25.3 C
Athens
Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024

“Να μετατρέψουμε την πίεση σε ώθηση”

Ήταν ουσιαστικά η μοναδική κίνηση του ΠΑΟΚ στην ελληνική αγορά. Η εμπειρία του Ζήση Σαρικόπουλου θα είναι πολύτιμη για τον Δικέφαλο, τόσο εντός όσο κι εκτός του παρκέ. Αν για το πρώτο “μιλούν” οι αριθμοί και η εν γένει παρουσία του, για το δεύτερο “μιλούν”, μεταξύ άλλων, οι δηλώσεις του.

 

 

Η σεζόν άρχισε για την ομάδα της Θεσσαλονίκης με τις μικρότερες προσδοκίες των τελευταίων χρόνων. Ο τρόπος που εξελίχθηκε η περσινή, το πολύ δύσκολο καλοκαίρι που πέρασε και η οικονομική της κατάσταση, δεν επιτρέπει σε κανέναν να μιλήσει για αγωνιστικούς στόχους. Αυτό αποτυπώθηκε και στις δηλώσεις του Ζήση Σαρικόπουλου, στο περιθώριο του χθεσινού αγώνα με τη Λάρισα: "Επειδή η ομάδα φτιάχτηκε την τελευταία στιγμή, όχι στο παρά πέντε αλλά στο... και δέκα, νομίζω είναι λάθος να μιλάμε για στόχους. Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να παλεύει για το καλύτερο δυνατό. Αυτό που έχει καταφέρει είναι πάντα να τρυπάει το ταβάνι της. Είναι λάθος όμως να πω για στόχους, γιατί δεν έχω εικόνα και από τις περισσότερες ομάδες. Υπάρχει ποιότητα και δεδομένων των συνθηκών, πέραν του ελληνικού κορμού που βοηθάει τα ξένα παιδιά, έχει φτιαχτεί ένα πολύ καλό ρόστερ. Πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όσο κλισέ και αν ακούγεται αυτό" είπε και τόνισε: "Ο ΠΑΟΚ είναι μεγάλη ομάδα, έχει πίεση αλλά πρέπει να τη μετατρέψουμε σε κάτι καλό που θα μας δίνει ώθηση σε κάθε παιχνίδι”.

 

Ο Ζήσης Σαρικόπουλος έτοιμος να ολοκληρώσει ένα "πικ εν ρολ" μετά από πάσα του Λιούις

 

Αναφερόμενος στην επικράτηση επί της Λάρισας, είπε: “Νομίζω ότι από την αρχή μπήκαμε συγκεντρωμένοι. Οδηγός ήταν η άμυνα σε όλο το παιχνίδι. Στο πρώτο ματς με τον Άρη είχαμε ένα κενό διάστημα και μας κόστισε. Σαν ομάδα έχουμε ποιότητα. Σήμερα ήμασταν συγκεντρωμένοι και αντιδράσαμε πιο σωστά. Η Λάρισα είναι καλύτερη ομάδα από αυτό που έδειξε, αλλά αυτό οφείλεται στη δική μας εικόνα” είπε και παραδέχτηκε: “Στο 3ο δεκάλεπτο χαλαρώσαμε λίγο. Έχουμε να διορθώσουμε αρκετά πράγματα στο παιχνίδι αλλά η ομάδα έχει ταλέντο με παιδιά που μπορούν να κάνουν διαφορετικές δουλειές. Υπάρχουν παιδιά για να σκοράρουν”.

 


Σχετικά με αυτό που προσφέρει στην ομάδα του η χθεσινή εμφάνιση, ο Σαρικόπουλος είπε: “Είναι νίκη ψυχολογίας. Οι μέρες αυτές ήταν φορτισμένες και εμείς αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στον κόσμο που ήρθε στο γήπεδο, στα παιδιά που χάθηκαν και στις οικογένειες τους. Πάνω από κόντρες και αντιπαλότητες είναι η ζωή”. Ο έμπειρος σέντερ είπε για τη συνέχεια: “Πρέπει τη Δευτέρα να δούμε το επόμενο παιχνίδι με τον Ιωνικό που χρειάζεται τη νίκη. Είναι ομάδα με ταλέντο και άλλαξε προπονητή. Έχουμε όλη την εβδομάδα για να συγκεντρωθούμε σε αυτό το παιχνίδι”.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ