22.5 C
Athens
Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου, 2024

ΝΒΑ: “Σταματήστε να μιλάτε για μεταγραφές”!

Όσο κι αν προσπαθούν πολλοί και διάφοροι εδώ και χρόνια να φέρουν το ΝΒΑ στην Ευρώπη, υπάρχουν κάποια πράγματα που το διαφοροποιούν σημαντικά. Και αναδεικνύουν τις διαφορετικές κουλτούρες μεταξύ των δύο κόσμων.

Εδώ, για παράδειγμα, μπορούμε να μιλάμε όλο το χρόνο για μεταγραφές. Ακόμα κι αν τέτοιες δεν μπορούν να γίνουν. Στο ΝΒΑ, αντίθετα, αυτό απαγορεύεται και μάλιστα δια ροπάλου. Με τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου τον Οκτώβρη, αλλά και της χειμερινής τον Φεβρουάριο, κόβεται με το μαχαίρι κάθε δημόσια συζήτηση για μετακινήσεις παικτών. Απαγορεύεται σε οποιονδήποτε να δηλώσει ακόμα και κάτι αόριστο, όπως "θα ήθελα κάποια στιγμή τον τάδε παίκτη στην ομάδα μου".

Αυτό που έκανε πριν από λίγες μέρες ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, δηλαδή. Ο οποίος δήλωσε ότι θα ήταν ωραία να έπαιζε κάποια στιγμή μαζί με τον Άντονι Ντέιβις στους Λέικερς και έγινε ο κακός χαμός! Πολλές ομάδες που προέρχονται από τις λεγόμενες μικρές αγορές, από πόλεις δηλαδή που δεν είναι μητροπολιτικά κέντρα, όπως το Λος Άντζελες, η Νέα Υόρκη, το Σικάγο κλπ., ξεσηκώθηκαν κάνοντας λόγο για σιωπηρή αποδοχή από το ΝΒΑ μιας κατάστασης, που μπορεί να αποβεί καταστροφική γι' αυτές. Διότι αν όλοι οι καλοί παίκτες συγκεντρωθούν στις μεγάλες αγορές, με την ενθάρρυνση μάλιστα της λίγκας, τότε το πρωτάθλημα θα γίνει υπόθεση για πραγματικά πολύ λίγους.

Θέλοντας να αμβλύνει τις εντυπώσεις και να διασκεδάσει τη δυσαρέσκεια αυτών των ομάδων, το ΝΒΑ απέστειλε επιστολή και στις 30 ομάδες, με την οποία υπενθυμίζει τους αυστηρούς κανονισμούς, που απαγορεύουν τις δηλώσεις για μετακινήσεις παικτών μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

"Τα συμβόλαια πρέπει να γίνονται σεβαστά από όλους και συμπεριφορές που παρεμβαίνουν στις συμβατικές σχέσεις μεταξύ παικτών και εργοδοτώ απαγορεύονται. Αυτή η αρχή είναι ιδιαίτερως σημαντική μέσα στο σημερινό περιβάλλον των μίντια, όπου κάθε ενέργεια ή σχόλιο σχετικά με ενδεχόμενη μετακίνηση παίκτη τυγχάνει άμεσης και ευρείας προσοχής από το κοινό. Οι ομάδες είναι υποχρεωμένες να εστιάζουν στην προσπάθειά τους στη φετινή σεζόν με τους παίκτες με τους οποίους δεσμεύονται με συμβόλαιο, χωρίς να επιχειρούν να εκτρέπουν την προσοχή με συμπεριφορές ή εικασίες σχετικά με τον προορισμό αυτών των παικτών στο μέλλον, όταν τα συμβόλαιά τους θα έχουν εκπνεύσει", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην επιστολή.

Το ΝΒΑ μάλιστα απειλεί με επιβολή κυρώσεων αν διαπιστώσει ότι δηλώσεις όπως αυτές που έκανε ο ΛεΜπρόν έχουν γίνει σε συνεργασία με την ομάδα. Και δείχνει αποφασισμένο να σταματήσει τέτοιου είδους σχόλια, που κρίνονται ότι βλάπτουν τον ανταγωνισμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ