16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Νοβίτσκι: «Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου»

Η πρόσφατη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα έχει συγκλονίσει άπαντες παγκοσμίως, με τους NBAers -εν ενεργεία και παλαίμαχους- να τοποθετούνται ο ένας μετά τον άλλον δημόσια για την κατάχρηση εξουσίας και την αστυνομική βία, αλλά και τα φαινόμενα ρατσισμού κυρίως απέναντι σε Αφροαμερικανούς στις ΗΠΑ.

Ο Ντρικ Νοβίτσκι ήταν ο τελευταίος που πήρε θέση, εκφράζοντας την αγανάκτησή του. «Η καρδιά μου είναι δίπλα στην οικογένεια του Τζορτζ Φλόιντ και όλες τις οικογένειες που έχουν πληγεί από το ρατσισμό και τις κοινωνικές αδικίες. Είμαι συντετριμμένος που συνεχίζουμε να βλέπουμε τέτοια πράγματα στον κόσμο. Φοβάμαι για το μέλλον των παιδιών μου. Οικογένειες νιώθουν έτσι εδώ και χρόνια κι αυτό πρέπει να αλλάξει τώρα!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εν συνεχεία, συμβούλεψε τι θα πρέπει να κάνουμε όλοι μας, ώστε να αποφύγουμε ρατσιστικές συμπεριφορές στο μέλλον: «Μπορούμε να είμαστε ευγενείς και να δείχνουμε σεβασμό, μπορούμε να ακούμε και να μαθαίνουμε ο ένας από τον άλλον, μπορούμε να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά μας; Έχετε την αφοσίωση, την υποστήριξη, τα αφτιά και τη φωνή μου μαζί σας. Δεσμεύομαι, υποστηρίζοντας έναν οργανισμό που θα οδηγήσει σε αυτήν την ισχυρή και καθυστερημένη αλλαγή στην κοινωνία μας».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ