29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέρμπι και η μπίλια στη Ρεάλ

Σε ένα εξαιρετικά κλειστό παιχνίδι, η Ρεάλ Μαδρίτης κατάφερε να πάρει τη νίκη επικρατώντας επί της Αναντολού Εφές με 92-84 . Η ομάδα του Πάμπλο Λάσο "πήρε" το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, αφού το πρώτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες. Η Ρεάλ συνεχίζει να βρίσκεται στη δεύτερη θέση, με ρεκόρ 16-4, ενώ η Εφές στην τέταρτη με ρεκόρ 13-7.

Στο πρώτο δεκάλεπτο, οι δύο ομάδες μπήκαν "παγωμένες" και ο ρυθμός έμεινε χαμηλός μέχρι το 5' της αναμέτρησης, όπου η Εφές πήρε τα ηνία φτάνοντας μέχρι και στο +6 (4-10, 5'). Με έναν εκπληκτικό Άντονι Ράντολφ, η Ρεάλ κατάφερε να μειώσει τη διαφορά και να ισοφαρίσει την Εφές, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο ισόπαλο 21-21. Στο δεύτερο δεκάλεπτο η Εφές  προσπάθησε να ξεφύγει αλλά η Ρεάλ πάντα έβρισκε τις λύσεις, και κατάφερε μάλιστα να περάσει και μπροστά στο σκορ (37-35, 19'). Η Εφές απάντησε και το ημίχρονο έληξε κι αυτό με ισόπαλο σκορ 42-42, το οποίο διαμόρφωσε ο Μίσιτς με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, το παιχνίδι συνεχίστηκε ακριβώς από εκεί που σταμάτησε, χωρίς καμία από τις δύο ομάδες να μπορεί να ξεφύγει στο σκορ. Η Ρεάλ κατάφερε να αποσπάσει ένα μικρό προβάδισμα (51-44, 24') αλλά η Εφές απάντησε και πάλι και έφερε ξανά το ματς στα ίσια (51-51, 25'). Το τελικό 64-61 της περιόδου διαμόρφωσε ο Σέρχιο Γιούλ. Στο τέταρτο δεκάλεπτο, η Ρεάλ φάνηκε να βρίσκει καλύτερα πατήματα, με τον Φελίπε Ρέγιες να την οδηγεί από νωρίς στο +7 (70-63, 32'). Η ομάδα του Εργκιν Αταμάν όμως βρήκε για μία ακόμη φορά τη λύση και το παιχνίδι ήρθε και πάλι στα ίσια (72-72, 33'). Η Ρεάλ ωστόσο ανέβασε ταχύτητες στα τελευταία λεπτά και κατάφερα να ξαναπάρει τη διαφορά, η οποία ήταν αρκετή ώστε να της δώσει και τη νίκη. Το τελικό 92-84 διαμόρφωσε ο Σέιν Λάρκιν με εύστοχο σουτ δύο πόντων.

Δεκάλεπτα: 21-21, 42-42, 61-64, 92-84

ΑΝΤΟΝΙ ΕΣΥ ΣΟΥΠΕΡΣΤΑΡ:

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν καθοριστικός στη νίκη της Ρεάλ απέναντι στην Εφές, έχοντας 24 πόντους και 5 ριμπάουντ.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Παρά το γεγονός ότι το παιχνίδι ήταν ισόπαλο στο μεγαλύτερο μέρος του, η Ρεάλ κατάφερε να πάρει τη νίκη, η οποία ήρθε μέσα από τον μεγαλύτερο αριθμό ριμπάουντ που συνέλεξε η "βασίλισσα". Συγκεκριμένα, οι οικοδεσπότες είχαν 20 ριμπάουντ περισσότερα από τους φιλοξενούμενους. 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ