19.8 C
Athens
Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου, 2024

Νεστέροβιτς: Είναι ώρα κάνουμε το βήμα παραπάνω

Η Εθνική Σλοβενίας θα βρεθεί για μία ακόμη φορά σε μεγάλη διοργάνωση στο δρόμο της Εθνικής Ελλάδας. Και αν κάποιος ξέρει τι σημαίνει αυτό, είναι ο Ράντοσλαβ Νεστέροβιτς. Ή Μακρής όπως γράφουν και τα χαρτιά τους.

Το τέλος της προπόνησης τον βρήκε σε μία άκρη του γηπέδου να παρακολουθεί τους παίκτες της ομάδας του και να απαντά όχι με κανένα τρελό χαμόγελο πάντως σε απαντήσεις δημοσιογράφων που τον πλησίαζαν ο ένας μετά τον άλλον. Η αναφορά στην Ελλάδα σίγουρα όμως τον έκανε να νιώσει λίγο πιο οικεία.

«Έχουμε μια ομάδα που είναι κράμα εμπειρίας και νέων παικτών. Και με αυτόν προχωράμε, κάτι που πιστεύω πως είναι καλό», ήταν τα πρώτα του λόγια αναφορικά με την Εθνική Σλοβενίας. Και μια ματιά στο παρκέ το επιβεβαιώνει με την παρουσία παικτών όπως ο Ντόντσιτς από τη μία και τον Ζάγκορατς από την άλλη: 15 χρόνια τους χωρίζουν. Ο Νεστερόβιτς πάντως σε ότι αφορά την Ελλάδα έχει μείνει λίγο στα... παλιά.

«Δεν μπορώ να πω και πολλά πράγματα για τον απλό λόγο ότι δεν την έχω παρακολουθήσει και τόσο πολύ στην περίοδο προετοιμασίας. Ξέρω τον Σλούκα, τον Πρίντεζη, τον Μπουρούση... Αλλά όχι τόσο καλά τους υπόλοιπους, ούτε έχω δει την ομάδα να παίζει στην προετοιμασία. Αυτή είναι η δουλειά των προπονητών. Είμαι βέβαιος όμως πως όπως πάντα η ελληνική ομάδα θα είναι καλή. Πάντα παίζει καλό μπάσκετ και πάντα παλεύει.»

Ο ίδιος κάθεται στην άκρη, παρακολουθεί και είναι έτοιμος να βοηθήσει όταν του ζητηθεί από το νέο του πόστο πια, ως γενικός γραμματέας της ομοσπονδίας της Σλοβενίας: «Είναι πολύ διαφορετικό. Όλα μου φαίνονται διαφορετικά. Σίγουρα είμαι πολύ απασχολημένος με την Εθνική Σλοβενίας και πιστεύω σε αυτή την ομάδα. Ίσως να είναι η δική μας στιγμή να κάνουμε κάτι καλό, να κάνουμε το επόμενο βήμα!»



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ