Αρκαδικός 13 (2-9)
------------------------------------
15.ΑΕ Λάρισας 13 (2-9)
16.Δούκας 12 (1-10)

*Έχουν ένα παιχνίδι περισσότερο

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ